ALAMUT…WLADIMIR BARTOL

 

Olayların birçoğu tarih kitaplarından da bildiğimiz Alamut Kalesinde geçiyor.Bu kale, Sarp dağların tepesinde yer alan, Hasan Sabbah’ın fedailerine, sahte cennet vaad ederek kendi Haşhaşilik öğretisini yaydığı mekan.

Burada Sabbah, cennetin anahtarının kendisinde olduğunu inandırarak, fedailerinin arasından suikastçi yetiştiriyor..Ve suikastçileri haşhaşla uyuşturarak, onlara geçiçi cesaret veriyor.Halka açık yerlerde de onlara hüküm vererek ölmelerini sağlıyor.

Sabbah, Alamut kalesinin arkasındaki gizli bir bölümün bahçesine, Afrika’dan evcilleştirilmiş aslan, kaplan gibi yabani hayvanlar koyduruyor. Daha sonra kalelerin içine dünyanın değişik bölgelerinden getirilmiş birbirinden güzel cariye kızlar seçerek bu kalelere kapatıyor ve o kızlara tek bir görev veriyor. Kaleden çıkmaları  hiçbir zaman mümkün olmayacak olan bu kızların görevi, bu bahçeye gönderilen fedailerin, orasını cennet olduğuna inandırmaları oluyor.

Buraya 3 fedai yollanıyor ve kızlara aşık oluyorlar. Sahte cennetten döndüklerinde, unutamadıkları dakikaları çevrelerine anlatıp, kendileri gibi onları da, cennetten döndüklerine inandırıyorlar.

Bu kitap da aşk, entrika,cinayet hepsi var. Beğeniyle okuyacağınız bir kitap olacak.

Kısaca,Sabbah kendi deyimiyle, insanların saflığını kullanıp dine adanmışlığı politik emellerine alet ediyor.Okuyun bence.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.