Fi…Azra Kohen…AKİLAH

İlk basımı 2013 yılında olmuş, ama ben bu yazda kitap raflarında sıkça gördüm.  Kitapların kalın oluşundan, birbirini takip eden 3 cilt oluşundan, ya beğenmezsem düşüncesiyle almamıştım. Meğer kızım almış üçünü de.

Hemen istedim ondan ve ilk ‘’Fİ’’ile başladım okumaya. Öylede kalın bir kitap ki. 598 sayfa. Fakat enteresandır 10 günden kısa bir sürede bitirdim. Romanın konusu içine çekti beni. Aslında psikolojik bir kitap olduğunu düşünüyordum, ama ilk romanda tam anlamıyla Üniversitede çalışan, okuyan öğrencilerin ve bunun dışında dergi basan kişilerinde hayatı yer alıyordu romanın içinde.

İlgiyle ve merakla okudum. En çok merak ettiğimde Can Manay’ın durumu.Can Manay kim mi? Romanın baş kahramanlarından biri.

Ülkenin en önde gelen psikoloğu, aynı zamanda en çok izlenen tv programının da sunucusu.

Günübirlik ilişkiler yaşayan, kimsenin hayır demediği bir tip. Ve yine aynı okulda müzik eğitimi veren Deniz ve sevgilisi balerin Duru……

Duru’yu tesadüfen satın almak için bakmaya gittiği bir evin camından görüyor Can Manay. Eğer bu evi alırsa yan komşusu olacağını öğrendiğinde, artık tek bir saplantısı oluyor…Duru…Her dakika  Duru’yu nasıl elde ederim düşüncesi sarıyor tüm benliğini. O bu konuda planlar yapa dursun, birde çevresinde yaşayan veya onun için çalışan Bilge gibi daha pek çok kahraman var kitap da…

Vallahi ilgi ile okudum  ve heyecanla da Çi ye en kısa zamanda başlamayı düşünüyorum. Neyse ki o kitap daha ince….

Şimdi de kitabın arka yüzünde de yazanları paylaşayım:
Fi, deneyimin içinde kaybolmak yerine korkmadan deneyime sahip olmanın yolculuğudur. İçinde bolca bulunan manipülasyon, seks, aldatma ve aldanma hikâyeleri belki herkesin dikkatini çekebilir ama gerçeklerden yola çıkılarak ulaşılmak istenen yerde sadece farkındalık vardır.

Fi güzelliğin lanetlendiği, zekânın yağmalandığı, iyinin kurban edildiği ve kasaba kurnazlığıyla yönetilen bu gezegende, içine doğduğumuz bu kutsal hayatı kutlamak için yazılmıştır. Kendi potansiyelini keşfetme cesareti gösterebilmiş gerçek kişilere, çatlama cesareti gösterebilmiş tohumlara adanmıştır.

Bir kişiye duyulan aşktan daha acımasız bir şey var mıdır?

Diye yazıyor. Birde yazarını merak etmiştim, sonra bir röportajına rastladım, ilginizi çekebilir düşüncesiyle linkini paylaşıyorum.

http://egoistokur.com/azra-kohen-nasil-sevisiyorsaniz-siz-aslinda-osunuz/

Hepinize iyi okumalar.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.