Hazır mısınız.?

İyi akşamlar efendim. Ayy farkında olmadan pazar günüde geçmiiiiş…
Bu hafta sonundan da birşey anlamadım vallahi. Dünüm temizlikle geçti, yazlığı temizledim, biraz acele ettim aslında çünkü sis olunca hava hemen soğuyor.Gerçi artık kaloriferlerde yanmadığına göre gitmemin bir sakıncası yok .
Cuma akşamı konservatuvar çıkışı arkadaşımız Gonca Gülay ,Şakir Restoranda sahne aldığını söyleyince hemen gidip dinleyelim dedik.Ve çıkışta,Tülin, Zuhal ve ben Şakir Restorana gittik. Gonca’cığım sağolsun bizim için tam karşısında güzel bir yeri rezerve ettirmiş. Bizde oturup hem şarabımızı içtik , hemde söylediği güzel şarkılara eşlik ettik.
Ve o akşam birkez daha ne kadar şanslı olduğumuzu anladım,bir kadın olarak. 3 evli bayan başbaşa bir restorana gidiyor şaraplarımızı içip , müzik dinliyor ve sohbet ediyorduk. Ne güzel değil mi? Ve bu ne kadar modern bir şehirde yaşadığımızı gösteriyor bence. Özgürlük bu olsa gerek.Geceyi 23.30 da sonlandırdık.

şakir resturantgonca gülayşakir restoranDSC07247
Cumartesi malum temizlikle geçti, bugünde kangalları ziyarete gittim. Ne kadar büyümüşler anlatamam.Artık kutuların içinden dışına çıkmaya çalışıyorlar. Önceden arkadaşım 5 er ,6 şar koyardı kafeslere. Şimdi 2 şer ,2 şer koyuyormuş. Sığmıyorlar çünkü. Artık bir tanesi, 1 biberonu bitiriyor. Hele 2 tanesi, 1 biberondan da fazla içiyorlar. O ikisi, en irileri içlerinde. Sütlerini içtikten sonra balkona çıkıp tuvalet ihtiyaçlarını gideriyorlar. Onlar büyük olduğu için arkadaşım balkona çıkmalarına müsaade ediyor.Diğer 8 taneyi, 3kişi biberonlarla besliyor, ardından kutunun içinde tuvalet ihtiyaçlarını gideriyorlar sonrada 2 şer 2 şer, kendilerine ait kafeslere yatırılıyorlar.Her kafesin içinde, havluya sarılmış ,sıcak su dolu termoforları var. Anne sıcaklığı versin diye her 3 saatte bir suları ısıtılıp tekrar konuyor, altlarındaki bez değiştiriliyor. Ve bu arada da yemek yiyip, tuvalet ihtiyaçları gideriliyor ve kafesleri temizleniyor. Hay maşallah dedim bugün arkadaşıma. Yani düşüne biliyor musunuz şu anda evinde 10 kangal yavrusuna bakıyor arkadaşım. Ne diyeyim, sadece tebrik ediyorum, çok büyük sevap işliyorlar düşüncesindeyim. Bu yaptıklarının, hiçbir geri dönüşümü olmayacak o köpeklerden, ama Allah katında ,bu canlılara yaptıkları yardımlar takdir görüyor,inancındayım.

2013-05-05-16.37.27DSC07249DSC07257
Nasıl süt içtiklerini görün istedim ve sizin için videoya çektim, bir izleyin ne olur..

kangallar besleniyor. Daha 13 günlük ile ncabaci

Kardeş kangallar ile ncabaci

YAVRU KANGAL ile ncabaci
Evet değerli okurlarım, özellikle Sinop’ta ve çevre ilçelerde yaşayanlar, kangal köpeğe ihtiyacınız varsa bana yazın lütfen. Bu güzel ve sevimli yavruları sahiplendirmek istiyoruz. Şu anda 3 ü nün sahibi var.Ama 1 ay kadar bu şekil bakıldıktan sonra sahiplerine verilecek. Çünkü gördüğünüz gibi bebek gibi bakılıyorlar şu anda. İçlerinde dişi kangallarda var. Hayır ben dişi istemem derseniz, 9 ay sonra getirirseniz, kısırlaştırılıp ,size geri verilecektir. Ve ameliyat ücreti filanda ödemeyeceksiniz.Bilmenizi istedim.
Şimdi kangal faslını bitirip,hıdrellez faslına geçiyorum.Bu akşam hıdırellez uğrayacak bizlere. Hazırlıklarım tamam.Bozuk paraları kırmızı tüllerin içine sardım, kırmızı keseye koydum, gül dalına bağlandı. İsteklerimin resmini çizdim, o da gül dalına bağlandı. 2 tanede cüzdanımın içini açıp gül ağacının altına koydum, hızır uğrasın diye. Bugün 41 tane zeytin yaprağına ihlas süresi okudum, yarın sabah 4.30 da denize atacağım.)))İsteklerimi kağıda yazıp kırmızı kurdeleyle bağladım onuda denize salacağım, Kumsala da isteklerimizin resmini çizecekmişiz. Ve böylece hıdırellez uğrayıp bereket, kısmet bolluk yağdıracak inşallah. Birde pirinç asacağız bir torbayla mutfağa ve bu akşam yiyecek koyduğumuz dolaplarımızın (buzdolabı değil tabii.) kapaklarını sabaha kadar açık bırakıp bereket ve bolluk dileyeceğiz.)))Ayy çok güzel inançlar bunlar.)))Sevinç ve heyecan doluyum yarın için. Sabah 4.00 de kalkıp hazırlanmam gerek.Ve bu işleri tamamlayıncaya kadar hiç konuşmayacakmışız. Eğer yarın sabah 4.00 de bana rastlarsanız yolda,sizlerle konuşamam haberiniz olsun.)))))))))

sinopsinopsinop

Bugün akşam üzeri söyle bir yürüdük eşimle, sahilde fotoğraf çektim,Sinop yine gözüme bir genç kız gibi güzel göründü…Ha şimdi aklıma geldi, evlenmeyi düşünen kızlarımız bu akşam başlarının üzerinde kilit açsınlar ve çeyizlerini  koydukları dolaplarında kapılarını sabaha kadar açık tutsunlar.  Az kalsın unutuyordum,yarın yani pazartesi ,ikindi vaktine kadar kimseye para ödemeyin, para harcamayın ve hiç bir yeşillik koparmayın.. Tamam mı?Bak sonra ben bilmiyordum derseniz ,karışmam.)))))
Haydi bakalım ben dolap kapılarımı açıp,pirincimi de asayım. Sonrada yatayım , bakalım sabah 4.00 de nasıl uyanacağım.!!!!
Haydi iyi geceler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.