Aynı Yıldızın Altında…John Green..

Bu sabah bitirdim kitabı. Hemde bitmesine yakın bazı bölümlerini ağlaya ağlaya…Ama güzeldi.
Biri 17 yaşında Gus, diğeri 16 yaşında Hazel Grace..Gus’un bir ayağı kesik, kanser yüzünden ve günden güne ölüme yaklaşıyor, Hazel ise ciğerlerinde kanser tümörü var ve oksijen tüpüyle dolaşıyor.
Gus ve Hazel ,kanserlilerin gittiği Destek Grubunda tanışıyorlar.Ve arkadaşları Isac’la’da aynı grupta arkadaş oluyorlar.
Yaşadıkalrı sorunları paylaşırken , Gus veHazel birbirleine yaklaşıyorlar ve sevgili oluyorlar. Ne kadar günleri kaldığını bilmeden geçen günlerde, Hazel’in bir dileğini birlikte yerine getiriyorlar.Tabii mutlulukları böyle devam etmiyor.Ama aralarındaki konuşmalar, ölmeden Gus için kilisede yaptıkları tören insanın içini acıtıyor.
Kitap için yazılanlar şöyle:
Hayatın Anlamını Bulmanın, Âşık Olmanın ve Alınan Her Nefesin Farkına Varmanın Öyküsü

On altı yaşındaki kanser hastası Hazel Gracein birkaç yıl daha yaşamasını garanti eden tıp mucizesine rağmen hastalığı ölümcüldür ve konulan teşhisle birlikte yıldızlar, öyküsünün son bölümünü çoktan kaleme almıştır.

Fakat Augustus Waters isimli yakışıklı bir sürpriz karakter, Kanserli Çocuklar İçin Destek Grubunda boy gösterince Hazelın hayatı bambaşka bir yöne sapar ve bu zeki çocuğun çekimine karşı koyamayan kızın öyküsü yeniden yazılır…
317 sayfalık bir kitap..Okunası bir gençlik kitabı…

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.