Kürk Mantolu Madonna…….Sabahattin Ali.

Sabahattin Ali bu kitabını 1943 yılında yazmış.

Romanın baş karakteri Maria Puder ve Raif Efendi.

Raif Efendi, hayatı boyunca birçok şeye boyun eğen, haksızlığa uğradığında bile buna karşı koyamayan biri. Sevmediği bir kadınla evlenmiş ve ondan çocukları olmuştur. Hayatına yön verememiş, başkalarının istediği bir insan olarak yaşamını sürdürmüştür. Ömrü boyunca unutamadığı bir tek anısı olmuş, onu da günlüğünde anlatmıştır.

20 li yaşlarda babasının isteğiyle Berlin’e giden Raif, orada bir müzede gördüğü portreye aşık olur ve kime ait olduğunu bulmaya çalışır. Ve bulurda. Maria İlk zamanları bu aşka karşılık vermese de, Raif’in ilgisine daha fazla dayanamaz.

Babasının öldüğü haberini alan Raif, memleketine dönmek zorunda kalır. Ve ilk zamanları düzenli olarak yazıştığı Maria’dan mektuplar kesilir.

Sonra…Sonra neler mi oluyor??

Sabahattin Ali gerçekten güzel yazmış. Hem de 1943 ler de.160 sayfalık ince bir kitap,tavsiye ederim okuyunuz.

İyi geceler..

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.