SİFAD SİYAH BEYAZ FOTOĞRAF SERGİSİ….

İyi akşamlar sevgili okurlarım.

Haftanın son çalışma günüydü bugün. Şöyle içinizde ooooh bugünde bitti hafta sonu geldi gibi bir düşünce geçtimi bilmem.Benim için bugün sanki cumartesi gibiydi.
Sabah erkenden tuval alıp, yapacağım resmin fotokopisini çıkartıp kursa gidecektim. Baktım, bileğim ağrıyor, zorun ne Nilgün, bugün dinlen dedim kendi kendime. Ohh ne güzelmiş evde olmak.
Tam battaniyeyi çekip üstüne tv de flim izleme günüydü. Ben de öyle yaptım. Ama battaniye alıp yatmadım tabii, elime bir iş alıp televizyon izledim hem de 2 film peşpeşe.)))
Akşam üzeride SİFAD ın siyah beyaz fotoğraf sergisinin açılışı vardı. Saat 18.00de Kafka Cafe’deydik. Protokolden, vali yardımcısı ve belediye başkanı gelecek dediler ama , gelemediler. Bakkallar Odası Başkanı Halil İbrahim  Demir  , dernek başkanı Erdoğan Purçlutepe ile birlikte açılışı yaptılar. Basından Halit Gümüş vardı.Arkadaşlar güzel hazırlanmışlar, kurupastalar,meşrubatlar ve gülen yüzlerle güzel bir açılış oldu.Bu akşam açılışa katılamayanlara birkez daha duyurayım, 7 şubata kadar sergimiz açık kalaçak.Bu arada benimde Akgöl temalı bir fotoğrafım var.))

erdoğan purçlutepehalil ibrahim demirDSC09888halit gümüşDSC09894DSC09896DSC09897DSC09900
Fotoğraflar güzeldi.Siyah beyazın da hali başka oluyor.Emeği geçen herkezi kutluyorum. Ve sizlerden ve devlet büyüklerimizden de ilgi bekliyoruz. Biliyorsunuz fotoğrafın hayatımızda ki rolü çok büyük. Ölümsüzleşen anılarımız onlar. Bir kez daha yaşayamayacağımız geçmişteki anılar olarak kalacak yaşantımızda ve sonrasında…
Aynı zamanda turizm elçiliği yapıyorlar fotoğrafçı arkadaşlarımız. Düşünsenize birbirinden güzel Sinop fotoğrafları dolaşıyor sanal ortamda. Bu fotoğrafları görenler Sinop’a gelmek, bu güzel şehri yakından tanımak istiyorlar. Dolayısıyla fotoğrafçılık önemli bir sanat dalı.
Kafka Cafe’de olmasıda ayrı bir güzellik katmış.
Sergi sonrası Telvin Sanat Tiyatrosu’nun 12 Şubatta sergileyeceği,Paçi (Karadeniz Komedisi) oyunundan biletlerimizi aldık.Yerler numaralı sizde izlemek isterseniz ,biletlerinizi almakta acele ediniz …..Ben den söylemesi..
Birşey daha yazayım bugün ilk kez kabak reçeli denedim. Tadıda çok güzel oldu. Sizede öneririm. Çok fazla reçel yemesemde evde çeşit bulunsun istedim. He bu arada size verdiğim tarifdeki gibi bire bir yapmadım. Ben ölçüleri göz kararı belirlerim. Zaten 1 kilo kabaktan değil, bir avuç kabaktan yaptım.)))) Deneyin çok güzel oluyor.Sizlere tarifi veriyor. Güzel hafta sonları diliyorum…
Bal kabağı reçeli için gerekli malzemelerimiz..

balkabağı reçeli
1 Kg bal kabağı
800 Gram toz şeker
1 Adet portakal
Reçelin Hazırlanışı:
Bal kabağının kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.Portakalı yıkayıp soyun ve kabuklarıyla beraber küp küp doğrayın.Portakal ve bal kabağını büyük bir tencereye dökün üzerine 800 gr. toz şekeri ilave edin ve 1 gece kapağı kapalı bir şekilde bekletin.
Ertesi gün tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte bir taşım kaynatın ve 20 dakika daha başında bekleyerek pişirin.
Hazırlanan reçelinizi cam kavanozlara döküp serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.
Afiyet Olsun.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.