Savaş Cadısı…Kim Nguyen…

İyi akşamlar, iyi pazarlar efendim.Umarım gönlünüze göre bir hafta sonu geçirmiş, kendinizi yarın iş başı yapmaya hazırlamışsınızdır.

Sinop günlük güneşlikte olsa, sert bir gündoğrusu vardı, dalgalar sahili dövüyordu yine.

Bugün arkadaşımla 14.15 gibi evden çıkıp biraz yürüdük ve ardından da 18. Gezici Film Festivalinin getirdiği, Savaş Cadısı filmine gittik.Yine biz 6 kişiydik. Bu sefer eşimde geldi. Sinema doluydu, çok sevindim.))

Daha film başlamadan arkadaşım sakız iste rmisin diye sordu, yok daha verme, uykum gelirse isterim dedim.)))

Ve film başladı, alt yazılıydı.Yazıyı görmek için biraz dik oturmam gerekti ve inanın hiç kımıldamadan , hatta bazen nefes almadan izledim ve izledik. Çok çok beğendik.Etkilendik.Kanada yapımı bir filmdi.En iyi kadın oyuncu, Kiliseler birliği özel mansiyonu Berlin, en iyi kurmaca film,en iyi kadın oyuncu Tribeca’da ödüller almış. Ve bu yıl Kanada’nın yabancı film oscar adayı.

Başrol oyuncusu Komona,mükemmel üstü rol yaptı. Komona, filmde yaşadıklarını bize  yaşattı.Ben, oraları gördükten sonra, Afrika ‘da çekilen filmlerden çok etkilenmeye başladım .Filmde gördüğümüz o fakir mekanların benzerini inanın Johennasburg’ta gördüm. Kümes gibi yerlerde yaşıyorlardı.(((((

Devlete karşı yetiştirilmek üzere, Afrika’daki köyünden kaçırılan 12 yaşındaki Komona,isyancılar tarafından annesini ve babasını öldürmek zorunda bırakılır.

İsyancıların içinde silah eğitimi alan,savaşmasını öğrenen bu küçük kız, bir saldırı sırasında kurtulan tek isyancı olur. Bu kızın sihrine inanan çete reisi onu özel olarak görür  ve korur. Artık ona Savaş Cadısı demeye başlarlar. 2 sene içinde, savaşçı ve aynı zamanda büyücü olan bir isyancı aşık olur ve oradan kaçarlar. Evlenirler. İsyancılar , gücüne inandıkları bu Savaş Cadısını bulurlar ve eşini öldürüp, kendisini yine yanlarına alırlar. Bu arada çete reisinden hamile kalır.Ve tekrar köyüne döner, bebeğini doğurur. Sonraaa…..AA filmi anlatmışım, bari artık devam etmeyeyim, filmi izlemek isteyenlere bir şey kalmıyor sonra.)))

Vallahi çok güzeldi, izlemeyenler kaçırdı ama, eğer CD sini bulursanız kiralayıp izleyin derim.. Ve Sinop dışında yaşayanlar, bu film sinemalara geldiği anda kaçırmayın gidin derim. Komona’nın dramı sizi de çok etkileyecek eminim.

savaş cadısı

Hepinize iyi akşamlar diliyorum.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.