Üç Kız Kardeş…İclal Aydın..

İyi akşamlar. Bugün bayramın ilk günü, nasılda geçti bir ay anlamadım vallahi.Allah senesine güle güle ermek nasip etsin ,sağlıklı, mutlu bir şekilde.

Bu ramazan her hafta bir kitap bitirdim, hemde kalın kalın romanlar.

Şimdi bahsedeceğim roman 366 sayfaydı.Bunu da birkaç günde bitirdim.İlk 200 sayfasında biraz sıkıcı geldi, sonradan açıldı.

Kitabın arkasında yazanlar şöyle:’’ Bir zamanlar, bir ülkenin en güzel denizine bakan bir evde üç kız kardeş yaşardı. İsimleri Türkân, Dönüş ve Derya idi. Babaları Sadık Bey ve anneleri Nesrin Hanım’la birlikte geceleri kucak kucağa oturur, gelecekte onları bekleyen şahane yılların hayallerini kurarlardı.

Türkân, Dönüş ve Derya’nın, Ayvalık’ın çam kokulu sokaklarında geçen masal gibi çocukluğu, onları yetişkin dünyasının acımasızlığına hazırlamamıştı belki. Hiçbir hayatın, hiçbir seçimin göründüğü kadar kolay olmadığını, bazen en büyük, en akla gelmeyecek sırların en güvendiklerimizin kalbinde saklandığını, en korkulacak hastalıkların gün gelip geçmişi derleyip toplayabileceğini anlamak zaman istiyordu.

Ve zamanın ilaç olmadığı bir yara var mıydı dünyada?

Ayvalık’ın denize uzanan taş sokaklarından, nice yaşamlar görüp geçirmiş zeytin ağaçlarından, hayatın kaynağından akan suyundan, eski evlerinden doğmuş bir aile hikâyesi Üç Kız Kardeş. Bir mutsuzluk hikâyesi değil; neşeli günleri yâd ede ede iyiliğe dönüşün hikâyesi. İyileşmenin yolculuğu…’

Ayvalık’ta yaşayan bir aile ve 3 genç kız.Roman da,önce aile yapıları anlatılıyor. Sonra evlilikler başlıyor. Önce güzel kız Türkan evleniyor,zengin bir ailenin oğluyla. Ama maalesef ki nişan törenine bile gelemeyen bir damat var ortada. Ve onunla geçen uzun bir sene.Sonuçu söylemiyorum.

Sonra ailenin küçük kızı Derya evleniyor.Kendini işine adamış bir işkolik.

Ortanca kız Dönüş lise aşkını bekleyip duruyor. Kendini roman yazmaya adıyor.Sonra evlenmemiş bir kız kardeş olarak, annesini kaybedince, babasıyla birlikte İstanbul’a halasının yanına göç ediyor, yeğenlerine bakıyor.Esas hikayede İstanbul’da gün ışığına çıkıyor.Meğer hepsinin içlerinde sakladıkları gerçeklerin gün yüzüne çıkması için senelerin geçmesi gerekiyormuş.İşte bu gerçekleri okurken roman daha güzel ve heyecan verici oluyor.

Eğer sizde bu’’ 3 Kız Kardeş’’in hikayesini merak ediyorsanız, alıp okuyun derim.

Hepinize iyi geceler…..

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.