Sinop Hatıraları…

 

Biryerden başlamam lazımdı,  anlatacaklarım  birikti.Ben de onun için en iyisi Sinop Hatıraları adı altında, toptan anlatayım,İstanbul’dan gelişimden bugüne kadar olanları dedim.

Çarşamba günü malumunuz valizin içine ne girdiyse, gelince hepsi baştan aşağı yıkanıp ,ütülendi.))

Malum çarşamba günüydü, Sifad’ın çarşamba günleri toplantısı oluyor, bir arkadaşımın da sunusu vardı ve ben koşturmaca ona katıldım.Aynı zamanda Danimarka’dan Sinop’a ziyarete gelmiş bir başka fotoğrafçı arkadaşında sunusunu izledik, çektiği fotoğrafların birkaçını bizlerle paylaştı.Bu arada Çetin Nallıoğlu arkadaşımızın fotoğraf sunusundan sonra, bizler için hazırladığı  çiğ köfteyi afiyetle yedik.

1491743_10152452441187580_7178336146408469724_n10171164_10152451113573900_9167236229400278112_n

Öbürgün Özsüt’te arkadaşlarla altın günümüzü yaptık.Buranın yemeklerinide beğeniyoruz. Salatasıda güzeldi. Nedense fotoğraf çekmeyi unutmuşum orada.))Enteresan.

Geldik cuma gününe ….Sabahtan yemek kursuna gittim.Geçen hafta pişirdikleri Brokoli Çorbasının tarifini aldım ve eve gelip malzemeleride tedarik edip hemen pişirdim,çok da güzel oldu. Ben öncedende yapardım ama un kavururdum. Bu tamamiyle farklı bir tarif. Ve çokda güzel. İsterseniz hemen tarifini de vereyim sizlere.

DSC00550

Malzemeler:

1/2kilo brokoli-3 patates-1soğan-1,2diş sarımsak-2 tavuk budu-1tavuk bulyon-1/2lt süt-zeytinyağ-tuz-çok az minicik kimyon.

Hazırlanışı:2 tavuk budunu mühürleyerek ve içine tavuk bulyonuda atarak (veya arzuya göre,bulyon yerine tane karabiberde atabilirsiniz. Tercih sizin)pişirdim . Ayrı bir yerde tencereye zeytinyağ koyup içine küp küp doğradığımız patatesleri ve soğanları ve sarımsakları da atarak kavurdum.Yıkanmış ve doğranmış brokolileri de ilave ettim. Üzerine sütü de ilave ederek, kaynamaya bıraktım. Bu arada içine tuz ve çok çok az kimyon ilave ettim.İyice yumuşadığında blendardan geçirdim. Ve üstüne istediğim kıvama gelecek kadar tavuk suyunu ilave edip kaynattım.Başka bir kapta tereyağını eritip ,üstüne kırmızı biber ve naneyle servis yaptım….Yaptım dersem yalan olur, çünkü tereyağlı bölümünü yapmadım, çok yağlı olmasın diye.))))Ama eminim yaparsanız güzelliğine güzellik katarsınız gibi geliyor bana. Ben fazla yağlı olsun istemedim çünkü.

Not:Aynı tarifi hocamız karnabaharlada yapabilirsiniz dedi.Afiyet olsun……Bu arada başta kullandığım mühürledim teriminin ne anlama geldiğini bilmeyenler için açıklayayım.Önce tencereyi iyice kızdırıp, etleri öyle içine atıyorsunuz. Böylece suyu içinde kalıp yağını dışına veriyor. Ve daha leziz oluyor. Bilgilerinize.

10154898_768132469864768_4240176720208727490_nTHM

Evet cuma günü sabah yemek kursundan doğruca eve gelip işlerimi yaptım. Akşamda konservatuvara gittim. Biliyorsunuz cumaları icra gecemiz oluyor. Ara vermeden şarkılarımızı tekrar ettik ve hemen sonrasında da Sinop Belediye Konservatuvarı T.H.M. konserine yetiştik.Gittiğimizde konser başlamıştı. Korhan Hocam ve ekibi, yine çok güzel iş başardılar.2 konserdir gerçekten türkülerimizi daha başka türlü sevmeye başladım.Emeğe geçen herkesi kutluyorum.

SİNOP BELEDİYEKONSERVATUVARI-T.H.M. paylaşan: ncabaci
Üzgünüm yarısını kaydetmişim.((

Sinop belediye konservatuarı T.H.M paylaşan: ncabaci

Bugünde cumartesi,sabah 10.00 da Fotoğrafçılık kursundan arkadaşlarla ve Sifad üyelerinin bir kısmıyla buluşup, atölye çalışması gerçekleştirdik.


sülük avı paylaşan: ncabaci
Önce Demirkollar’ın orda güzel bir kahvaltı yaptık ve aldığımız enerjiyle fotoğraf çekimlerine başladık. Börtü böcek,çiçek, ağaç, taş ,odun , doğa derken günlük güneşlik başlayan çekimlerimiz, Sarıkum’a geldiğimizde yağmurla son buldu.

Bu arada bir kaç kişi bataklık da sülük avlıyorlardı.

İlk Hamsilos’dan başladık  gezimize, ardından  İnceburun’a ve Sarıkum’a gittik.

2014-04-12-10.44.46arkamız-dönükaslı-3aslı-ve333888ayccanbizDSC03133aycan2erdoganDSC03276sarıkumhamsilos

Bu arada nükleer santralın yapılacağı yerdeki ağaçları kesmişler.

DSC03278

Çok güzel ve faydalı bir gezi oldu, uygulamalı olunca , daha rahat öğrenebiliyoruz.Ve bugünde fotoğrafçılık kursumuzun son günüydü. Arkadaşlarla bu son gün çok daha güzel kaynaştık ve birbirimizden ayrılırken de üzüldük.Bugünü düzenleyen Erdoğan Hocam’a çok teşekkür ediyorum.

Şimdi kursumuz bittiiii. Ne yapacağız biz?)))))

İyi hafta sonları….

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.