Pİ…Azra Kohen…AKİLAH

 

Fi, Çi, derken şimdide son kitap Pi’yi bitirdim. En kalında buydu.701 sayfa.

Vallahi bu 3 kitap sanırım kalınlık yönünden 6 kitaba bedeldi. Ama ben beğendiğim için zevkle okudum

  1. ciltte çok enteresandı, Duru Can Manay’den, gizlize yurt dışına kaçtı. Can ‘da resmen aklını kaçırdı. Hayatı dibi gördü… Ama Bilge ve Eti sayesinde yine yüzeye çıktı. Bu arada Bilge ‘ye aşık oldu, hatta hatta evlendiler. Ay başka detayda var ama artık hepsini yazmayayım.

Sonra Duru Can Manay’ın yaptığı büyük tiyatro merkezine gelip Can’la birkez daha buluştu, ne olduğunu yazmayacağım. Biraz gizem kalsın.

Sonra Ada… Off off Tugay’la birlikteliği hayatının sonu oldu.

Deniz tekrar şehre geldi ve bilin bakalım kimle tanıştı??? Özgeyle…Özge ne oldu??? Darbe dergisini çıkardı, ülkede resmen darbelere sebep oldu. Ve milletvekili oldu.

Ali ve Göksel’in yaşantısını da siz bu kitap da okuyacaksınız. Çok fazla detaylı yazmak istemiyorum. Çünkü bana mesela, bir kitap veya film detaylı anlatılsa  ben o kitabı okumam, o filmi de izlemem. Bana sürpriz olması lazım.

Ben bu kitapda birazda ülkemizin politikasını gördüm. Bana nedense Türkiye’nin siyası durumunun aktarımı gibi geldi. Hele sonu….’’Alma mazlumun ahını , çıkar aheste aheste’’…oldu… Yaaa….

Velhasıl okunası bir kitap olarak düşünüyorum. Ama bunun yanında bazı arkadaşlarım beğenmeyip yarım bırakmışlar, karışık gelmiş onlara. Artık bir şey diyemeyeceğim. Ben sevdim. Tavsiye ederim.

Hepinize iyi okumalar diliyorum.

Şimdi elimde bir kitap var o da bitmek üzere, onu da çok sevdim. Bitirince paylaşırım. İyi günler sizlere.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.