Kızılırmak Delta Gezisi ve Foto Safari Etkinliği….

Merhaba sevgili okuyucularım.

Bugün SİFAD’ın düzenlediği geziye katıldık. Sabah saat 5.30 kalkmak önce zor gelse de, yeni yerleri görmenin ve fotoğraf çekmenin heyecanı, herşeyi geride bıraktı.

Bu arada elektriklerde kesilince kapkaranlık bir Sinop’tan saat 6.15 de hareket ettik.

Önce Gerze’ye uğradık, orada da elektrikler yoktu, ama meşhur simitçileri Nuri Dede açıktı, oradan atıştırmalık birşeyler aldık yolda yemek için.

Bafra’ya geldiğimizde hiç durmadan Kızılırmak Deltası’na gittik.

blankblankblankblankblankblank

Bir gece önce hava durumuna baktığımda havanın güneşli olduğunu görüp sevinmiştim. Ama internetten aldığım bilgiler doğru  çıkmadı. Hava hem kapalı ve hem de çok soğuktu. İyi ki yanıma kalın birşeyler almışım, yoksa arabadan inemezdim vallahi. Yani bereniz ve eldiveniniz yanınızda olsa kesinlikle takardınız. Hatta grubumuzdan getirenler berelerini giydi.

Avlanmalara karşı jandarma devamlı geziyordu. Ve bu arada büyük bir fotoğraf yarışması olacağı için, kuş fotoğrafı çekmeye gelen birçok fotoğrafçı vardı. Hele biriyle tanıştık, adam tamamen kamuflaj giyinmiş, kuş fotoğrafı çekmek için pusuya yatmıştı. İlk kez yakından böyle kıyafet giymiş birisi gördüm. Üstüne yine kamuflaj bir örtü almıştı.  Yani fotoğrafçılık ve yarışmalara katılmak böyle bir şey, özveri gerekiyor.

Hava şartlarından fazla fotoğraf çekemedim. Birde benim lensim küçük (18-55)olduğu için benim kuş fotoğrafı çekmem çok zor. İyi bir fotoğraf için sanırım kuşların benim yanıma gelmesi gerekiyor.J)))

Epey bir yol yürüdük ve dinlenme tesisine gidip çaylarımızı yudumladık. Bizim gibi aynı mekanda ki fotoğrafçılarla sohbet ettik. Derneğimize yeni katılan arkadaşlarla tanıştık, çay içtik.

blankblankblankblank

Tekrar çekim için çıktık, bu arada çevrede Yılkı Atları, mandalar ve koyunlar da vardı, onları da görüntüledik. Manda çok olunca peyniri, kaymağı özel olarak satılıyordu.

blankblank

Birazda size Kızılırmak Deltası’ndan bahsedeyim: Kızılırmak Nehri, Türkiye topraklarında doğan ve denize dökülen, ülkenin en uzun aynı zamanda da2.büyük drenaj havzasına sahip akarsuyu.Kızılırmak;Orta ve Kuzey Anadolu’da Sivas, Kayseri,Nevşehir,Kırşehir,Kırıkkale,Çankırı,Çorum, ve Samsun il sınırları içersinde, yaklaşık,1.355km yol kat ederek Karadeniz’e ulaşmakta ve taşıdığı alüvyonlarla Güney Karadeniz Havzası’nın en önemli deltasını ve sulak alan ekosistemini oluşturmakta.Büyüklüğü 56.000 hektar. 353 kuş türüyle, Güney Karadeniz Havzasında tespit edilmiş en yüksek kuş türü sayısına sahip.

Kızılırmak Deltası 2016 yılında UNESCO Dünya Doğal Miras Geçici listesine, Türkiye’nin 2. adayı olarak dahil edilmiş ve Türkiye’de RAMSAR Sözleşmesinin 9 kriterden, 8’ine sahip tek sulak alanı, diye bahsettikten sonra gezimizi anlatmaya devam edeyim.

Dönüşe geçtik, gözlem kulesine çıktık, birlikte güzel toplu fotoğraflar çektik. Ve saat 12.00 olmuştu. Bafra’ya gidip pide yemeden dönmek olmazdı. Bizde güzel bir pideciye gidip, hoş sohbet pidemizi yedik.

blankblankblankblankblankblankblank

Gezimiz kısa sürse de, bizde bıraktığı izlerin uzun süre devam edeceği kesindi…Herşey arkadaşlarla güzel….İyi ki varsın SİFAD.

İyi akşamlar.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.