Hayat……

Merhaba….
Nasılsınız sevgili okuyucularım?.Ben iyiyim , iyi olmaya calışıyorum.Hastamızda iyi oluyor,ama çok yaramaz bir hasta, yoğun bakımda hiç uslu durmamış herşeyi söküp atmış.Alzheimer ilaçları verilemediğinden sanırım çok hareketli ve aksi.Oğulları zor zapdediyor. Beni çıkarın buradan diyor devamlı.
Dün ağızdan ilk besinini aldı çıkarmadı çok şükür,eğer barsaklarıda çalışırsa çıkarırlar hastaneden diye düşünüyorum.Bakalım zaman ne gösterecek.Allah tüm hastalara şifa versin,dermansız dert vermesin, kimselere çektirmesin.
Ben de şu sıralar tüm yaptığım işlerimi rafa kaldırdım,bir süre elimi dinlendireceğim, boş vakitlerimde kitap okuyup, film izlerim artık.))
Bir arkadaşım yoğurt tutma şekli önerdi bana, denedim ve çok beğendim. Sizinle de paylaşmak istiyorum.
Şöyle tutuluyor:Yeni aldığınız köy yoğurdunu kaynatıyorsunuz,(2,5lt) yarımsaat kadar sonra daha sıcakken,tutucağınız kabı bir bez üzerine oturtup 1çorba kaşığı yoğurdu bir bardak içinde bir miktar sütle karıştırıp içine akıtıp karıştırıyorsunuz. Etrafını ince bir sofra beziyle veya havluyla sarıyor ağzını açık bırakıyorsunuz. Eğer kavanozda tutuyorsanız kapağını resimdeki gibi aralık bırakarak koyabilirsiniz (tamamen açık da olabilirmiş.) 3 saat kadar sonra, şöyle bir kabı oynattığınızda tutup tutmadığını anlıyor, hala tutmadıysa aynı şekilde bırakıyor,tuttuysa buzdolabına koyup 24 saat kaşık sürmüyorsunuz, sulanmasın diye. Şu belirteyim ben kavanozda denedim, 3saat sonra da suluydu sonrada evden çıkmam gerekti, akşam geldiğimde tutmuştu buzdolabına kaldırdım.Ve harika olmuştu. Katı oluyor,tatlı oluyor. Ben mayayı koydukdan sonra üstüne bir tutam toz şeker serpiyorum. Ama çok az. Size şiddetle tavsiye ediyorum böyle tutmanızı.Ben iyice battaniyelere sararak tutardım ,eğer süresi geçerse çok sulanırdı. Ama bunda öyle sorun yok.

yoğurt nasıl tutulur
Dün akşam çok yorgun olsamda, arkadaşlarımı özlediğim için konservatuvara gittim. Bu defa ki hocamızın seçtiği şarkılar çok daha güzel geldi bana.Çok iyi bir konser olacak inşallah.

2013-12-06-20.16.34DSC00080
Bu arada Şen Pastaneleri, bir ahçı daha getirmiş, yine dünya mutfağından yemekler hazırlıyormuş. Yemek sunuşları harika olmuş. Gün geçtikçe yenilikler katıyorlar menülerine.Geçen gün yemeğe gittiğimizde Didem’den rica ettik,lütfen diyet menüler de olsun diye,tamam dedi bize.))

2013-12-05-13.37.17 2013-12-05-13.36.36
Hava kar topluyor galiba,Sinop iyiyce karardı. Aman aman, siz kendi havanıza dikkat edin ne olursunuz.Dışarıdaki havadan çok, sizin kendi havanız önemli biliyorsunuz.
Hatta bu sabah bir arkadaşım Facebook’ta paylaşmış, çok beğendim bu yazıyı sizlerle de paylaşıp hepinize güzel hafta sonları dileyeyim.

1451324_575245112552459_1371790567_n
Hoşçakalın,sağlıklı ve mutlu olun.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.