Duyguların Rengi….

Duyguların rengi olur mu?Olur tabii. İnsan üzgün olduğunda nasıl koyu rengi seçiyor, neşeli olduğu zamanlarda açık rengi seçiyorsa, bu da duyguların rengi olduğunu gösteriyor. Bu kitabın rengi siyah mesela.
Siyah değince de tabii anladınız dram olduğunu..
Evet üzücü bir konusu var. Ama hayatın gerçeklerini de yansıtıyor. Şimdi böyle olmasa da, eskiden bu durumlar söz konusuydu..Hele hele çok daha önceleri birde kölelik vardı. Dizi film Köle İsahura hiç birimizin hafızasından hala silinmedi.
Kathryn Stockett’ın yazdığı ”Duyguların Rengi”, Köle İsahura kadar olmasa da, yinede çok etkileneceğiniz bir roman.Üstelik bu romanında filmi yapıldı, arkadaşlarımla izleyeceğiz ama durun önce kitabı bitireyim sonra birlikte izleyelim dedim, beni bekliyorlardı, bittiğine göre artık izleyebiliriz.
Şu sıralar biliyorsunuz yağlıboya ve akrilik resimler yapıyorum. Son yaptığım 2 resimde zenci portreleriydi. Bu kitapta zenciler üzerine yazılmış. Onların beyazların evlerindeki çalışmalarını ve beyazların onlara davranışlarını konu almış.Hem en sevdikleri çocuklarını emanet ediyorlar, hem pişirdikleri yemekleri yiyorlar ve maalesef hem de onlara değer vermeyip çok kötü davranıyorlar.
İşte Jackson’da geçen bu yaşantıları ,orada yaşayan bir beyaz olan Skeeter, Aibileen, Minny ve diğer 7 siyahi hizmetçi sayesinde kaleme aldı..Bunları yazarken hepside ölümü, linci göze almıştı.
Sürükleyici ,ilginç ve duygusal bu romanda başlarına neler geldi acaba?….
Okuyup öğrenmek isterseniz, Duyguların Rengi’ni edinmeniz gerekecek..Pegasus Yayınları olan bu kitap, 576 sayfa ama sürükleyici olduğu için kısa zamanda bitiriyorsunuz..
Haydi bakalım sizlere iyi okumalar diliyorum..”Kitapsız hayat, tuzsuz yemek gibidir”…Bu söz kime mi ait?.. Vallahi bilmiyorum, bana ait olabilir belkide, şimdi öylesine aklıma geldi.)))))
Hepinize sıcak ve rüzgarlı Sinop’um dan sevgiler.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.