Bir İnek, 2 Tavuk, 1 horoz….

Merhaba sevgili okurlarım, bu korona günlerinde, yine beraberiz.Hatta farkındasınız şu sıralar daha çok yazmaya başladım.

Sitemin ilk kurduğum yıllar devamlı gezerdim , hatta bazı kişiler beni gazeteci sanırlardı. Tanımadığım birçok kişi, beni yaptığı etkinliğe davet ederlerdi. Çünkü bilirlerdi ki gittiğim her etkinliği, toplantıyı, oturmayı muhakkak görüntüler ve duygularımı paylaşırdım okuyucularımla. Günde 3 kere yazdığım olurdu bazen.

Şimdi bütün gün evdeyim, ama işte yine yazacak bir şeyler çıkıyor.

Nasılsınız, neler yapıyorsunuz?

19 Mayıs’ı da kutladık. Atamızı ve silah arkadaşlarını birkez daha andık. Akşamı 19.19 da balkonda İstiklal Marşımızı söyledik. Eşimin yaptığı Bandırma Vapuruyla da evimizde güzel bir köşe oluşturup ev içinde de kutladık. Bir kez daha Gençlik ve Spor Bayramımızın 101. Yılı kutlu olsun.

blank

Geçen hafta Pazar günü Demirci Köyüne gittik. Orada ki Balıkçı Barınağını dolaştık. Teknelere baktık. Bayağı büyük bir yermiş.  Dönüşte eşim bir arkadaşını gördü, biraz onları ziyaret ettik,( bahçelerinde maskeli ve mesafemizi koruyarak) eşinden bahçe ilgili bilgiler aldım. Bana bodur fasulye tohumu verdi, birde birkaç tane mısır tohumu aldım, bahçemde yer de yok ama yinede diktik bir yerlere. Sonra da Sinop’a dönüp, eşimle yürüyüş yaptık, ama çok rüzgar vardı, fazla yürüyemedik.

DEMİRCİ kÖYÜblankblankblank

Bu arada maşallah benim bahçem ve kapalı balkonumda ki fide ve çiçekler coştu. Ya evdeki begonvilimin saksısına diktiğim elma veya karpuz  çekirdeğim bile filiz verdi. Hurma çekirdekleri, kavun çekirdekleri hep fide oldu. Bahçem 25 metre kare kadar artık sığmıyor. Her çekirdeğin fide vermesine hem şaşırıyor, hem de seviniyorum. Ne olur sizlerde yediğiniz meyvelerin çekirdeklerini çöpe değil, doğaya bırakın. Baksanıza hepsi filiz veriyor.

blankblankblankblank

Arkadaşlar artık ben bahçeme sığamıyorum, hele birde inşallah ürün vermeye başlarsa o zaman daha da harika olacak. Ve şimdi 1-2 dönümlük bir köy yerinde arsa almak istiyoruz. Eğer uygun fiyatlı arsa satan varsa,veya bildiğiniz biri, bana yorumlardan ulaşabilirsiniz.

Bu kadarcık yer bile, bütün günümüzü dolduruyor neredeyse, eğer tarlamız olursa hiç iş bitmez ozaman.  Bakmışsın bir inek,  2 tavuk, 1 horoz, bahçeye bir köpekde alırız. Ohhhh  tam köy yaşantısı…İşin kötü tarafı ,yaş ilerliyor ve doğma büyüme değil, sonradan çiftçilik olur bizimkisi. Ama istiyoruz.

Velhasıl gerçekten yorucu da olsa biz bu işi çok sevdik. Gübrede getirttik, gübreledik toprağımızı.Evde de yumurta, muz kabuklarını ve çay posalarını biriktirerek gübre hazırlıyoruz. Sonra da çiçek ve fidelerin altına koyuyorum.

Önceden Facebokta Farmville diye çiftlik oyunu vardı. Çileklerim 1 saat içinde olacak diye uyumayıp ekran başında beklerdim, sanal çiftlik için uykusuz kalırdım. Şimdi, gerçekleri ne zaman çiçek verecek diye sabah 6.30 da kalkıp önce onlara günaydın diyorum ve perdelerini açıyorum. Onlarda biliyorlar sevildiklerini ve böyle çoşuyorlar…

Sevgi ….. Her şeyin başı sevgi…Allah kalplerimizi sevgisiz bırakmasın..

İyi günler diliyorum.

İşte faydalı olduğunu düşündüğüm linkler:

Buzdolabındaki ürünleri seçiyorsunuz, o ürünlerle hangi yemekleri yapabileceğinizi ve nasıl yapabileceğinizi söylüyor…

https://myfridgefood.com/

Herhangi bir futbol takımının oynanmış herhangi bir maçının 90 dakikasını izlemenizi ve indirmenizi sağlayan muazzam bir site…

https://footballfullmatch.com/

 

Dünyanın dört bir yanındaki onlarca yeri, şehir kameralarından canlı izleyebilirsiniz.

https://www.skylinewebcams.com/

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.