Helesa ve…..

Dün Kurtuluş Caddesi trafiğe kapatıldı saat 16.00 da, çünkü Ayda 1 Gün Sokak Bizim  etkinliği vardı. Bizde arkadaşımla saat 17.00de çıkıp dolaştık caddeyi. Cadde yanlarındaki, kahve ve resturantlar, pastaneler sandalye ve masalarını caddeye  çıkarmıştı.Böyle rahat bir mahalle havası vardı sanki. Sonra Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği de bir bölümde stant açmışlar hayvanlar için gelen makarna ve mamaları topluyorlardı. Bizde katkıda bulunduk, çoğu izleyici gibi. Çocuklar boyama yapıyorlardı, kimide küçük pet şişelere ışık yerleştirip, akşama Helesa’ya hazırlık yapıyorlardı.

Bu arada 1 Temmuz deniz bayramında su balesi yapan kızımızla tanıştım. Mimar Sinan Üniversitesi 3. Sınıfta okuyormuş. Çok tatlıydı.

DSC07252DSC07255 DSC07261DSC07256 DSC07258DSC07263 DSC07266 DSC07270

Saat 19.00 da da Eski Postane’nin önünde müzik şöleni vardı, ama iftar saati yaklaştığı için fazla kalamadık.

DSC07281

Akşam davetiyede saat 21.30 yazıyor diye, 5 dakika önceden Helesa’nın başlangıç yeri Yalı Kahvesinin arkasına gittik. Çok çok kalabalıktı. Birde valimizi bekleme durumu olunca saat 22.10 oldu. Konuşmalar yapıldı. Akp Milletvekili Sayın Tokmak da vardı. İlçe belediye başkanları, emniyet müdürü, dekanımız  kalabalık da gördüğüm kişiler arasındaydı. Özer Gürbüz açılış konuşmasını yaptı, ardından belediye başkanımız ve valimiz konuştular, sonra da Murat İlkılıç Helesa’yı başlattı.


helesa2015 paylaşan: ncabaci
DSC07288 DSC07295 DSC07297 DSC07300

Bu sene ilk defa ben böyle kalabalık gördüm.

Zaten dün akşam acayip kalabalıktı Sinop, tüm parktaki masalar doluydu. Kütüphanenin oraya kadar, Aşıklar da zor yürüdük. Karakum yolunda banklar doluydu, millet otların üzerinde oturuyordu.

Sonra bizde yürüyüş dönüşü boş bir bank bulup oturduk.

Saat 24.00 de de Sifad’dan tanıdığım arkadaşım Çetin’le buluşup iskelede fotoğraf çekimi yaptık. Gece nem vardı, deniz süt limandı, ayda vardı. İlk çekimlerimi gerçekleştirdim. Şimdi öğrenmem için sık sık gece çekimi yapmam gerek.

SİNOPSİNOPSİNOPSİNOPSİNOPSİNOP

 

Bugün Pazar. Sabah denize gittik. Eşim balığa bakalım dedi ve biz 3 saat mezgit tuttuk. Yemli attığımız da büyük mezgitler geldi. Balık vardı ama , çek topla at, 3 saat oruçlu oruçlu beni yordu. Bu defada kıyı gidip, orada biraz yüzdüm. Ama deniz sıcak, hava soğuktu, çıktığımda çok üşüdüm. O arada güneşte kaybolunca iyice üşüttü.

SİNOPSİNOPSİNOPSİNOPSİNOPDSC07317

Sonra da geldik eve, sizinle günlüğümü paylaşayım dedim.

Bir de ne yazacağım size. Şu sıralar 16 yaşında bir kızımız lösemi hastasıymış ve acil kana ihtiyacı varmış.Kan vermek isteyenler Kızılay Kan Merkezine   gidip kan veriyormuş.Ve birçok tanıdığımda vermiş.  Gecede çalışıyorlar, hani oruçluyuz diye gündüz veremezseniz, gece verebilirsiniz. Allah yardımcısı olsun kızımızın da.

Önce sağlık diliyorum hepinize, sonra da sevgilerimi yolluyorum sizlere.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.