Nasıl Gidiyor?

Merhaba sevgili günlük..

Ramazan geliyor dedik, geldi ve bugün tam 3. Haftası bitti. Haftaya da bayram var. Evlerimizde, yine uzaktan kutlayacağımız bir bayram olacak. İnşallah ardından da korona virüs biter de kavuşuruz özgürlüğümüze.

Evde hayat devam ediyor, ara ara hayat çok zorlaşsa da, güzel günleri hayal ederek atlatmaya çalışıyoruz.

Allah’tan yapacak şeyler buluyorum kendime.Ama  inanın bazen resim yapmak bile  istemiyorum. Acaba havalar ısındıkça daha mı zor olacak evde kalmak.

Dışarı çıkınca da rahat değilim, bir huzursuzluk oluyor hep üstümde, maskesiz gördüğüm herkes , gözümde kovid 19 hastası gibi görünüyor.

Yanında arkadaşların yok, gidip oturacağın bir yer yok, zor velhasıl zor….İnşallah bunlarda geçecek değip bekliyoruz. Umutsuzluğa düşmeyelim, kendimize her daim yapacak işler bulalım.

Bu hafta ben neler yaptım ……

Yeni kitaba başladım. Cinayet konulu ve çok heyecanlı, sanırım hemen bitirebilirim.

Oğlumun istediği bir resmi bitirdim.Bu defa bitirdiğim aslanlı olan , diğer 2 side onların istediği.

blankblank

Bu hafta çok güzel bir maske tarifi bulup uyguladım. Korona virüs günlerinde evde ekmek yaparım diye aldığım kuru mayayı bu defa maske için kullandım.

Tarifini size de vereyim de uygulayın, yumuşacık oluyor cildiniz.

1 tatlı kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı toz maya

1 çay kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı limon…. Bunları karıştırıp, göz çevreniz hariç yüzünüze sürüyor ve yarım saat bekliyorsunuz. Sonra önce ılık suyla, sonra soğuk suyla yüzünüzü yıkıyorsunuz.Tabii maske uygulamadan önce yüzünüzü temizlemeyi unutmayın.

Artan karışımı elinizin üstüne sürebilirsiniz. Ellerinizi de çok güzel yapıyor.

blank

Birde bu hafta doğal saç boyası yaptım kahve ve çayla ama sonuç alamadım, onun için yazmıyorum.

Siz düdüklü tencere kullanıyorsunuzdur sanırım. Hemen hemen her evde bulunuyor. Seneler seneler önce iyi bir marka düdüklü tencere almıştım ve o kadar pahallıydı ki içime oturmuştu. Ama sanırım 9 litrelik almışım, o günden bugüne ne pişirmek istediysem hep yaktım. Onun içinde kullanmamaya başladım. Sadece nohut ve mısır haşlamak ve bazen de, et pişirmek için kullandım. Ama normal tencere gibi 1 saatte pişiriyordu, ya da yakıyordum.

Geçen gün, bu çok büyük ve yakıyorum diye, yine bir marka düdüklü tencere sipariş verdim. Bu defa 5 litrelik aldım. Bir geldi, benim eski düdüklü tencerenin yanında sanki yavru kuş gibi durdu. Eşim geri yolla bu çok küçük dediyse de ben yollamadım. Ve hemen denemelere başladım. Aman Allah’ım o da ne. Ne koysam dakika da pişiriyor, az suyla, kısa sürede. Mesela 7 dakikada yeşil fasulyeyi, eti 15 dakikada, etli dolmayı 7 dakikada, semizotunu 3 dakikada. Ben daha mutfakta etrafı temizlerken yemek hazır oluyor. Ayyy çok sevdim dünya varmış, yemek yapmak şimdi çok daha kolaylaştı. Artık her şeyi düdüklüde pişirmeye başladım. Meğer ben yıllarca boşuna çekmişim o koca düdüklüyü, şimdi aradığımı buldum. O küçük dediğimiz düdüklüyle kesin sekiz kişilik yemek pişirirsiniz. Benim pişirdiğim yemekler, ancak max dediği sınırın yarısına kadar geliyor. Tavsiye ederim.

blankblank

Bugün can sıkıntısından tırnaklarımı çok değişik boyadım, daha sonrada değişik renk ve şekillerde boyayacağım bakalım nasıl olacak…

blank

Bahçeyle uğraşılarım güzel gidiyor. Geçen sabah erkenden uykum kaçtı Saat sabahın 6.00 sı.  Giydim çizmelerimi indim bahçeye, bir güzel suladım. Sonrada geldim, tekrar yattım. Geçen gün ilk kez bahçe ürünümüzle salata yaptım. Çok güzeldi.

blankblank

 

Sizinle yine çok güzel linkler paylaşmak istiyorum.

Aşağıdaki linkle istediğiniz şehri müzik eşliğinde geziyorsunuz, çok güzel.

https://driveandlisten.herokuapp.com/?utm_source=webtekno

Can sıkıntısından  bulmaca çözerim derseniz alın işte size bulmacalar..

https://www.hurriyet.com.tr/bulmaca/gunluk-kare-bulmaca-15-mayis-2020/

Kelime Dağarcığı testi:Bu da çok güzel.

https://www.arealme.com/kelime-dagarcigi-testi/tr/

Hepinize iyi günler diliyorum. Sevgiyle kalın, EVDE KALIN…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

2 Yorum

  1. blank

    Merhabalar,
    Sizi keyifle takip etmeye basladim Nurcan Buyukkapu’nun
    Tavsiyesiyle.
    Ben de Amator bir blog yazariyim. Koronali gunlerde
    Kendimi okuma ve yazmaya verdim ev disinda kalan
    Vaktimde.
    Sevgiyle ve Saglicakla kalin.
    Moskova’dan sevgiler💖

  2. blank

    Çok teşekkür ederim Derya Hanım.Koronalı günlerde bende daha çok vakit ayırdım,günlük yazmaya. Sevgiler Sinop’tan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.