Diriliş…..TESS GERRITSEN

Yine 2 kitap birden bitirdim. İlki Diriliş.462 sayfalık bir cinayet romanı.

Kitabın arka kapağında yazanlar şöyle: Altı yıl önce o çayırların arasındayken ölmenin nasıl bir şey olduğunu öğrendim. Benden bir  daha ölmemi istemeyin.

Her şey, usta bir avcı olan Leon Gott’un, evinin garajında ölü bulunmasıyla başlar. Dedektif Rizzoli ve Doktor Isles bu esrarengiz ölümün detaylarını araştırdıkça aralarında benzerlikler bulunan diğer vakalara ulaşırlar. Nihayetinde, yaptıkları araştırma onları altı yıl önce bir safari sırasında Afrika’da işlenen turist cinayetlerine kadar götürür.
Gözü pek ikilinin, katliamların ardındaki sır perdesini kaldırmak için o lanetli safariden kurtulabilen tek kişiye, Millie Jacobson’a ulaşmaları gerekir. Ancak genç kadın hâlâ tehlikede olduğunu düşünmektedir ve hayatta kalma mücadelesi vererek geçirdiği günleri hatırlamak istemiyordur. Bu yüzden Rizzoli ve Isles için, Millie’yi ikna etmek ve bu sıra dışı cinayetleri aydınlatmak düşündükleri kadar kolay olmayacaktır….Yazanlar böyle…

Gerçekten okurken büyük bir heyecan yaşadım, kendi kendime katil bu , yok yok hayır bu desem de son sayfalar yaklaşıncaya kadar katilin kim olduğunu bulamadım. Onun içinde heyecanla okuyup bitirdim.

Zaten roman,  usta bir avcı olan Leon Gott’un evinde, ayaklarından tavana asılı ölü olarak bulunması ve ortadan soyu tükenmekte olan bir kaplan türünün kayıp olmasıyla başlıyor.Eeee böyle başlayınca da ne olacak şimdi diye elinizden kitabı bırakamıyorsunuz.

Heyecan verici güzel bir roman. Cinayet romanlarını seviyorsanız hemen alın okuyun derim.

Bu korona günlerinde kitap okumak çok güzel…

Şimdiden şeker bayramınız kutlu olsun. Artık uzaktan telefonla veya görüntülü bayram kutlaması yapacağız. Ama yine de içimizdeki bayram sevinci var olacak ve biz tıpkı eskisi gibi hazırlıkta yapacağız. Kimseyle görüşemesek de, evimize misafir beklemesek de yine eski alışkanlıklarımızla hazırlanmak güzel, ama mahzunluk veriyor insana.

Bu bayram evde kalalım ki, Kurban Bayramında sevdiklerimizle kucaklaşabilelim.

İyi günler diliyorum.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.