Hayırlı Ramazanlar….

Öncelikle tüm babaların ve baba adaylarının babalar gününü kutluyorum. Daha önce yazmak isterdim ama olmadı.

Eveet ramazan geldi, hoş geldi. Hiç korktuğum gibi olmadı, maşallah hem de diğer senelerden daha da güzel geçiyor. Çok daha uzun süre  oruçlu olmamıza rağmen ne açlık, ne susuzluk hissediyorum. Bir yerlere vurayım, tık tık tık:)))

Tutanların orucunu Allah kabul etsin. Hayırlı ramazanlar geçirelim inşallah.

Gece iftardan sonra, 6 saat süre kalıyor, o süre zarfında da çay iç, meyve ye, kuruyemiş ye , soda iç derken saat 2.00 oluyor, bir şey yemeğe midede yer kalmıyor. Zaten bu süre de yediğimiz için)))

İftar sonrası da yürüyüş yapıyoruz çok iyi oluyor. Bugün pazartesi, şimdi anons etti belediye, bu akşam Sinop Belediyesi’nin düzenlediği ramazan etkinlikleri başlıyormuş. Saat 21.15 de kortej yürüyüşü hükümet meydanının önünden başlayıp, Atatürk Anıtının önünde son bulacakmış. Semazen gösterileri, konser ve tiyatro oyunu varmış, bu akşam ki programı da duyurayım dedim.

Dün pazardı malum tatil günümüz. Bana hergün tatilde, eşimle sadece pazarları birlikte olabiliyoruz.

Allah’dan şansımıza hava çok güzeldi, tekneyle denize gittik. İlk, ramazan öncesi yüzmüştüm, deniz buz gibiydi. Dün de tam aksi, öyle güzeldi ki. Deniz suyu bayağı ısınmıştı. Rahatlıkla yüzülebilir. Sonrada biraz balık tuttuk ve geldik. Sanırım ramazandan, sahiller çok boştu.

11052372_10153540781498900_1580615532289951022_nsinop sahilleriyalı kahvesi

Okullar da tatile girdi, Sinop Yavaş yavaş dolmaya başladı. Zaten geçen hafta  (15-21 Haziran) Türkiye Optimist Şampiyonası Sinop’ta yapıldı. Çok kalabalıktı Sinop. Etrafta cıvıl cıvıl gençler, denizde kuğu gibi süzülen optimistlerle Sinop pek güzeldi. Ramazan dolayısıyla maalesef hiçbir etkinliğe katılamadım, izleyemedim. Yayınladığım fotoğraflar Sinop Belediyesi’den ve Nesrin Kaya arkadaşımdan alıntıdır.

Sinop Karadeniz Yelken Kulübünden, sporcumuz Ege Batmaz, Türkiye 4.sü olmuş. Ayrıca milli takıma seçilmiş ve Türkiye Optimist Avrupa Şampiyonası’nda  temsil edecekmiş. Sporcumuzu ve emeği geçen herkesi canı gönülden, ben de kutluyorum.

sinop karadeniz yelken kulübüsky10352036_868013216569251_830986057110939289_nege batmaz

İşte böyle sevgili okuyucularım ben de haberler şimdilik bu kadar. Bol bol kitap okuyorum. Böyle geçiyor ramazan.

Tekrar ramazan ayımız, hepinize hayırlı olsun. Allah dualarımızı kabul etsin.Senesine de güle güle erişelim inşallah.

İyi günler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.