Badem Ağacı….Michelle Cohen Corasanti

Baştan söyleyeyim, çok güzel bir kitaptı. Hele şu zamanda daha da etkiliyor insanı.

Filistin halkının cesaret ve inanç dolu öyküsünü tüm gerçekliği ile anlatıyor. Bu kitabı okurken şu anda savaş olan  ülkeleri düşündüm. Çok zor çoook.

Allah kimseyi ülkesinden, evinden, ailesinden ayırmasın.

Michelle Cohen Corasanti’nin bu romanı da aynı, Khaled Hosseını’nin yazdığı Uçurtma Avcıları’na benziyor. Burada da  İsrail’lilerin işgal ettikleri Filistin topraklarında ki halkın, zor ve korkunç yaşamını anlatıyor.

İşte bu romanın baş kahramanı  Ahmet Hamid. Daha 8 yaşındayken, küçük bir adamdı o. Annesine, kardeşlerine hep o baktı babası hapse düştüğünde. Eve para götürebilmek için yemedi, içmedi, her türlü sefaletle mücadele etti. Kardeşi Abbas bir inşattan itilip düşünce, tüm yük üzerine binmişti artık. Fakat beyni matematik, fizik konusunda çok süper işliyordu, bunu daha önceden bilen hocası tüm gayretiyle açılan matematik sınavına katılmasını istedi. Babası da isteyince katıldı ve kazandı. İsrail’de bir üniversiteye gitti. Yine orada karşılaştıkları zorluklarla mücadele etti. Bu arada Nora ‘yla tanıştı. Nora, İsrailli olduğundan, babası dışında kimse istemedi evlenmesini. Ama o diretti. Ve Nora’nın nasıl barışçı biri olduğunu yaptığı mücadeleyi gösterdi. Çok sevdiği Nora, Yine İsrail’liler tarafından öldürülünce hayata küstü, kendini sadece işine verdi. Annesinin baskısıyla mahalleden bir kızla evlendi. Ondan çocuğu oldu. Bu arada yerleştiği Amerika’dan devamlı ailesine para yolladı. Ve kardeşi Abbas’ın Hamas üyesi olduğunu öğrenince bütün imkanlarını kullanıp Gazze’ye gitti. Yeğenlerini tanıdı…Ve aynı kendine benzeyen yeğenini Amerika’ya götürüp okutmak istedi….

Aaaa nerdeyse tüm romanı anlatacaktım…Yok öyle bir şey…Alıp okuyun efendim.)))

Çok güzel, çok etkileyici. 384 sayfa. Okudukça bu savaşın korkunçluğunu ensenizde hissediyorsunuz.

Okuyun sizde çok etkileneceksiniz. İyi geceler.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Yorum

  1. blank

    Merhabalar,
    Badem ağacı okuma kitabının özeti ve olay örgüsü lazım .
    Yardımcı olabilir misiniz teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.