Kızılderili Öğretisi ve Transformal Nefes

Televizyonların siyah beyaz, tek kanal olduğu çocukluk dönemimde her Pazar saat 10.00’da Western filmleri gösterilirdi. Kızılderili ve beyaz adamların savaşında her film başlayışında Kızılderililerin kazanması için dua eder, beklerdim ve her seferinde televizyonun önünden hüsranla kalkardım.

Yıllar önce bir nefes seansında Kızılderili kabilesinde reisin kızı olduğumu görmüş, bana verilen sorumlulukları yerine getiremediğimi görmüştüm. Bu biraz saçma geliyor olabilir, ancak beni nefes seansı yapanlar anlar.

Çocukken her yaz Kumburgaz’da kumsalda saatlerce midye kabukları toplardım hasır sepetime. En sevdiğim şeyler taş ve tahta parçaları toplamaktır, taş boyamayı çok severim. Çocukken yazlıkta akşamları bahçeden kaçar, yandaki kavaklıkta boyuma uygun bulduğum bir ağacın dibine oturur, gökyüzüyle konuşurdum. Dünyaya nasıl hizmet edebileceğimi, dünyayı nasıl daha iyi bir yer yapabileceğimi sorardım kendi kendime. O zamanlar pek cevap alamadım, ama artık biliyorum. Yaşam amacım şifacılıkmış.

Aylar önce Facebook’u açtığımda karşıma Kızılderili Öğretisi ve Transformal Nefes etkinliği çıktı. Kızılderili mi? Tabii hemen katıl butonuna bastım.  Transformal Nefes zaten benim en sevdiğimJ

En sonunda gittim. Bir ara bir şey çıkacak da gitmek kısmet olmayacak diye korktum açıkçası. Her gün sabahtan öğlene kadar Kızılderili çalışmaları yaptık, üstüne de nefes. O kadar iyi geldi ki, o kadar çok farkındalık kazandım, öyle güzel dostlar kazandım ki anlatamam. Kızılderili öğretisini Yücel Kosal ve Esra Gökçe veriyorlar. Kızılderili öğretisinin yeri Fethiye Faralya’da Yuva olarak seçilmiş. Ev yemekleri yediğiniz, doğayla başbaşa kalabildiğiniz bir yer burası, hatta o kadar doğal bir ortam ki, geceleri odanıza gitmek için el fenerinizi kullanmanız gerekiyor. Eee, Kızılderili olmak doğada olmak demek, değil mi? Bundan daha iyi nasıl olabilir? Zaten bizi farkındalıklarımızdan ayıran, insanla doğanın bütünleşmesini bölen teknolojik hayatımız, şehir hayatımız değil mi? Ben tekrar çocukluğuma döndüm Yuva’da.

Hayat yol haritalarımızdan oluşuyor, her gün yeni haritalarla çıkıyoruz yeni yola, dünün deneyimlerini kullanarak, ama farkında olmazsak haritalarımız eksik kalıyor ve hedeflerimize varamıyoruz, varsak da mutlu olamıyoruz, halbuki hayatımız boyu mutluluğun peşinde koşuyoruz.

Ben bu bir haftalık çalışmada doğanın tadına vardım, arının sesini duydum, çiçeklerin renkleriyle göz banyosu yaptım, dalgalarla oynadım. Şifacılıkla doğru yolda olduğumun teyidini aldım, dünyaya nasıl hizmet edebileceğimi buldum. Bir de üstüne yol arkadaşlarımın birinden kurşun dökmek için el aldım. Yıllardır istiyordum, iyi olacak hastanın ayağına doktoru gelirmiş, benimki de önümde bitiverdi.

Bundan sonraki eğitim Kasım ayında, bence takip edin ve gidin. Haritalarınızı netleştirin ve hayatın tadına varın.

Ayrıntılar için:

Yücel Kosal 0532 424 69 30

Esra Gökçe 0532 313 18 46

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

2017 geldi…Bi’Tutam Tuz..

Günaydın sevgili nefes dostu, Büyük umutlarla beklediğimiz 2017 en sonunda geldi ve ilk saatlerde yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.