Açılışlar, ödül törenleri,daha neler neler…

Allah’ım ne gündü ama….
Bu defa gerçekten yoruldum. Birde oruçlu olunca, işim çok zorlaştı.
Dün günlüğümü yazıp, önce Barış Manço Parkına gittim, çünkü saat 15.00 de Bocce Sporu başlayacaktı . İyi kide gitmişim,çok çok duygulandım. Ne güzel hem eğitim veriyor ve hem de eğlendiriyorlardı çocuklarımızı.Bu bir sabır işi aynı zamanda.Fiziksel engelli kardeşlerimize başlarıyla ,top atlattılar ve ardından kopan bir alkış tufanında ,artık tutamadım gözyaşlarımı.Ne olur beni yanlış anlamayın ama duygularımı siz okuyucularımla paylaşmak istiyorum.

engelsiz yaşam merkezibocce sporuengelsiz yaşam merkeziSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC
Bir düşünün ne olur, günlük hayatımızda nelere üzülüyoruz, ne kadar boş şeye canımızı sıkıyoruz. İnsan birçok şeyin değerini kaybettiğinde anlıyor.Bir başının hareketiyle sevinç gözyaşlarına boğulan bir ebeveyn, veya bunun dışında çocuğuna iyi not getirmedin diye kızan bir anne..
Ve yine şunum yok, bunum yok yok diye üzülen bizler ve en büyük zengin liğin sağlık olduğunu unutan, yine bizler…
Bunları hatırlamak için ,duyarlılık sağlamak için lütfen böyle etkinliklerde bulunalım.Ve yine lütfen empati yapalım. Dün Barış Manço Parkı kalabalıktı. Engelsiz Yaşam Merkezi dışında, diğer çocuklarımızdanda vardı. Buna sevindim, onları tanımaları hayatlarına daha bir duyarlılık ve sevgi katacaktır düşüncesindeyim. Lütfen sizde sevginizi ve ilginizi bu çocuklarımızdan mahrum etmeyin….

SENAY’IN TOP ATIŞI paylaşan: ncabaci


Şenay & OZAN paylaşan: ncabaci
Buradan Milli Takım Antrenörü Nihat Yılmaz’a da teşekkür ederim..
Bir süre bu çocuklarımızı izledikden sonra, Pro Beach Tour final ve ödül töreninin yapıldığı Kumkapı ‘ya gittik arkadaşımla.İlk kez gitme şansım oluyordu, bayanlar yarışıyordu. Bayağıda eğlenceliymiş.))Kalabalıktı ve aynı zamanda NTV Spor kanalıda canlı veriyordu. Bayanlarda Türk takım 1. oldu.Kupalarını ve madalyalarını belediye başkanımızdan aldılar. Sporla ilgili birçok yetkilide vardı orada. Ama kim olduklarını bilemeyeceğim, sadece Sinop’ta kileri tanıyordum.

pro beach tourpro beach tourpro beach tourSONY DSC
Bu tür etkinliklerin Sinop’un tanınmasındaki etkisi büyük. Seneler önce Sinop nerede diye soranlar, şimdi inşallah bizi nükleer santralın kurulmak istendiği yer diye değil, Bianelin yapıldığı, PRO beach Tourların yapıldığı, helesanın yapıldığı yer diye bilirler.
Onun için bu tür etkinliklerin yapılmasında rol oynayan kişiler Sinop için çok büyük kazançtır.Buradan katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.
Saat 18.30 da ödül töreni bitti. Bu defada Tersane’de ki Eski Postane’de Bianel’in açılışı yapılacaktı oraya gittik. Benim de iyiden iyiye pilim bitiyordu artık. Açılıştan önce sergiyi şöyle bir dolaştık, enteresan şeyler vardı. Bizim work shop’ımızda gösterimdeydi.
Sonrada protokol geldi ve resmi açılışı yapıldı. Valimiz, mİlletvekilimiz Engin Altay, garnizon komutanımız, belediye başkanımız ve il emniyet müdürümüz açılışa katıldılar.
Bu işi organize eden Prof.Dr. T. Melih GÖRGÜN (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)ilk konuşmayı yaptı, sonrada elçiliklerden gelen yabancı konuklar konuştular. Belediye başkanımız konuşmasında eski postane binasının kültür merkezi olmasını halkımızın istediğini dile getirdi ve büyük alkış aldı.Ardından konuşan valimiz çok isteriz değince alkışlar devam etsede, gerçeği açıklayınca aaaaaaaaaaa sesleriyle sevinçimiz kursağımızda kaldı. Çünkü bu binayı içişleri bakanlığı büyük bir kira ödeyerek yabancılar için almış.Aldığım duyuma göre göçmen bürosu oluyormuş bu koca güzel tarihi bina.(((((

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCsinop bianelin açılışıSONY DSCSONY DSCSONY DSC
Bianelin açılışı yapıldı, 7ayrı yerde daha açılış yapılacak ve en sonda, hal binasında bitecekti.. Ama devam edemedim.Zaten saat olmuş 19.40 biraz sonra top patlayacağı için, doğruca eve gidip iftar hazırlığı yaptım.

SONY DSC
İftardan sonra ben mefta olmuştum artık.))))Saat 21.45e kadar yattım, sonra giyinip yine çıktım. Biliyorsunuz gecede belediyemiz iftar yemeği verdiği için, Ataürk parkı çok kalabalıktı.Ve aynı zaman da,Valimiz, millet vekilimiz, belediye başkanımızın birlikte, söyleşisi vardı. Ama biz kaçırdık. Etkinliğe geldiğimizde Sinop Belediye Konservatuvarından Deniz Kalyoncu şarkı söylüyordu.

SONY DSCSONY DSCzerrin köseSONY DSC

 

Ardından Berkhan Erkılıç ve Zerrin Köse sahne aldılar. Eee benim arkadaşlarım herzaman ki gibi süperdi.)))Hepsini kutluyor ve öpüyorum. Sazlar sizlerde iyiydiniz,sakın kıskanmayın.)))))
Etkinlik, 23.15 gibi bitti ve bizde biraz biryerde oturup, sonunda ”evim evim güzel evim”ize geldik…)))
Artık sahurda ne yediğimide yazmayayım değil mi?))))))))))
Haydi bakalım hepinize iyi pazarlar, ben den bu kadar…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.