Davetlimsiniz, beklerim….& Buket Kaya…

İyi pazarlar…

Nasılsınız bakalım? Nasıl geçiyor ramazanınız? Ben ilk kez bu ramazandan hiç bir şey anlamadım inanın. Ne zaman akşam oluyor, ne zaman orucumuzu açıyoruz, ne zaman sahur oluyor hiç farkında değilim. Önceden bu sıcaklarda  ben her öğleden sonra yatar kitap okur, dinlenerek vakit geçirirdim, çünkü mecalim olmazdı dolaşmaya. Ve üstelik utanıyorum yazmaya ama ben daha hiçbir romanın kapağını, bu ramazan  kaldırmadım. Aldığım gazeteyi de ancak 3 günde filan okuyorum. Vallahi şimdi yine aynı sıcak var ama ben devamlı dışarıda işlerimi hallediyor oluyorum.

Şimdi ne işleri diye sorarsanız, hemen söyleyeyim. Bayramın 2. günü, yani 6 temmuzda Sinop Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün önünde saat 18.00 de ‘’ Nilgün’ün Renkleri’’adlı Resim Sergimin açılışı olacak.   Ve sergim 10Temmuz Pazar günü saat 23.30 za kadar devam edecek. Sergi saatleri her akşam saat 18.00 ile 23.30 arası olacak. Yolunuz düşecektir eminim. Sinop’a gelipte Aşıklar Caddesinden geçmeyen olmaz. Sinop içi ve Sinop dışı, tüm okuyucularım davetlisiniz. Hepinizi bekliyorum. 4 senelik çalışmalarımı sizler için sergileyeceğim.

davetiye

Sergi açmak meğer ne zormuş, ne çok işler çıkıyor anlatamam. Çerçeve seçimi başlı başına bir iş. Çerçevecide bir parça koyuyorsunuz köşesine seçerken, bitince hiç umduğunuz gibi olmuyor. Şimdi öyle 3 çerçeve daha değiştireceğim. Pankart bastıracağım, resimlerimden oluşan kitap ayraçları bastırdım, biraz daha bastıracağım. Resimleri depolama, sergileme, ışık, vs. yani her an birşeylerle meşgulüm işim bitmiyor.

Akşamları yürüyüş yapmaya çalışıyoruz, bazı hafta sonları da Sinop Beleldiyesi’nin 8. Ramazan Etkinliklerine izliyoruz. Cuma gecesi Buket Kaya’nın konseri vardı.Yine aynı gece Sinop Balkan Halkları ve Mübadele Derneği’nin halk oyunları vardı. Arkadaşımda o ekipte onları izledim. Bu arada Telvin Sanat Akademisi’nin gösterileri oldu. İlker Görkem’i sahnede görünce çok şaşırdım. Onu ben Burdur’da sanıyordum, belki de ramazan etkinlikleri için geldi bilmiyorum. Çok severim ve oyunculuğunu çok beğenirim, hayranıyım kendisinin. Bu arada küçük balerinler çıktı sahneye , pek güzellerdi. Ardından da Mübadele Derneğinin halk oyunları çıktı. Hepsi güzeldi.

telvin sanat tiyatrosutelvin sanat tiyatrosusinop mübadele derneği halk oyunları

Veeee ardındanda Buket Kaya…

Bilmeyenler için yazayım, Buket Kaya ‘nın 12 gün önce maxi single’ı çıktı. Şu anda yuotube’dan  alttaki linki tıklayıp izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=6YcqKkUx204

Üstelik hepsinin sözleri kendisine ait. ”Gel”şarkısının müziğini Emre Yücelen’le yapmış, diğerleri kendisine ait. Sözlerde müzikde çok güzel. Dinleyin beğeneceksiniz.

O akşam ki canlı performansı çok iyiydi. Kendisinin  Türk Sanat Müziği söylemesine alışıktık ama, pop müzikte de çok iyi olduğunu gösterdi bizlere. Sahnede çok rahat ve iyiydi. Tebrikler Buketçiğim yolun açık olsun.  İnşallah ileride seni müzik konusunda da çok çok iyi yerlerde görürüz.


Buket Kaya -Bağdat paylaşan: ncabaci
buket kaya

Canım Sinop’um…. Ne güzel, ne başarılı insanlar çıkıyor senin bağrından…

Biliyorsunuz Türkiye genelinde hava çok sıcak. Sinop’ta öyle, dün biraz denize gittik, sahiller kalabalıktı. Çoluk çocuk yüzüyorlardı. Ben de yüzdüm suyun sıcaklığı fena değildi. Bu arada facebooktan canlı yayın yaptım, uzaktaki arkadaşlarım çok beğendiler. Biraz hasret giderdik Nilgün daha sık yap dediler. Ah teknoloji, ahhh… Sen nelere kadirsin.

sinop

Bu arada gecikmeli olsa da Çiğdemciğimin doğum gününü kutladık, Şen Pastahanesin de. Güzel bir geceydi. Nice güzel mutlu yılların olsun canım.

2016-06-12 23.33.44 2016-06-12 23.34.07

Tekrar iyi pazarlar.

Not: Bu akşamda Sinop’ta Helesa etkinliği var, saat 21.30 da Balıkçı Parkının oradan başlayacak, buyurun bekleriz.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.