Ben Gidiyorum….HOŞÇAKALIN…

Merhaba Sevgili Okuyucularım…Nasılsınız diye soracağım şimdi size ve sizden de bin ahh işiteceğim….Biliyorum , biliyorum anlıyorum….Ama ne yaparsınız ki katlanmak durumundayız bir süre daha… Bahar doğaya geldi ve eminim bizlere de kısa zamanda gelir. Yeter ki biz izolasyonumuzu sağlayalım evde kalalım. Böylece sağlık ekiplerinin de işini kolaylaştıralım…

Şimdi hem evde kalın diyorsun, hem de başlık atıyorsun ‘’Ben Gidiyorum’’ diye , soranlar olacaktır. Hemen açıklık getireyim. Geçen gün kızım Korona Virüs paketi yollamıştı bahsetmiştim size, bir sürü makyaj malzemeleri ve kremler yollamış, bana moral olsun diye, canım içine de bir güzel mektup yazmış, çok duygulandım. (Seviyorum sizi çocuklarım,Allah sağlığınızı sıhhatinizi eksik etmesin, maddi manevi bunaltmasın, kötülüklerden korusun sizi)Bu duam tüm çocuklar için geçerli, tabii sizler içinde. AMİN.

Dün fazla işim yoktu, çünkü birgün önce evimi temizlemiş, yemeklerimi yapmıştım.Ve 11.185 adım atınca da akşam pelte olmuştum.Neyse dün koydum önüme makyaj malzemelerimi başladım tüm detaylarıyla makyaj yapmaya. Normal günlerde 5 dakika süren makyajım bu defa 20 dakika kadar sürdü,biraz bana göre sahne makyajına benzedi.)))Bitince de giyindim, eeee napayım şimdi diye düşündüm….Veee çöpleri dökmeye gitmeye karar verdim. Çöpleri döküp geldim. Hayatımda ilk kez çöp dökmeye giderken giyinip , makyaj yaptım..

blankblankblank

blank

 

Gelince niyetim arkadaşlarımla görüntülü konuşmaktı, ama nedense birden canım konuşmak değil, spor yapmak istedi ve bende Leslie  Sansone ile yürüyüşümü yaptım.

blank

Duştan önce o makyajı çıkarmak bir zor oldu anlatamam , alışmışım günlerdir doğallığa, boyaları sil sil çıkmadı. 1,5 aydır küpe takmadığımdan neredeyse kulak deliklerimde kapanacakmış.)))

Bakın sevgili okuyucularım,whatsApp’tan devamlı yazışıyor, konuşuyoruz, korona dan sonra nasıl vereceğiz kiloları diye, spor yapmayı sevmiyor da olabilirsiniz ama ne olur yürüyüşünüzü yapın. İster yabancı, ister Türk, birçok uzman internette paylaşıyor yürüyüş programlarını, onlarla birlikte yaptığınızda vaktin nasıl geçtiğini de anlamayacaksınız, inanın bana.Üstelik kaç dakika yapmak isterseniz. Ben şahsen yapıyorum. Pilates, yürüyüş, şimdi de yogayı araştırıyorum. Yoga ve metitasyon  dersleri veren Çetin Çetintaş’ı araştırıyorum şimdi. Başak Kapan’la bir röportajını izledim, çok şaşırdım, Çok enteresan geldi yaşantısı.

Bakın bugün tam 39 gün oldu, evde kalalı, kimseyle görüşmeyeli ve şimdilik ne kadar süreceği de belli değil.Psikolojimiz bozulabilir,doğaldır. Ama kendimiz ve sevdiklerimiz için moralimizi yüksek tutmak zorundayız. Eğer Sinop’ta yaşıyorsanız ,burada  psiko-sosyal destek hattı açılmış.Haftanın 7 günü saat 8.00 ve 20.00 arasında 0(368)2614457 hattı arayarak,psikolog ve sosyal çalışanlarla görüşebilir, uzman kişilerden yardım  ve destek alabilirsiniz.

blank

Ve yine telefonunuzdan ‘’Hayat Eve Sığar’’programını indirip, gerekli alanları doldurup ve ailenizden , arkadaşlarınızdan istediğiniz kişileri de ekleyerek, nasıl bir çevrede bulunduğunuzu takip edebilirsiniz. Bakın ben indirdim ve şu anda benim riskli bir bölgede olduğumu gösteriyor. Ama ben evimde ve emniyetteyim. Bu programda soruların arasında sizin hastalığınız varsa  soruyor işaretliyorsunuz ve hergünde sağlığınız hakkında soru sorup güncelliyorsunuz. Eğer yolda giderken pozitif bir hastayla karşılaşırsanız sizi uyarıyor. Veya gideceğiniz yerde çok pozitif vaka varsa uyarıyor. Eğer bu programı herkes indirirse nasıl bir ortamda olduğumuzu öğreniriz.Tabi bu programla devamlı takip altında olacağız o da ayrı bir konu. Ama önce sağlık diyorum.

blankblank

Evet gelelim sizin için seçtiğim birkaç linke..

Dün Netflix’de The Saint (Aziz) filmini izledim, güzeldi.

Mutfakta Yapılan 12 Hata!

https://www.hurriyet.com.tr/mahmure/galeri-mutfakta-yapilan-12-hata-41496254/9

WhatsApp’a üç yeni özellik birden geliyor

https://www.hurriyet.com.tr/galeri-whatsappa-uc-yeni-ozellik-birden-geliyor-41498646

Telefondan silinmesi gereken uygulamalar hakkında Google’dan uyarı!

https://www.hurriyet.com.tr/galeri-telefondan-silinmesi-gereken-uygulamalar-hakkinda-googledan-uyari-414986

Hepinize sağlıklı günler diliyorum, kendinize iyi bakın , EVDE KALIN.

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.