Sputnik Sevgilim…Haruki Murakami…

Seyahate giderken almıştım bu kitabı. Fazla yer tutmasın diye ince fakat güzel olsun demiştim. Yazarı da iyi bir yazardı. Ama maalesef ki beğenmedim. Ya şu sıralar heyecan ve zevkle okuduğum kitap bulamadım. Eğer bana tavsiye edeceğiniz varsa , lütfen yorum olarak yazın.

Bu kitabın arkasında yazan şu cümleler:

Ben âşık oldum. Şüphe yok. Buz soğuktur, gül kırmızı. Ve bu aşk beni sürükleyip bir yerlere götürmeye çalışıyor; öyle güçlü bir akıntı ki ondan kendimi korumam neredeyse olanaksız. Ama artık dönüş yok.

Kendimi bu akıntıya bırakmak dışında bir şey yapamam. Yanıp kül olsam da, yok olup gitsem de.

Japonya’dan bir Yunan adasına uzanan, üç kişiyi birbirine kenetleyen büyüleyici bir aşkın hikâyesi. Haruki Murakami’den düşlerinize sızacak bir roman…

Yok ya ….ne aşk hikayesi, böylemi olur aşkın hikayesi, bunu da beğenmedim….

Sumire’ye aşık, öğretmen bir gencin ağzından dinliyoruz hikayeyi. O Sumire’ye aşık olsa da Sumire, başka bir Japon kızı Myu’ya aşık. İçinde bilim kurguda var sanki.

Bu arada Sputnik ,  Sovyetler Birliği’nin 1957 yılında uzaya fırlattığı dünyanın ilk yapay uydusunun adı. Rusça kelime anlamı yoldaş, yol arkadaşı demekmiş.  Öğrenmiş oldum. Sonunun da nasıl bittiği açık. Bitince eee dedim.!!!!!

Zevkler ve renkler tartışılmaz denir, isterseniz siz okuyun. Ama ben sevmedim.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.