“Tudo Bem-Tudo Bom”

 

Allah’ım yarabbim ne bu kalabalık, ne bu sıcak.((((((((((Oruç tututyor olsam baygın yatardım sanırım şu anda.

Bayramı geçirdik hayırlısıyla. Gerçi bayram da ne yaptın deseniz hiç birşey, sadece çocuklarla denize gittik, 2 kişiyi de ziyarete. Biliyorum ayıp olacak ama o kadar kalabalık ve sıcak ki, ancak deniz paklardı bizi.

Dün akşam konuşuyorlardı, bayramın ilk günü Sinop’a 34 bin araba girişi olmuş. Artık gerisini siz tahmin edin. Nasıl kalabalık, nasıl kalabalık anlatamam. Bu şartlar gösteriyor ki, bayramlar da Sinop’ ta kalınmaz, kaçmak lazım.(((

sinop ayışığısinop ayışığısinopsinopsinopsinop bahçelersinop dalgakırıan içi

Ne araba park yeri var, ne de yolda yürüyecek bir yer, ne parklarda oturulacak bir yer…Korkunç bir yer oldu. Biri facebook’a yazmış, ”yetkililere sesleniyorum, Sinop girişine dolu yazın” diye.

Tamam bakın bizler gerçekten misafiri severiz ama, imkanlarımız yeterli değil, kaldıramıyor böyle 200 bin -300 bin kişiyi.Dolayısıyla tatsızlıklar yaşanıyor. Geçen akşam yeğenimle kaldırımda yürüyoruz, önümüzde giden bayanlar, karşıdan gelen ailenin çocuğuna çarpmış, kadın bağırıyor, ”Öküüüz önüne baksana diye,öbürü hayvan sen önüne baksana” diyor.Utanç duydum böyle konuşmalardan. Hepsi yurdumun insanı ama, terbiye sınırını aşan bu kişilerde yabancıydı.((((

Biz birbirimize yeten ve bu senede Türkiye’nin en mutlu şehri olan Sinop’ta yaşayan kişileriz.Herhalde merak dan bu kadar kişi geldi, belkide gidip görelim neden mutlular dediler ama, mutsuz ettiler bizi.((((((((((

Mutsuz olmamak içinde fazla şehirde dolaşmadık. Tekneyle denize açıldık. Dolayısıyla trafikde fazla etkilemedi.

Allah’dan suyumuz akıyor, ekmek sıkıntısı filanda yok. Sadece problem araba park yeri, heryerin dolu oluşu, yollarda yürüyememek..v.s.

Bunları Sinop’da yaşayan biri olarak yazıyorum, acaba dışarıdan gelen misafirin görüşü nedir merak ediyorum. Ne yaptılar Sinop’a gelince, memnun kaldılar mı, ihtiyaçlarını giderebildiler mi?Tatilleri güzel geçti mi?

Sinop Bianelinin etkinlikleri devam ediyor. Geçen gece, Turu Bom- Turu Bem etkinliğindeydik. Raketsiz ve topsuz,pinpon oynadılar.Çok enteresandı. Ve gerçekten ellerinde top ve raket varmış gibi oynadılar. Yorgun düştüler, terlediler. Hakemde hareketlerine göre puanlarını verdi.Bu arada oyunculardan Zehra Şimşek Hanım, benim web sayfamın sıkı takipçilerinden, kendisi de oyundaydı, biraz ayaküstü sohbet ettik ve fotoğraf çektirdik.

zDSC01228


tudo bem-tudo bom paylaşan: ncabaci
Bu arada dünde Hal’de, bianelin sinema gösterimine katıldım. Çok güzeldi. İstanbul’da ki özellikle Beyoğlu’nun arka sokaklarında ki müziği ve diğer Türk Müziklerini konu alıyordu.

sinop bianeli

Yazmıştım ya, kalabalıkdan kaçtığımız için hep denize gittik diye. Dünde Ayışığının önünde teknede sohbet ediyoruz, çok sıcak oldu ben denize gireceğim dedim. Baktım denizde nasıl köpük oluşmuş. Aaa bu ne ya dedim. Oğlum belki bir tekne sintinesini boşalttı dedi. Köpüklerde bir garip sanki biri böyle duş almış gibi. Dedim ki köpükler gitsin öyle gireyim. O sırada baktım sahilde kalabalık toplandı , hemen atladık ,kıyıya yüzdük. Meğer biri boğulmuş. Ama öyle enteresan ki, yani boğulma şeklinde değil de, sanki bayıldı, sanki sarası vardı tuttu gibi. Biri baygın bulmuş kıyıya çıkarmış. Zaten fazla derinde de değil, nasıl olduğunu tam öğrenemedik. Doktor varmış orada kalp masajı yapıldı, suni tenefüsler yapıldı, o arada ambulans geldi, 20 yaşlarında bir gençmiş, babası geldi bağırdı. Çok üzüldüm ağladım, Allah’ıma kurtulsun, hayatını bağışla diye çok dua ettim.Aldığım duyuma göre yoğun bakımdaymış, ama yoğun bakımı atlatırsa engel kalır demişler.((((((Çok üzüldüm çoook. Allah’ım acısın, Allah’ım onu ailesine bağışlasın.

Ne olur dikkat edelim.Bu herkesin gözü önünde olmuş olmalı, ama kimse fark etmedi. Biz de görmedik.(((Belkide dünkü oluşan köpükler ondan çıktı, bilmiyoruz.(((((

Sevgili okuyucularım, sevgili misafirlerimiz…

Önce kendinize dikkat edin ne olur…. Sonrada çevremize , birbirimize saygılı olalım.Bu dünya hepimizin…

Sizleri seviyorum…Güle güle gidin…Dikatli kullanın arabalarınızı.Sevdiklerinize sağlıkla kavuşun……

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.