MEVSİMLERDEN BAHAR YİNE ALERJİ YİNE ALERJİ..Cam Patikler

Havaların ısınmasıyla hepimiz kendimizi deniz kenarına, parklara ve bahçelere atıyoruz. Ama bizi yanıltan bugünler alerjisi olanlar için kötü günlerin başlangıcı oluyor. Özellikle çocuklarda bahar aylarında görülen; nezle, grip yaşam kalitelerini düşürürken biz anne ve babaları da zor durumda bırakıyor. Uzmanlar daha çok bahar aylarında ortaya çıkan kronik nezlenin nedenleri ve korunma yolları hakkında bakalım bize neler öneriyorlar. Geçen senelerde de paylaşmıştım. Bende bahar ayından nasibini alanlardan olarak. Eski bilgilerimize neler ekleyebiliriz diye biraz araştırdım. İşte sonuçlar;

Bizim saman nezlesi diye adlandırdığımız, üst solunum alerjisi olarak adlandırılır. Özellikle çocuklarımızda görülen nezle, grip hali bir türlü geçmek bilmezken ağır durumlarda; baş ağrısı, iltihaplı burun akıntıları, öksürük gibi belirtilere yerini bırakmaktadır. Bir alerjenin nefes alma sırasında, mikrobik olmayan bir iltihap neticesinde ortaya çıkmaktadır. Bazen ilaç tedavileride yeterli gelmemektedir. Bu da çocuklarımızı sosyal çevreden ve eğitimlerinden geri bırakabilmektedir.

Alerjik hastalıklar her mevsimde görülebilmektedir. Örneğin; alerjik astımın en sık sebebi evde halı, kilim v.b. tüylü eşyalardan üreyen akarlardır. Bunlar ev tozuna karışıp, solunana havaya katılıp; nefes alıncada bronşlara geçmektedir. Bahar aylarında ki “alerjik rinit” ise, daha çok polenlerden kaynaklanmaktadır. Çiçeklerin açmasıyla birlikte atmosfere karışmaktadırlar.

Polenlerden korunmak için; ağaç ve çiçeklerin yoğun olduğu açık alanlarda mümkün olduğunca az bulunulmalı; saat 8.00 ile 14.00 arasında dışarıda bulunmamaya özen gösterilmelidir. Ayrıca kapı ve pencereleri kapalı tutmakta dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alıyor.

Uzmanlar, bahar alerjisinden korunmanın pratik yolları için şu önerilerde bulunmuşlar;

1.Sigara içmeyin ve içilmesine izin vermeyin.

2.Tozlu polenli ortamlarda bulunmayın.

3.Burnunuzun dış kısmına ve göz çevresine çok ince tabaka şeklinde vazelin sürün. Polenler vazeline yapışıp, girişine izin vermeyeceklerdir.

4.Kaloriferli evlerde kuru ev havası alerjik rinitin kötüleşmesine neden olabileceğinden, evde hava nemlendiricisi kullanın.

5.Klimalarda kullanılan filtreyi her ay değiştirin, alerjenleri tutan özel filtrelerden kullanın.

6.Yatmadan önce duş alın ya da saçlarınızı yıkayın.

7.Polen mevsiminde çamaşırlarınızı dışarıda kurutmayın. Şapka ve ceketlerinizi daha sık yıkayın.

8.Aracınızda giderken pencerelerinizi kapalı tuttun.

Sağlık ve sevgiyle kalın, sevgili Nilgün’ün günlüğü okurları…

Nalan Durmaz

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.