Enginar Mevsimi….Lüset Kohen

Önce Türk kahramanlarının oluşturduğu bu romanı okumaya başladığımda yazarının yabancı oluşuna şaşırmıştım. Sonra dan romanın arka kapağında yazarın öz geçmişini okuduğumda, İstanbul doğumlu olduğunu öğrendim.

Çok beğendim bu kitabı da ve 3 günde okudum.256 sayfaydı. Konusu ilginç geldi. Tamda önümüzde bu hafta İtalya’ya gidecekken, romanın İtalya’da  ve Venedik’de geçmesi daha da ilgimi çekti.

Kim bilir ben de gittiğimde Gondolcu Halit’le tanışırım.)))

Babası Türk, annesi İngiliz olan Necibe Simpson başarılı bir köşe yazarıdır. Dönemim yakışıklı ve zengin işadamlarından Ziya Kurt’la tanışıp evlenirler. Daha sonra Ziya’nın işleri iyi gitmez, ve bunlar yurt dışına İtalya’ya kaçarlar.

Necibe orada hayat hikayesini çok ilginç bulduğu Gondolcu Halit’le tanışıp onun ismini yayınlamadan yaşamını anlatmak ister köşesinde. Ve aralarında iyi bir arkadaşlık başlar.

Bu arada Necibe’nin kocası yurt dışında kaçak yaşamanın bunalımına da girmiştir, araları iyi değildir karısıyla. Necibe’de Facebook’da tesadüfen ünlü bir ressamla tanışır, hiç konuşmadan, sadece yazışarak aralarındaki ilişkiyi bayağı ilerletirler.

Konu enteresan. Ben daha  fazla yazmayayım, siz en iyisi alıp okuyun. Ben şahsen beğendim.

İyi geceler.

Not:Bu arada 10 gün yokum. Büyük olasılık bu arada günlüğümü yazamam.Artık gelince görüşürüz inşallah.Kendinize iyi bakın.

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.