Dizdaroğlu Köyü & Paçi….

Merhaba …Merhaba…Sevgiler hepinize..
Nasılsınız bakalım, herşey yolunda mı?
Hepiniz iyisinizdir inşallah.Ne bu yaa…Ne bu havaların durumu.?Kış da mıyız, baharda mı, şaşırdım kaldım.Bugün bakıtım bazı gençler yarım kollu tişörtlerle caddelerde dolaşıyorlardı..Köyde ağaçlar çiçek açmıştı…İnsanlarda, doğada şaşkın vaziyette havaların bu durumuna..
Eveeet….Gelelim günlüğümüze…Bakalım nasıl geçmiş Nilgün’ün 3 günü…))))
Güzel geçti çok şükür..Pazartesi sabahı resim kursunda Frido Kahlo’nun papağanlı kadınına başladım. Nasıl zevkle yapıyorum anlatamam, zaten bu sene kuş çalışmak istiyordum, Allah bana verdi 4 papağan, haydi işte çalış diye.)))Portre dersen, işte sana Frido Kahlo’nun portresi…..Eee daha ne olsun.?

frida kahlo
Yalnız üç şey üzerinde düşünüyorum.
1. Acaba, Kahlo’nun elinde ki sigarayı yapayım mı?
2. Pağanları resimde ki gibi mi, yoksa benim çok yapmak istediğim tarz olan şöyle spatulayla bol yağlıboyayla mı çalışayım?Sanki kuşlar canlıymış gibi.
3.Resimde ki kadının , bıyıklarını yapayım mı?)))
İşte bu 3 konuda kararsızım. Belki de bu işte bilgisi olan, bilir kişilere danışmalıyım yani hocalarıma..
Bu arada yine oğlumdan değişik resimler geldi, yaparmısın diye. Tarzları çok farklı ama sevmeyede başladım. Yeni fikirlere her zaman açığım dır zaten.))))

Pazartesi öğlen yemeğinde Şen Pastanesindeydik. Ve bu defa gerçekten çok güzel, Amerikan usülüne çok uygun, hotdog (sosisli sandöviç)yedik.Bir eksiği hardaldı, onuda istedik ve olay tamamlandı.Güzeldi velhasıl.

şen pastanesi
Geldik salıya..Sabah Halk Eğitimi Merkezinin resim kursundaydık. İlk kez bir kolaj çalışması yaptım. Güzel, yapımı çok kolay geldi bana. Bu defa, biraz daha zorunu deneyeceğim.

sinop bilim sanatDSC09966kolaj çalışması

 

Salı öğlenden sonra yaptığım bana kalsın.)))Çok güzeldi…))))Ve akşam erkenden yattım. Çok yorulmuşum hatta saat 20.00 de yatakdaydım. İyi bir dinlenme oldu benim için..
Bugün çarşamba. Arkadaşımın köydeki (Dizdaroğlu) evine gidip ,suçuk ızgara yaptık. Çaylar , kahveler derken güzel bir oturma oldu. Ama en güzeli bahar havasında yaptığımız yürüyüş , tavukları beslemem,ağaçlara tırmanmam, traktör sürmem oldu.
Bahçeler de çiçekler kurumuştu, birçok ağaçın yaprakları dökülmüştü ama, buna inat erik ağaçları çiçek açmıştı.Otlar arasından çıkan çiçekler,doğaya meydan okuyor gibiydiler.
Velhasıl çok güzeldi herşey. Tabii güzel olan şey biz misafirdik orada. Birde düşünün eğer orada yaşıyor olsaydık, birçok iş, bizi bekliyor olacaktı. . Misafir olmak en güzeli galiba.))))
Dönüşde Taşmanlı Gölet’ inin üstüne, ağaçların gölgesi düşmüştü. Öğle güzel görünüyordu ki….. Alacaksın şövaleni önüne, fırça darbeleriyle yansıtacaksın tuvale bu görüntüyü…Kim bilir ne güzel olurdu, çayını yudumlarken bu manzarayı özümsemek….

2014-02-12-11.52.002014-02-12-12.30.38DSC00001 DSC00027DSC00038sinop
Ve bu akşam Paçi akşamı. Paçi , Telvin Sanat Tiyatrosu’nun bu akşam sergilediği oyunun adı.
Çok şükür yerler numaralıydı, saatinde gidip yerimize oturduk. Numarasız olunca , zor oluyor bizim için, çok erken gidip yer kapmanız gerekiyor, buda işimize gelmiyor.
”Paçi” Karadeniz’in bir kasabasında geçen komedi bir oyundu. İlker Görkem’den sonra , acaba nasıl bir oyunla karşılaşacağım diye merak ediyordum. Başrol oyuncusu Bahadır Bulut Benli’de çok iyiydi.

DSC02248paçipaçitelvin sanat tiyatrosu
Ben emeği geçen herkesi kutluyorum. Ve özellikle kısıtlı imkanlarla oynanan, yerel sanatçıların yaptığı bu gösterileri herzaman destekliyorum. Ve desletlememiz gerektiğinede inanıyorum.
Paçi önümüzdeki hafta yine sergilenecek, gitmediyseniz, kaçırdıysanız gidin derim.
Bu arada Hayaller Tiyatrosu’nun da martın 21 de ”Karımla Evleniyorum” oyunu var. Bir türlü kısmet olupda Hayaller Tiyatrosu’nun oyunlarına gidemedim, her defasında önemli bir işim çıktı. İnşallah bu defa kısmet olurda giderim. Ve yine ümit ediyorum ki yerler numaralı olur.
Değerli Sinop’lu okuyucularım, Sinop ‘ta böyle sanatla uğraşan kurumların bulunması çok çok güzel. Ve yine fotoğraflarını görüyorum, birçok genç ve çocuk bu kurumlarda eğitim alıyor, ayağına kadar gelmiş bu fırsatları değerlendiren ailelerle gurur duyuyorum.
Ve bize de onları desteklemek kalıyor. Nasıl dışarıdan gelen tiyatro oyunlarına gitmek için yarışıyorsak, yerel tiyatrolarımızı destekleyip, gösterilerini izlemek bizim boynumuzun borcu olmalı.
Teşekkürler Telvin Sanat Tiyatrosu, Teşekkürler Hayaller Tiyatrosu…İyi ki varsınız…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.