ENGELLERİ AŞANLAR/ Turan YALÇIN..Sessizliğin Sesi..

Bu hafta bir kitapla beraberiz, ve bu kitap benim için de çok özel.

Turan Beyi yazılarımı takip edenler bilir, o da işitme engelli, o da okuma ve eğitim gönüllüsü bir dost.

Geçenlerde bir kitap yazdı, beni de kitaba katarak onurlandırdı  ve bu kitabın basımı ve dağıtımı AZ yayınlarınca  geçtiğimiz ay yapıldı.

Kitabın tam adı: Zorluklara Rağmen Başaranlar, Engelleri Aşanlar.

Yazar kitaba; konu olan isimlerin başarısında 10 ortak özelliği anlatarak başlamış. Orada yazılan özellikler aynı zamanda benimde yaşadıklarım olduğunu hayretle gördüm.. bana ayrılan sayfada bir nevi kısaca özgeçmişim olsa da; bunları okuyan benimde başarımın sırrını anlamakta güçlük çekmez.

gul gencIMG_229040961486033IMG_228993151347802IMG_229050049634620

Bu kitapta en çok Abraham Lincoln’un başarısından etkilendim. Engelli olmanın ve maddi imkansızlıkların başarıya ulaşmak için bir engel olmadığını öğreniyoruz.  Kitap  daha da geliştirilirse çok daha faydalı bir kaynak olabilir. Çünkü daha nice engelli var, azmin zaferi öyküsü olan..

Ne yazık ki okumaya düşkün bir millet değiliz yoksa kitap 286 değil, 586 sayfa da olabilirdi. Benimde dahil olduğum gruptakilerin başarı öyküsü yazılabilirdi.. Kitap kalın olunca çoğu insana zor geliyor, almak ve okumak.

Kitaptan birkaç alıntı:

İşitme engelliye bir şey anlatamayan kişi hemen: ‘Anlamıyor, duymadığı için yanlış anlıyor. diyebiliyor. Yani empati yapmıyor. Sanki sağlam olanlar hiçbir şeyi yanlış anlamıyorlar!”

“Kendilerine kitap ve dergi hediye edenlerle dostluk kuracaklarına, sigara ikram edenlerle dostluk kurmak, okumaya değil oyuna davet edenlerle ahbaplık etmek daha çok hoşlarına gidiyor gençlerimizin..”

“Onlarda bilirler ki; evrende her şey dengededir ve eğer engellinin zayıf yönü varsa güçlü yönleri de vardır ve iyi gözlemlerle güçlü yönlerini harekete geçirerek engelli olmayanlardan bile daha başarılı olabilirler. Sağlam insanlar bunları bilmediğinden, engellinin başarısına ‘şans, kader, kısmet’ gibi isimler yakıştırmaktan geri kalmazlar.”

IMG_229028562087110

Evet.. bu kitabı ana/babalar okuyup çocuklarına okutarak kişisel gelişimine katkıda bulunabilir.. (Eğer bulamazsanız bana ulaşın.)

Ve ikinci süprizi de; Sivas Cumhuriyet Üniversitesine kitabın tanıtımı ve gençlerle başarı öykümüzü paylaşmamız için davet edildik. Ben tedavi gördüğümden dolayı kabul edemedim ama çok memnun oldum düşünmelerine..

Bu kitap hakkında yazar benimle de röportaj yaptı.. linki aşağıda.:

http://www.tokatgazetesi.com/author_article_detail.php?article_id=7694

İyi okumalar dileğiyle..

Gül Ustabaş GENÇ

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.