İED VE TÜRK İŞARET DİLİ ÖĞRETMENİ YETİŞTİRME KURSU….Sessizliğin Sesi.

İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (İED) öncülüğünde, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM)’de Sn. Sumru ÖZSOY ve Hande SART, Coda Berrak FIRAT hocalarımızın katkıları ve KOÇ Holding Şirketler topluluğunun sponsorluğu ile, 22 gencimiz aldıkları eğitim sonunda Elmadağ Divan Otelinde gerçekleştirilen törenle diplomalarını aldılar.

Bu kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler, Türk İşaret Dili Öğretmenliği ile, Türk İşaret Dilinin  Türkiye’de yaygınlaştırılması ve işitme engellilere hizmetlerin devamını sağlayacaklar.

İED VE TÜRK İŞARET DİLİİED VE TÜRK İŞARET DİLİarçelik ,koç

 Her birine ayrı ayrı  teşekkür ederek asıl sahalarda göreceğimiz başarılarını gururla paylaşmaya devam edeceğiz. İED’in bu projesinin gerçekleşmesini sağlayan SETUR müdürü Uğurhan KONUK Bey’e ayrıca minnet borçluyuz. Çok büyük bir özveride bulunarak başta Setur olmak üzere Arçelik Grup, Ford Otosan, Koçtaş, Opet olmak üzere  KOÇ şirketler gruplarını dahil etmekle, BÜYEM de eğitimlerin verilmesi sağlanmıştır. Tamamlanan eğitimin ardından, Divan otelinin katkılarıyla verilen resepsiyon çok güzel geçmiştir.  Diplomalar kadar teşekkür plaketleri ve hediyelerde sahiplerini bulmuştur. 

8 yıldır TİD eğitmeni yetiştirilmesi için verdiği uğraş için İED’e de ben teşekkür ediyorum. Yazılarımı takip edenler bilir  konuşamayan işitme engellilerin; işaret dilinden anlamayanlar yüzünden çektikleri sıkıntıyı zaman zaman dile getiriyordum. Bilen sayısı çoğaldıkça onların topluma katılımı daha çok olacak.

Bu tür güzel haberlerin devamı gelir inşallah..

Sevgiler Sinop’tan..

 

Gül Ustabaş GENÇ

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

KİTAPLAR VE KÜTÜPHANE….Sessizliğin Sesi

 Sevgili arkadaşlarım; İnanın düzenli yazmak istiyorum ama, bir türlü bilgisayar başına oturamıyorum.. Telefon her işimizi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.