Fizik Tedavi…

Biliyorsunuz Mayıs ayında sağ elime atel takılmış, 26 gün hiç kıpırdatamamıştım. Çok fazla yağlı boya resim yapmaktan kolumu yormuştum. Ve atel 8 haziranda çıkarılmıştı. Ama o gündür bugündür sağ elimin 3 parmağını eskisi gibi kullanamıyordum. Doktor fizik tedavi önermişti. Çok yoğun olduğundan da bana ancak 2 ay sonraya gün vermişlerdi.
Ve ben dün fizik tedaviye başladım. Hayatımda da ilk kez başıma geliyordu. Neyle karşılaşacağımı bilmiyordum.
Koluma ve elime elektrotlar bağlayıp elektrik akımı verdiler.

fizik tedavi ile ncabaci

fizik tedavi ile ncabaci
Parmaklarım istem dışı kalkıp inmeye başladı.))20 dakikalık ve 10 dakikalık 2 seanstan sonra ,renkli lastik toplarla parmaklarımı çalıştırdım. ,zımba gibi bir aletle çalıştım, oyuncak gibi renkli renkli dikenli topları, belirli ağırlığı olan kutucukları kaldırdım.Sonra da kasnakta ki lastiklere parmaklarımı geçirip egzersiz yaptım. Daha 2 gün oldu gideli ama ,maşallah çok rahat parmaklarımı bükmeye başladım.

fizik tedavifizik tedavifizik tedavi
Bu arada o kadarda yoğunluk var ki, beli için, ayağı için, bacağı için ,omzu için birçok kişi geliyor. Yaş sınırlaması diyede birşey yok. Her yaştan kişi var.
Ne iyi yapmışımda doktora gitmişim ve o da bana fizik tedavi vermiş. Eğer bazılarının dediği gibi zamanla açılır diye ,fizik tedaviye gitmeseydim, ben hala parmaklarımın eski haline dönmesini bekliyor olacaktım.
Teşekkürler Doktor Veysel Bey ve Fizyoterapist Oya Taban Öner arkadaşım..İyi ki varsınız…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.