ALLAH DE ÖTESİNİ BIRAK…Uğur Koşar..

 

İstanbula bu defa gittiğimde D&R da ilk sıradaydı bu kitap arkasını okudum , ilgimi çekti. Zaten bilirsiniz bizde şu vardır, ilk sırada veya ilk 10 da ne varsa onu alırız.))Alışkanlık.

Benimde öyle oldu.Kitap diğer okuduğum kitaplara göre daha farklı. Hani o melekler kitabından filan çok farklı. Bu kitapda bize Allah’ı anlatmıyor yazar, onu hissetmemizi istiyor bizden.Sadece Allah’dan iste diyor. Aracı yok,kimse yok.Halamı hatırladım, aynı şeyleri o da söylerdi.

Biz Sinop’ta Seyit Bilal Hazretlerine gittiğimizde, işte ne bileyim bir adak adadığımızda , hani derizya Allah’ım senden şunu istiyorum,….Yaparsan şunu yapacağım gibi…Asla öyle istekde bulunma derdi. Sen iste,o yapmayı düşündüğünüde yap. Sakın, yaparsan  ben de bunu yapacağım, diye istekde bulunma derdi. ….Bu sözleri kulağımda.Bu kitapda da ”Allah de Ötesini Bırak” diyor.

Biraz kitapdan alıntılar yazayım size.

1.İnsanlar isyanda,hayat çoğu için yaşarken bitmiş durumda, çünkü hep başkalarının hayatını yaşamaktalar.Bu hayat onların değil. Başka bedenlerde, başka ruhlarda, hayat buluyorlar ve onlar gidince hayat anlamını yitiriyor.İnsanın en büyük sorunu budur.Kendi hayatını yaşamıyorsan, yaşadığın hayat senin değildir.

2.Niyet ederek başladığın her şeyde Rabb’inle birlikte yürümüş olacaksın.Ve sen bir kez Allah’a tam tevekkülle sığındığında o seni asla şaşırtmaz.

3.Veli kulun biri demiş ki:

Ben Allah’tan isterim, niyet eder ona bırakırım, Allah verirse bir kere sevinirim,vermezse on kere sevinirim’.

Yanındakiler şaşırmışlar.

Bu nasıl olur? İnsan hiç Allah’ın vermediğine sevinir mi?

”Ben sevinirim demiş veli kul.”Allah’ın o verdiği benim istediğim içindi, vermediği ise kendi tasarrufudur, ben bilmem ki, benim hakkımda en iyi bilen Alim olan Allah’tır.

4.Ne zaman biri seni üzmeye kalkarsa içine dön ve orada kırılanı bul.Kalp kırılması diye birşey yoktur, bunu sana kim söylediyse kendini kandırmış olmalı.Kırılan gurur, onur,egodur. Ve bunu birkez kabul ettiğinde işte sen rahmete ulaşmak için ilk adımı atmış olursun.

5.Kendini küçümseme,herşeyi yoktan var eden Allah,önemsiz, değersiz hiçbirşey yaratmaz.

6.Kadın bir çiçektir ve çiçek dalında güzeldir, onu kırıp dalından koparırsan sana ne kokusunu sunabilir ne de güzelliğini.

7.Allah Resülü diyor ki, Kalbi en çok nurlandıran şey,kızdığınız kişiye dua etmektir….(çok zor ya…dua etmiyorum, bedduada asla etmem kimse için. Ama Allah’ a havale ederim ben. Bir kızdığıma dua etmeyi başarabilirsem, işte o zaman gözlerimi aşk ve sevgiyle açabilirim doğan güne.İçimde açan güneşi bulurmuşum.Kitapda öyle yazıyor. Başarabilene(((()

8.Olduğun seni bul bu kafidir.Ve daima hatırla:Ruhun kutsaldır, o sana Rabb’inin emanetidir,üzerinde O’nun canından can vardır. Ve yaşa, ama hissederek”ruhunla yaşa”.

9.Hz. Mevlana bir gün eve gelir oğlunu üzgün görür, sebebini sorar.

Oğlu’hiç” der.

Hz. Mevlana dışarı çıkar.Kapıda asılı bir kurt postu vardır, onu alır, üstüne giyer.Ellerini havaya doğru açıp ulumaya başlar.

Oğlu babasının bu haline bakıp güler.

Hz. Mevlana:

Evladım gördün mü?Dünya dertleride işte böyledir. Kurt aslında korkutucu bir hayvandır.Ama sen o postun arkasında babanın olduğunu bildiğin için korkmadın  ve güldün. İşte bütün dertlerin arkasında da Rabb’inin olduğunu bil ve O’na güven” der.

10.Enerjiyi ne meleklerden ne de uzmanlardan bekle. Enerji Allah tarafından sana hediye edilmiş,içinde akan sonsuz bir nehirdir.

11.Sen güzel bak, güzel olanı gör. Sürekli hata arayan gözdedir, hata.

12.Allah bir insana hediye göndermeden önce önüne engel koyar ve arkasına hediyesini bırakır.İnsanlar bu engele isyan ettikleri için hediyelerini göremezler.

Aaa nerdeyse kitabdaki tüm güzel sözleri ve hikayeleri yazdıracaksınız bana)))…

Vallahi ben çok beğendim huzur buldum. Alıp okuyun, maneviyatınızı kuvvetlendirin. Sevgiyi içinizde görün…Ve kimbilir içinizde, o yüce Rabb’imizi de hissetmenize de vesile olur bu kitap…..

Sevgiyle kalın.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

2 Yorum

  1. blank

    Ne kadar güzel. . Tam benlik bir kitap bu!

  2. blank

    Gül kitabı ben bitirdim. İstersen sana verebilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.