‘’8.Yıl Balatlar Kilisesi Sunumu’’ ve Kahvaltı…

Dün saat 16.00 da Vira Otelde, Sinop Balatlar Kilisesi arkeolojik kazıların başkanlığını yapan, Prof. Dr. Gülgün Köroğlu’nun ‘’8.Yıl Balatlar Kilisesi Sunumu’’vardı.

Sinop Kültür ve Turizm Derneğinin öncülüğünde yapılan bu toplantıda sunuculuğunu Nermin Levent yaptı  ve başkan Cemalettin Kaya’nın açılış konuşmasından sonra, Prof. Dr. Gülgün Köroğlu’na plaket verildi.

blank

Daha sonra da sunuma geçildi. Çok güzel fotoğraflarla belgeledikleri çalışmalarını 1 saati aşan  sunumla, Prof. Dr. Gülgün Köroğlu’nun anlatımıyla izledik. Tahminimin çok üstünde katılımcı vardı.

blankblankblank blank blank

Buranın 2000 yıl boyunca kullanılmış bir yapı olduğunu, Kilisenin Osmanlı döneminde Rum Manastırı olarak kullanıldığının bilindiğini söyledi. Geçen yılki kazı çalışmalarında Roma Hamamı, Hiristiyan mezarlığı bulunduğunu anlattı bizlere. Özellikle kilisenin dışında önemli din adamlarının mezarları da varmış.

  1. yüzyıla kadar gidebilmişler. Bir çok iskeletler, o öneme ait takılar, kandiller, yağdanlıklar ve mozaikler çıkarılmış. Ve yine seramik ve cam atölyelerinin kalıntıları da çıkmış. Hocamız, burayı ziyaret edebileceğimizi de söyledi, sevindim. Yakından görmek isterim doğrusu.

Daha sonra çay ikramımızı alarak, aramızda sohbet ettik. Hava da öyle durgundu ki, denizden dönen balıkçı teknelerini izlemek ayrı bir keyif kattı günümüze.

blankblankblankblank

Sinop zaten çok güzel bir şehir, birde güneşin batışını izlemek, gezi teknesinin, otel önündeki gösterisiyle birleşince, güzelliğine güzellik kattı akşamımızın..

Ve bugün kapalı bir güne uyandık. İstanbul’dan gelen arkadaşlarımızla Vip Resturana kahvaltıya gittik. Sinop’un oradan da görünüşü çok güzel. Sohbette, kahvaltıda güzel olunca,  yağmurun yağdığını bile fark etmedik.

blankblank

Ve iyi ki Sinop’ta yaşıyorum dedim birkez daha…….Ben bu şehre aşığım..Ya siz?

İyi geceler…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.