Aşkımız Eski Bir Roman…Ahmet Ümit..

Merhaba…Ard arda iki cinayet romanı bitirdim.Ahmet Ümit’in de romanlarını seviyorum ben.

Bu kitabı 223 sayfaydı 2 günde de bitiriverdim. İçinde 3 ayrı öykü var. 3 ayrı cinayet .

Birinci öykü,’’ Aşkımız Eski Bir Roman’’. Edebiyatla yakından ilgili Edip Bey, bir otel odasında uygunsuz vaziyette ölü bulunuyor. Başkomser Nevzat ve ekibi hemen olaya el koyuyorlar. Eski karısıyla, ikinci eşiyle ve psikiyatr Zihni Beyle görüşüp olayı çözmeye çalışıyorlar.

  1. öykü ‘’Overlokçu Kız’’……Zeynep bir gece tekstil atölyesinde ölü bulunuyor. Aynı atölyede çalışan uyuşturucu bağımlısı kardeşi ,Zeynebin öldürüldüğü bıçakla elinde yakalanıp, bütün şüpheleri üzerine çekse de, onun olmadığı anlaşılıyor.Fakat bu arada Zeynep’in kimsenin bilmediği bir sevgilisi olduğu söyleniyor, birde onu seven bir mafya vari bir gencin ilgisi olduğu öğreniliyor.Başka şüphelilerde ortaya çıkınca , öykü karmaşık hal alsa da sonlara doğru katili ben de buldum..)

3.öykü ‘’Sergey Nikolayeviç Jerkovski’ye Ne Oldu?’’..Beykoz sırtlarında ki bir villada Leyla Baturgil eşi tarafından silahla öldürülüyor. Üst kattaki oda da küçük kızını yalnız otururken buluyor başkomser Nevzat. Ve ölen kadının kocası da intihar ediyor. İşin garip tarafı kadın valizlerle tam evden çıkacakken vuruluyor. Bu kadın kiminle nereye gidecekti derken, işin boyutu Türkiye’ye yeni giriş yapmış kanser hastalığına çare bulmuş, ünlü Rus bilim adamı Prf.’Sergey Nikolayeviç Jerkovski’ye kadar dayanıyor. Ama ünlü doktor Türkiye ye giriş yaptıktan hemen sonra ortadan kayboluyor.

Bu peş peşe okuduğum cinayet romanlarından sonra sanırım artık aşk romanı okuma zamanım geldi. Bakalım sırayı hangi kitap alacak…

Hepinize iyi günler ve iyi okumalar diliyorum.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.