3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ…Sessizliğin Sesi..

“Hepimiz; hemen penceremizin önünde açan güllerden zevk alacağımız yerde, ufkun ötesinde bir yerde sihirli bir gül bahçesi hayal etmekteyiz.”     Dale CARNEGİE

Üç gün önce Dünya Engelliler Günü’ydü.. Her engelliler günü, benim gözümde farkındalık günü..

Ben o gün için farklı bir şey yapmak istedim, Sinop’ta ki işitme engelli arkadaşları toplayıp Valimize çıkmayı, bazı Kurum ve Kuruluşları ziyaret düşündüm. Sorunlarımızı bu şekilde rahatça iletebilirdik. Birkaç gün önceden  haber verdiğim halde sadece bir tanesi evet dedi ve o da gelmedi.. iki tanesi de özel işyerinde çalıştıklarından patronlarının izin vermediğinden yakındı.

Ben de Aile Sosyal Politikalar Müdürümüz Sn. Melih KELEŞ ve beraberindekilerle yaptım  vali ziyaretimi.. Müdürümüz Melih Beyi her gördüğümde daha sevecen, daha sıcak buluyorum ve çok ta memnunum ondan. Bir sorun ya da talebim olduğunda samimiyetle yardımcı oluyor. Sn Valimiz Yasemin Özata Çetinkaya’yı da bir başka seviyorum.

sinop valisi20151203_093528 20151203_09355720151203_100548

Hava muhalefeti nedeniyle başka bir ziyarete katılamadım ama tabii ki aklım onlardaydı.

Eskiye nazaran Engelli haklarında ilerleme olduğunu düşünüyorum, artık herkes şikayetlerini, isteklerini iletebiliyor.. etrafta daha çok engelliye rastlayabiliyoruz.  Eksikliklerimizi de bizler tesbit edip ilgili yerlere bildirmeliyiz.

Gelelim haberlerimize;

Engelsiz Hayat Derneği Başkanımız Sn. Adem Kuyumcu yeni bir uygulama başlattı. Yaya yolu ve engellilerin geçebilmesi için yapılan rampaların önüne çekilen arabalar, bildiğiniz gibi çok sorun oluyor.. bundan sonra bu şekilde park eden arabaların ön camına sticker yapıştırıp fotoğrafı çekilecek ve whatsapp üzerinden Emniyet Müdürlüğüne bildirilecek. Bu konuda CNN Türk haber yaptı.

Screenshot_2015-12-05-19-04-53-1Screenshot_2015-12-05-19-06-39FB_IMG_1449335595796

Sinop Temsilcisi olduğum İED (İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği) de  İşitme cihazı ve koklear implant kullanan işitme engellilerin; kalabalık ve toplu ortamlarda çevredeki gürültüyü önleyip rahatça duymasını sağlayan İndüksiyon Döngü (İD) sisteminin yaygınlaşması için kampanya başlattı. Bu uygulama ile ilgili bir de video hazırlamışlar:

 

Her iki Derneğe de teşekkür ediyorum.

Hepinize ENGELSİZ BİR HAYAT dileğiyle..

Sevgiler

Gül Ustabaş GENÇ

 

 

 

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

KİTAPLAR VE KÜTÜPHANE….Sessizliğin Sesi

 Sevgili arkadaşlarım; İnanın düzenli yazmak istiyorum ama, bir türlü bilgisayar başına oturamıyorum.. Telefon her işimizi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.