PRO Beach Tour,Sinopale,Bocce Sporu…

 

Merhaba…
Vallahi Sinop’ta etkinlikler öyle hat saffada ki, neyi yazacağımı , hangi haberi size duyuracağımı bende bilemiyorum.Eğer oruçlu olmasam eminim birçoğuna katılırdım , ama gün içinde enerji almayınca , akşam üzeride halin kalmıyor dolayısıyla.
Neyse geçen akşam üzeri yine Sinop Bianeli etkinlikleri kapsamında Yann Pocreau’nun,”Bu bir bilgimidir ,Sinop”projesine 2. kez katıldık. Bu defa ki çalışmalarımız Tersane’deki Eski Postane’de gerçekleşti.Eski postane restore edilmiş, ilk kez içine girdim seneler sonra ve çok etkilendim.Bugün de orada,Sinopale 5-Beşinci Uluslararası Sinop Bienali’nin açılışı olacak. Saat 19.00da Eski Postane binasında açılış yapılacak ve sonra diğer 7 yerde daha açılış yapılıp, en son hal Binasında bitecek.www.sinopale.org

sifadsifad
Yine aynı saatler de 2 gündür devam eden PRO Beach Tour 2014 Sinop etabı,NTV spor canlı yayın ve final maçları başlayacak.Canlı yayını saat 16.00 dan itibaren NTV Spor kanalından izleyebilirsiniz.

prfPRO Beach Tour

(PRO Beach Tour’un 2 fotoğrafı Sinop Belediyesinin facebook sayfasından alınmıştır.)
Bu akşam Sinop Belediyesinin iftar yemeği olacak. Atatürk Anıtının önünde, tüm halkımız davetlidir duyurulur.)))
Yine bugün Aşıklar çocuk parkında bocce sporunun saha açılısı ve tanıtımı saat 3 te yapılacak.
Daha inanırmısınız o kadar heber var ki , ama düşündüm ben gazetecimiyim ki her haberi size duyurayım, vazgeçtim. Hemde bunları yazıyım derken şu anda 3 altın yüzüğümü yakmış durumdayım.((((
Ne alaka!!!Evet,biliyorum üstelik en sevdiğim 3 yüzüğüm şu anda kullanılmaz durumda.((
Neden mi? 15 gündür alyanslarım allerji yapıyordu, bende cezvenin içine su koydum kaynattım. Tekrar taktım tekrar allerji yaptı. Sanırım içine kimyasal madde bulaştı, ondardır diye düşündüm. Sonra tekrar duru su koyup kaynatmak istedim ve unuttum ateşte, belki 2 saat sonra aklıma geldi, korktum üstüne hemen su dökdüm ve benim yüzükler simsiyah çıktı.Üstelik 3çü de de çok önemliydi benim için.Manevi değerleri çok yüksekti. Bilmiyorum benim yaptığım bu hatayı hangi kuyumcu düzeltebilecek.??ee demek böyle bir cahilliği ben de yapabiliyor muşum.(((
Sevgili günlük bu defada yine Sinop Belediyesinin ramazan etkinliklerindeydik. Yine Sinop Hayaller Tiyatrosu ve Esra İpek diye bir bayan vardı. Daha çok pop söyledi.Yine kalabalıktı. Bu arada bu mekanda ki içtiğimiz şeylerin fiyatları artmış. 2 gün önce 1tl’ye içtiğimiz suya o gece 1,5 tl aldılar, acaba müzik var diye mi böyle oldu. Müzik varsa çaybahçesiyle ilgili değil ki, belediyenin etkinliği, onu bir araştıracağım.Garsona neden böyle dedim, bilmem, patron dedi..???Soda da 3 tl ydi.
Bu arada epeydir görmediğim, hatta hayatımda 1 kez gördüğüm dayımın kızıyla buluşma imkanımız oldu.Kendisini bu kış, facebook’da bulmuş ve sohbetimizi ilerletmiştik, bu defa da Sinop’a gelince beni aradı. Arkadaşlarımla birlikte o gece teknede buluşup yüzmeye gittik. Denizde ölü dalga çok kuvvetliydi, tekne çok sallanıyordu ama, deniz süperdi.Birlikte çok güzel vakit geçirdik.İnsan dayısının kızını tanımaz mı ,görüşmez mi diyeceksiniz biliyorum, ama uzun hikaye…..

DSC01150IMG-20140717-WA0003IMG-20140717-WA0000-001sinopsinop yalı kahvesi
Bu arada tersanede yeni yerler açılmaya devam ediyor. Hemen karşımıza Şekerçi Mehmet Gürbüz açıldı. Dün akşam ilk alışverişimizi yaptık. Çok değişik bir fındık ezmeli, cevizli tatlıları var,ilk kez yedim Boyabat’a özel galiba. Güzeldi.

şekerci mehmet gürbüz
Yine tersanede ki, eski Uğur Resturanın yerine GelenbevY diye başka bir resturant açılacak. Hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.Bayrama yetişir sanırım. İnanın ustalar sahura kadar çalışıyor.

GelenbevY
Artık bu kadar haber yeter.Bana müsade, bakın bu güzel havada size bunları yazacağım diye denize bile gitmedim.)))Artık enerji toplayıp akşam üzeri başlayacak etkinliklere katılmak istiyorum. Şimdilik bana müsade derken……Son bir haber son çalışmam çok sevdiğim Aaron’un resmini yaptım bitmek üzere. Bir şekilde ailesine postalayacağım.Nasıl tatlı değil mi?)))

aaron
Hepinize iyi günler….

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.