Mistik dans…Bi’Tutam Tuz

Hande Arabacıoğlu ile masaj kursundan tanışıyorum. Nasıl naif,nasıl ince ve hoş, nasıl güzel bir enerji ,anlatamam. Onu görmek bile insanı hafifletiyor.
Kurstayken bir gün Mistik Dans Eğitmeni olduğunu söyledi. Eğitimini Tayland’da almış, eğitim beş hafta sürüyormuş. Hmmm, dans ve mistisizm. Hemen öğrenmem gerekli diye düşündüm, ama kısmet benim hemen dediğim şey için iki yıla yakın beklememi gerektirdi. Her şerde bir hayır vardır ve aslında her şey zamanı gelince olur, ötesi yok.
Dişilik seminerine gittikten ve ödevlerimi yaptıktan sonra Işıl arada bana ‘dans ediyor musun?’ diye sormuştu. Ben de biraz denemiş, ama bırakmıştım. Meğerse mistik dans öğrenmem gerekiyormuş.
Hande’nin Mistik Dans adlı çalışmasına en sonunda gidebildim. Çalışma değişik aşamalardan oluşuyor, hepsini ayrıntılı olarak anlatmayacağım, gidip deneyimlemenizi tavsiye ederim. Herkesin deneyimi kendine tabii ki, herkes alması gerekenleri alıyor, kendine göre açılımlar yaşıyor.
Ben bedenimde sevmediğim yerlerle nasıl konuşmam gerektiğini öğrendim bu çalışmada, dansın aslında insanı nasıl yumuşattığını, esnettiğini, kendiyle bağlantıya geçirdiğini, tabularından arındırdığını farkettim. Dansetmek zaten her ruhun ihtiyacı bence, kendini müziğe bırakmak ve öylesine salınmak bile yeterli, ama mistik dansta, hiç oynatmadığınız, gün içinde farkına varmadığınız uzuvlarınızın farkına varıyorsunuz. Öyle hoş bir duygu ki; evet, aslında ben tamım, şimdi farkediyorum düşüncesi…Dansetmek aslında biraz da bırakmak, kendini bırakmak, teslim olmak. Bir de ben kendimi rahat diye tanımlarım her zaman. Dans ederken o kadar da rahat olmadığımı farkettim. Meğerse ben kaçmaya yer ararmışım.
Çalışma üç saat sürüyor, ama bana çok daha kısa geldi, çünkü sürekli ‘şimdi ne olacak, ne yaşayacağım, bakalım şimdi ne yapacağız’ merakı içindeydim. Ufak ufak bir çok çalışma yaptık, hepsi birbirinden değerli oldu benim için.
Bu çalışmaya gittiğim için kendimi kutluyorum, kendime verebileceğim çok güzel hediyelerden biri oldu. Dişiliğini kutlamak isteyen herkese sevgiyle tavsiye ediyorum.
Şimdi bana müsaade, biraz dansedip geleceğim. Bu arada çalışmadan sonra eve geldiğimde çektiğim melek kartlarından ikisinde bana dans et, kendini ifade et mesajlarının çıkması ne kadar güzel bir eşzamanlılık oldu.

Banu Conker

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

2017 geldi…Bi’Tutam Tuz..

Günaydın sevgili nefes dostu, Büyük umutlarla beklediğimiz 2017 en sonunda geldi ve ilk saatlerde yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.