Bu Meme Benim!(8ay 8 gün) Nural YILMAZ..Sessizliğin Sesi

Bugün bir kitapla aranızdayım.

Nural Yılmaz’ı facebook da Kanserle Dans grubu sayesinde tanıdım. Benden 1 yıl sonra aşağı yukarı aynı evrede meme kanserine yakalanmıştı.  Gerçi Kanserle Dans grubu da başlı başına bir yazıya konu olacak bir grup. Benim kendi kanser öykümü yazmaya elim gitmese de; bir gün geriye dönük olarak o günleri ve yaşadıklarımı da yazmam gerek. .

Nural Hanım; yazılarından tanıdığım kadarıyla aktif, hayata sıkı sıkı bağlı, her şeye rağmen dimdik durabilecek güçte bir kadın. Onu hastalığı sırasında tango yaptığı video ile hatırlıyorum. Yaşadıklarını günlük tutarak biriktirmiş ve en sonunda kitap haline getirtmiş. Tam tamına yaşadığı 8 ay 8 günü bu kitapta tüm içtenliğiyle toplamış.

Bir gün İstanbul’da kitap fuarında kitabını imzalayacağını öğrenince; orada kendi kitaplarını imzalayan Şirin Özbilen Hocamı arayarak, benim için onun standından bu kitabı imzalı olarak alıp alamayacağını sordum. Şirin hocam da o kadar değerli biri ki, beni kırmadı. Sinop’a gelirken getirdi. (Sen ne güzel bir insansın Şirin teyzem, kocaman bir öpücük sana.)

15682690_1386473774762918_1633794101_n

Heyecanla okudum.. Okurken zaman zaman onun duygularını yaşadım, hissettim. Hani derler ya “yaşamayan bilmez”. Aynen öyle.. kanser teşhisi koyulmuş bize ilk hissettirilen öleceğimiz duygusu oluyor.. dipsiz bir kuyuya iniyorsun sanki. Ameliyatla kanserli kitle alınıyor ancak tedavi bitmiyor. Kemoterapiler.. Radyoterapi seansları.. aralarda sürekli verilmesi gereken kan tahlilleri, sintigrafi, ultrason, pet/ct… ve diğerleri.. hastayı hastalıktan çok bu tedaviler yoruyor, zorluyor. Bunları yaşarken kaybedilen hastane arkadaşlarının verdiği moral bozuklukları da cabası.. yani ilk başta gidecek saçlarımıza üzülüyoruz ama aslında bunun ne kadar saçma olduğunu tedavileri görürken fark ediyoruz.

Bu kitapta yaşadıklarının güncesini tutmuş Nural Hanım, buzdağının görünmeyen kısmını anlatmış. Bizlerin neler yaşadığımızı merak ediyorsanız okuyun derim.

Lütfen kontrollerinizi aksatmayın, bana bir şey olmaz demeyin..

Sağlıkla kalın.

Sevgiler Sinop’tan..

 

Gül Ustabaş GENÇ

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.