By Çetin Nallıoğlu

Çorum Gezisi….

Yani biz şu anda aslında Çorum’u geziyor olacaktık. Ve ben sizlere Hattuşaş Antik kentini (Boğazköy), Müzelerini, camilerini, İskilip Kalesini, meşhur yemeklerini yazıyor olacaktım. Hatta hatta şu anda elimde Buket Uzuner’in ‘’Toprak’’ kitabını okuyorum, sadece gitmeden önce Çorumla ilgili bilgim olsun diye düşündüğüm için.

Amaaaa, kısmetimizde yokmuş meğerse. Çoğunluk sağlayamadığımız için gidemedik. Bizde Sifad grubu olarak madem Çorum’a gidemedik, o zaman hep birlikte kahvaltıya gidelim, birazda fotoğraf çekeriz dedik.

DSC09689sifad

Dün sabah saat 10.00 da, Akliman’da, Demirkollar’da kahvaltıdaydık. Ortam çok güzeldi, arkadaşlarım ondan güzel derken, biz 2 saate yakın orada kaldık.  Ama yağmur dinmek bilmedi bir türlü. Ben dahil bazılarımız evimize dönelim demişsek de, çoğunluk Gerze değince şoförümüz rotayı Gerze’ye çevirdi. İyi ki de gitmişiz. Hava çok sakin ve güzeldi. Bir ara hafif yağmur çiselediyse de bizi hiç rahatsız etmedi.

gerzeSONY DSCzüleyha ustaoğluSONY DSCgerzebeyhan yurdakulSONY DSCgerze

Bol bol fotoğraf çektik, birbirlerimize model olduk. Sonra güzel bir yere gidip çay içtik, bir şeyler yedik. Bu arada Gerze’deki üyemiz Cemile Düzgün Güney’de bize katıldı.

gerze lila cafesardunya cafe

Gerze bayağı güzel olmuş, belediyesi çok güzel çalışıyor olmalı. Hele şimdi bir yaşlılar evi yapıyorlar ki, içimden şimdiden rezervasyon yaptırmak geldi. Denize nazır, çok güzel görünüyordu.

gerze simitçisi

Bu arada Cemile Hanım’ın dükkanını da ziyaret ettik. Bizi gezdirdi, Gerze’nin meşhur simidinden alıp yedik. Sonra yine deniz manzaralı Sardunya Cafe’ye gidip oturduk. Tatlılarından yedik. Velhasıl anlayacağınız keyifli bir gündü.

Saat17.00 gibi geldik, halletmem gereken kuaför işlerim vardı, onu da bitirip eve geldiğimde saat 20.00 olmuştu.

Güzel, aslında uzun , fakat çabuk geçen bir gün oldu.

Çok teşekkür ederiz SİFAD. İyi ki varsınız, iyi ki bu derneğe üye olmuşum. Hele birde  hayırlısıyla şu resim sergimi açıp bitireyim, ondan sonra hedefim fotoğraf çekmek olacak inşallah. Bu geçirdiğim güzel gün için, arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Gelelim bu Pazar gününe… Bir gün önce arkadaşlarımızla kahvaltıya gitme kararı almıştık onu gerçekleştirdik. Saat 10.30 da Park Otel’deydik.

sinop park otelsinop park otelsinop park otel

1 Mayıs dolayısıyla bütün yollar tutuluydu, ulaşmamız biraz zor oldu. Bu arada  Emekçi ve İşci Bayramımız Kutlu olsun. Ama ben birde, Bahar Bayramımızı da kutlamak istiyorum. Çok önceden 1 Mayısta guguk çiçekleri ve soğan kabuklarıyla haşladığımız yumurtaları alır, piknik yapmaya giderdik. Ne güzeldi o günlerde. Özledim vallahi..

Bu sabah Sinop’ta hava çok güzeldi, Park Otel’in kahvaltı verilen üst katının da manzarası harika. Sinop’a yeniden aşık oldum bu sabah. Arkadaşlarımızda , bizde mutlu ayrıldık Park Otelden. Kahvaltılıklar da, havada, sohbette  çok güzeldi.

Saat 12.30 da ayrıldık,1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı, Uğur Mumcu Meydanı henüz boştu, sadece müzik çalıyordu. Artık devamında ne oldu bilmiyorum.

İşte….yazdığım gibi bizim Çorum gezisi, Sinop ve Gerze gezisi oldu…

blankgerzegerze

Gerze’nin de öyle bilmediğim sokaklarına girdik ki, bana burası Çorum deseler de fark etmezdim yani.)))

Hepinize iyi akşamlar diliyorum. Sevgiler Sinop’tan.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.