Piruze ve Oğulları

 

Bu hayatta her şeyin bir bedeli vardı. Büyük sevdaların bedeli büyük acılardı, büyük hırsların bedeli büyük kayıplardı, büyük umutların bedeli yalnızlık dolu uzun yıllardı. Ama her şeyden önemlisi masumiyetin de bedeli ağırdı, zalimliğin de…

Derlermiş ki, bazı hayatlar zaman içinde bağlıdır birbirine. Çağlar içinde yankı bulan, eski bir çareyle zincirlidir ötekine.

Bazı hikâyeler sadece onu anlatabilecek olanların başından geçer. Fakat pek azımız bunu yaşarken bilebilir. Yaşadığı acı gerçeklerden kurtulmak için Şamlı bir kocanın elinden Türkiye’ye kaçan Piruze için bir anda karanlığın en koyu noktasında bir ışık yükselmeye başlar, Amer!.. Oğlu Amer’i görmek, sarılmak, kokusunu içine çekmek… Sonra İmad… Daha sonra da Rami… Onca hasretle geçen hüzünlü yılların ardından Piruze için belki de hiç uyanmak istemeyeceği tatlı bir rüya başlıyordu…

Böyle yazıyor kitabın arka kapağında.Piruze-Şam’da bir Türk gelin romanını geçen sene okumuş, çok etkilenmiştim.Sinan Akyüz bir annenin duygularını iyi yansıtmıştı bu kitapda. Ve bu Türk gelin, 3 çocuğunu da Şam’da bırakarak, Türkiye’ye kaçmıştı.

Bu kitabı da elime aldığımda , çocuklarına nasıl kavuşacak, 3nüde tekrar görebilecek mi diye merakla okudum. Ve burada yüreği hasretle yanan bir annenin,çocuklarını tekrar görebilmek için babalarıyla yaptığı mücadeleyi, ibretle okuyacaksınız.Babaları Wassim’in baskısıyla , anne şefkatinden yoksun yetişmiş 3 erkek evlat.Sorunları, yaşam şekilleri, anne özlemleri hepsini çok güzel anlatmış, Sinan Akyüz. Biliyorsunuz bu kitap gerçek hayat hikayesini anlatıyor. Ve hatta şu anda Piraye, Şam ‘da torun büyütüyormuş.))

Velhasıl çok güzel bir kitap ilkini okuduysanız , bunu da alıp hemen okuyun derim.

Hepinize bol okumalı günler diliyorum.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.