Handan..Halide Edip Adıvar..

Handan, bir zamanlar Yeşilçam filmlerin de  izlemiştik sanıyorum. Bu defa da kütüphaneye gittiğimde tekrar okumak istedim romanı. Akıcıydı hep mektuplar da anlatılıyor olaylar.

Handan her ortamda dikkat çeken, İngiliz terbiyesi ile yetişmiş, kültürlü bir kız. Akrabası Neriman la da birbirlerini çok severler.. Neriman, Refik Cemal’le evlenir.

Handan ise özel ders aldığı hocası Nazım’dan çok etkilenmiş, ama evlilik teklifini kabul etmemiştir. Sosyalist olan Nazım’ın, Onun ideallerini ve amaçlarını kendisinden üstün tutup daha çok seveceğini düşünen Handan, Nazım’ın evlenme teklifini red edip ve Hüsnü Paşa ile evlenir. Bu arada Nazım intihar eder.

Handan ve eşi İngiltere’ye yerleşirler. Kocası Hüsnü Paşa devamlı metres değiştirir. Handan çok üzülse de kimseye belli etmemeye çalışır.

Burada hastalanır, hastalığında İngiltere’de görevi gereği bulunan eniştesi  Refik Cemal, onunla ilgilenir ve birbirlerine aşık olurlar…

Ve… sonrasında ne olduğunu öğrenmeniz için okumanız gerekecek.))

245 sayfalık ince bir kitap, hemen bitirirsiniz. Yalnız bazı kelime ve terimler, eski Türkçe yazılmış ve sayfanın alt kısmında da açıklamışlar, o biraz dikkatimi dağıttı. Yine de güzeldi.

İyi okumalar ..

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

2 Yorum

  1. blank

    Kitap etkili bir anlatıma sahip ve insanlara gerçekten yararlı olabilecek ve hayatın içinden konulara yer veren güzel bir roman.Ben çok heyecanla okumuştummm teşekkürler arkadışım tazelenme oldu beynimde..öpüyorummm <3 🙂

  2. blank

    Bende seni öpüyorum.)))) Ahh Handan ahhhhhhh….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.