LEVENT BEKTAŞ ile söyleşi..

1.SIZI TANIYABILIR MIYIZ?

L.B.1955 Yilinda Sinop’ta dogdum.Orta okulu bitirdikten sonra Ankara’ya gidip orada Cevre sağlığı Kolejini bitirdim.Ardindan Amasyada gorev yaptim.Sonra askerlik,ardindan Kutahya ve 1976da memleketim Sinop’a tayin oldum.1999 da Sinop Saglik Mudurlugunden emekli olduktan sonra,1995 Yilinda sizinle birlikte radyoculuk seruvenine girdim.Ve simdide Gozde FM radyosunu devam ettiriyorum.

2.EMEKLI HAYATINIZ NASIL GECIYOR?

L.B.Ben kendimi emekli olarak gormuyorum.Bu Turkiye’nin kanayan yarasi ,cok genc yasta insanlar emekli olup itilip kakiliyorlar.Bence insanlar kendilerine bir ugras bulmali.Ben emekli degilim,resmen emekligimJ)

3.LEVENT BEKTAS DEGINCE AKLA ONCE SIIRLER VE SARKI SOZLERI GELIYOR. SIZ NE ZAMANDIR SIIR YAZIYORSUNUZ?

L.B.Ilk siirimi ortaokul 1.siniftayken SINOP SPOR icin yazmistim.Daha sonra Hurriyet Gazetesinin kelebek ekinde bir kose vardi ,Umit Yasar Oguzcan’in yonettigi ,o kosede ve edebiyat dergilerinde yazdim. 1974 de yayinladigim UMIT ZINDAN’I isimli siir kitabimida o donemde cikardim.Tek bir kitabim var.

4.SARKI SOZU YAZMAYA NE ZAMAN BASLADINIZ?

L.B. 1981 yılında ciddi bir rahatsizlik gecirip Almanya’ya gitmistim. Orada yazdigim siirler sarki sozune donustu.Aslinda o doneme kadar serbest yaziyordum sonra sarki sozune dondum.

5. SIIR VE SARKI SOZU ARASINDA NASIL BIR FARK VAR?

L.B. Siiri serbest yazabilirsiniz hece sayisi sizi baglamaz,ama sarki sozunde eliniz kolunuz daha bagli oluyor.misralarda hece sayıları eşit olmali. Tabi bu turk pop muzigi icin degil de turk sanat muzigi veya fantazi muzik icin gecerli.

6.KAC SARKI SOZUNUZ VAR VE KACI BESTELENDI?

L.B. Gecen gun mesam kayitlarini inceledim 200 sarki sozum var ama ,bunlardan 115 i bestelendi.Kasetlerde okundu..

Gecen gun , yeni bir şarkım trt repertuarına girmiş..

“Sevdigimi sevgilisi terk etmis” ,diye bir sarkim.Faruk Sahin’nin bestesi.Turk sanat muzigi.

Ilk ACILARIN KADINI yla tanindim.Aslinda ben onu ,ACILARIN COCUGU olarak yazmistim ama sonra BERGEN’e uyarlanarak ACILARIN KADINI oldu.

Biraz onun hikayesinden bahsedeyim size.şu anki telekom’un az ilerisinde, Ahmet Bas’in lokantasi vardi.Oraya yemege gitmistim.Kardesimi bekliyordum.Garson cocuk geldi yanima ,”agbi sen sairmissin benim icinde bir siir yazsana” dedi.”Neyini yazayim senin?” dedim,”agbi ben acilarin cocuguyum “dedi.Dikmen’in bir koyundenmis.Ben kardesim gelinceye kadar orada bu siiri yazdim.Ilk o sarkiyi Emrah okudu,sonra Bergen okudu.Biliyorsunuz o donem Bergen’nin ozel durumundan dolayi benden bu sarkinin ACILARIN KADINI olmasini istediler ,kabul ettim. Bu sarkiyla da altin plak odulunu almistim.Ama isin ilginc yani bu siiri yazdigim cocugun bu sarkidan hic haberi olmadi.Hatta altin plak odulu alinca milliyet gazetesinden bana roportaja gelmislerdi .Samsun buro sefi yapmisti roportaji.Hatta gelen arkadasi ,siiri yazdigim yere goturmustum ,ama garson cocuk Istanbul’a gitmisti,adresini kimse bilmiyordu, hic haberi olmadi.

7.BU SARKILARINIZI ,HANGI SARKICILAR SESLENDIRDI?

L.B.Muazzez Abaci, Zeki Muren, Ibrahim Tatlises, Sibel Can, Emrah, Bergen, Seda Sayan,Yüksel Uzel,Nalan Altınörs,Muslim Gurses gibi….En son Bulent Ersoy’un eski kocasi pop star yarismasina katilan Armagan “yaşımı sormayın yaşamadım ki” isimli şarkımı seslendirdi.

Kalbe soz gecmiyor canim efendim ,Yillar utansin,Bulursun beni ,.Sibel Can kasetinin adinı da almıştı bu sarkim.Zeki Muren’ in Masal sarkisi var.Yalniz bu yarim saatlik sarkiyi 4 kisi yazmistik.Ahmet Selcuk Ilkan,Behlul Bektas,rahmetli Zeki Muren ve ben dordumuz yazmistik.

Muzaffer Ozpinar bestelemisti.Nurdan Torun”un okuduğu “Askimiz hic bitmeyecek ,var.Yalan,Askimi kalbimden silemediler, Bulursun gibi sarkilarimi da Sibel Can okumustu,Seren Serengil de okudu sarkilarimi. Umit Besen bestelemisti birde. “Sen sevdikce var olacagim “ı..

8.GELIR GELIYORMU BU SARKI SOZLERINDEN?

L.B. Valahi ben sarki sozlerinden gelir kazandigimi soyleyemem.Sozler para getirmiyor .Ama yeni telif haklari yasasi çıktı.. ileride daha iyi olacak, gelir getirecek saniyorum.

9.SARKI SOZU VEYA SIIR YAZARKEN NELERDEN ETKILENIYORSUNUZ?

L.B.Vallahi hersey etkiliyebiliyor.Resimden etkileniyorum,muzikten,herseyden …Hatta havanin durumundan bile etkileniyorum.

Bakin simdi aklima geldi. Birgun oturuyorum, Emrah aradi .”Levent agbi yeni bir flime basliyorum ,bana sarki sozu lazim” dedi.”Flimi surukleyen lokomotif bir sarki istiyorum” dedi.. ne yazayim Emrah “dedim..”Ya yazarsin, ben seni 12 ye dogru ararim” deyip,telefonu kapatti.

Perdeyi actim ,disarda birden bire yagmur yagmaya basladi.

“Yagmur yagiyor bugece sehre,

Yurumek islanmak istiyorum ben.

Penceren kapali,perden cekilmis,

Gogsunde aglamak istiyorum ben.”

Diye baslayan şarkısözünü yazdım…Emrah gece aradi, verdim ona sozleri .Cok begendi, Emrah kendisi besteledi bu sarkiyi da.

Bu sarkiyi filiminde de kullandi kasetine de aldi.

“Yasimi sormayin yasamadim ki “sarkisini da ,Almanya’da yazdim .O zaman tedavi icin Almanya’ya gitmistim.Olumcul bir hastaligim vardi. beynimde ur cikmisti.Epey bir sure hastanede yatmistim.Ciktigimda dayimin evinde kaliyordum.Vakit buldukca da karsidaki parka gider otururdum.Birgun yine Hurriyet Gazetesinin avrupa baskısını aldim, parkta oturuyorum,karsidan biyiklarindan Turk oldugunu anladigim biri geliyor. Yaklasti bana ,sohbet etmeye basladik.Tabi ben tedavi gordugum icin moralim pek iyi degil.Bana kac yasindasin diye sordu.Bende o anda yasimi sormayin yasamadimki dedim.Adam ayrildi ,birden bende sozler dokulmeye basladi.Kalemim var yanimda ama ,kagitim yok.Ben basladim Hurriyet Gazetesinin bos yerlerine, kenarlarina ,reklamlarin uzerine ,bu sarkinin sozlerini yazmaya.Iste bu sarki da oyle dogdu.Selahattin Cesur besteledi.Ve ilk Muazzez Abaci okudu.sonra Hayri şahin..Simdi de Armagan okudu ,bu hafta Armagan’in albumunde cikiyor.

10.SIZIN YAZIPTA ENCOK ETKILENDIGINIZ SARKINIZ VEYA SIIRINIZ VARMI?

L.B.”Canim Efendim “isimli sarkimi cok severim.(bu arada sozlerini soylemeye basliyor)

Güzelmiş çirkinmiş önemli değil,
Ben ona aşığım onu isterim.
Aklıma bin türlü çılgınlık gelir,
Kalbe söz geçmiyor canım efendim.

Bir kuru selamı gönderebilse,
Yakarım bu canı eğer benimse,
Alamaz elimden azrail gelse,
Ben ona vurgunum onu isterim,
Kalbe söz geçmiyor canım efendim.

Herşeyi bir yana atacak kadar,
Uğrunda sürgüne gidecek kadar,
Kendimi ölüme atacak kadar,
Ben ona vurgunum onu isterim,
Kalbe söz geçmiyor canım efendim.

bu sarkinin yeri benim icin cok farkli.

11.BIR DAHA DUNYAYA GELSENIZ NE OLMAK ISTERDINIZ?

L.B. Adam olmak isterdim(gulmeler)

N.C.Zaten adamsiniz))))

L.B.Ya bir daha dunyaya gelsem ,tır soforü olmak isterdim.Dunyayi gezmek isterdim.Gezmeyi cok seviyorum.

12.NERELERI GORDUNUZ?

L.B.Avrupanin 3/2sini gezdim,Ukrayna’yi,Gurcistan’i,Azerbaycan’ı,Kibris’i biliyorum.Ti r soforu de onun icin olmak istiyorum acikcasi.

13.SINOP’U COK SEVDIGINIZI BILIYORUM. SIZIN ELINIZDE IMKANLAR OLSA ,SINOP ICIN NELER YAPARDINIZ?

L.B.Bence ,simdiye kadar gelen belediye baskanlarinin %80 ni ,hatta %100 diyecegim ama alinirlar , hazirliksiz geliyorlar.Ne proje hazirliyorlar, ne de ekibini kuruyorlar.Tek basina birsey yapamazsiniz.Bence bir belediye baskani ,bir yabanci dili, anadili gibi bilmeli.En az 5-6 ulkeyi gezmeli ve sehirlesme konusunda egitim almali.Sadece Sinop’umuzda degil, Turkiye’de de bu boyle olmali..Ozelikle memurlar,ogretmenler,emekli memurlar belediye baskanligina soyunuyor.Ben bir ogretmenin ,siradan bir muhendisin bu isi yapacagina inanmiyorum.

14.PEKI SIZCE BIR BELEDIYE BASKANINDA NE GIBI OZELLIKLER OLMALI?

L.B. Ben diyorumki 50 yasini gecmeyecek bir defa.40-50 yas arasinda olacak.En az kentlesme konusunda bir yuksek okulu ,universiteyi bitirmis olacak, yabanci dili muhakkak olacak.Bunun disinda cok iyi bir orgutleyici olacak.Halki orgutleyebilmeli.Yani halk belediyeyi yonetmeli.

1992DE BM toplanti yapiyor.YEREL GUNDEM 21 ,benimde genel sekreterligini yaptigim.O programda halkin yonetime katilimi diye bir karar aliniyor.

Simdi Bediye Baskanimiz Baki Bey tek basina ne yapabilirki?Ekip olmasi lazim , halki belediyeye kanalize etmesi lazim.Bu konudaki onerilerimi sizin blogunuza da yazmistim .Isterseniz bu roportajada o onerilerimi ekleye bilirsiniz, bir oneri olarak.

(ONERILERI SUNLARDI)

Yazan:levent bektaş | Tarih: 5/5/2009
Konu: nasıl bir Sinop?
Nilgün hanım,
Madem “nasıl bir Sinop istersiniz?” fikrini size sundum..ilk yorum yazan,öneri sunan da ben olmak istedim.İşte birkaç öneri;
1.Sinop”u tepeden gören bir yerde,muhtemelen Seyit Bilal Üstünde,etrafı ve üstü camla kapatılmış güzel bir teras ,tesis yapılarak turistlerin hizmetine sunulabilir.Bu tesisin bir bölümü kafe,bir bölümü lokanta,bir bölümü hediyelik eşya dükkanı olabilir..Yanına tur otobüsleri için güzel bir otopark yapılabilir..
2.Karakum”dan adaya çıkan yol,perişan vaziyette..bu yolun asfaltı yenilenerek(yama değil,yeniden ve geniş bir yol..bu arada Almanlar demiş ki, “biz asfaltı icat ettik,Türkler de yama yapmayı..)bu yolun deniz tarafı değil,giderken sol yanına kır kahveleri,kır lokantaları yapılabilir..Tabii öncelikle yol yeniden yapılmalı,yol kenarları çok iyi aydınlatılmalıdır..Geceleri, Gerze”den bile ışıkların bir kolye gibi ışıl ışıl görülebilmesi sağlanmalıdır.
3.İstanbul deniz işletmeleri ile irtibata geçilerek yaz aylarında, 2-3 deniz hatları gemisi,ya da deniz otobüsü kiralanmalı,Sinop-Gerze ve Sinop-Ayancık-Türkeli hattında seferler başlatılmalıdır.(Deniz otobüslerinin başkan yardımcısı hemşehrimiz ufuk Tuğcu idi..hala orada mı?Bilmiyorum..
4.Sinop’un bir emekli kenti olduğu düşüncesi doğrudur.Çoğu genç olan bu emekliler, yaşantı olarak emekli edilmeyip iyi bir örgütlenmeyle biraraya gelmeleri sağlanmalıdır.Yaşlılar evi”nin adı “emekliler evi” olarak değiştirilmelidir.aralarında mimar-mühendis-hukukçu gibi mesleklerden emekli olanların,sinop”a yönelik katkıları sağlanmalıdır.Örneğin sağlık gerekçesiyle evinden çıkamayan,faturasını bile ödeyemeyen emekliler için bu komitece çözüm üretilmeli,belediyece bu komitelere tam destek sağlanmalıdır.
5.Bugün bırakın başka kentleri, Sinop”un ilçelerini bile görmemiş insanlarımız için Belediye öncülük etmeli,her hafta sonu bir toplu taşıma aracıyla ilçelerin gezilmesi,görülmesi sağlanmalıdır.
6.Daha önce Valilikçe kurulan ve bence pasif durumda bulunan Sinop Vakfı yerine aktif bir Sinop vakfı kurularak bu vakfın Sinop konusunda proje üretmesi için öncelik etmesi sağlanmalıdır.
7.Yasal olarak Belediye meclislerine öneri sunmak için kurulan kent konseyine,Belediye başkanı tarafından Sinop sevdalısı insanlar atanmalı,bu konseyin çalışmaları desteklenmelidir.
8.Tarihi Sinop Cezaevi,Sinop belediye başkanlığına devredilmeli ve bu cezaevi,mumyalarla aslına uygun hale getirilerek ziyaretçilere açılmalıdır.Örneğin; Sebahattin Ali”nin “aldırma gönül”ü yazdığı koğuşa,masa başında çalışırken görülen mumyası yerleştirilmelidir.volta atan mahkum mumyaları,”2.ci koğuştan filanca..ziyaretçiniz var..” gibi anonslar,ses-ışık sistemleri… ayrıca içeriye olkanta-kafe,satış reyonları vs. tarihi doku bozulmadan yerleştirilmelidir.
Önerilerim şimdilik bu kadar..sonra yine yazabilirim..Teşekkür ve saygılarımla..
Levent Bektaş

14.SINOP’UN EN BUYUK EKSIKLIGI NEDIR SIZCE?

L.B. Dedikodu.Bunun sebebini de issizlige,islerinin olmayisina bagliyorum.bir süre önce Sinop’taki emekliler uzerinde arastirma yapmistim.Sosyal Hizmetler Uzmanlariyla gorustum.Emeklilerimizin çoğu hangi hukumet gelirse gelsin Ozcu,Sozcu gibi muhalif gazete okuyorlar,genelde saat 7-10 arasi disari cikiyorlar,genellikle 1ekmek aliyorlar, hepsi ,mutlaka balikhaneyi ziyaret edip,fiyatlara ve hangi baligin ciktigina bakiyor.

N.C.BU DEDIKODUNUN SEBEBI SINOP’UN KUCUK BIR SEHIR OLMASINDAN DA KAYNAKLANIYOR OLABILIR MI?

L,B. Evet ,ona da katiliyorum .Sinop kucuk bir kent.Dedikodu olumsuz bir etken hepimiz icin.Insanlarin motivasyonunu kiriyorlar.Sinop’un en buyuk eksikliginden biride kollektif calisma yok.Bosvermislik var.Caliskan degiliz,bunu kendimize itiraf edelim.

Sinop’ta bir gelisme yok.Simdiye kadar Sinop’ta is yapan 3 tane millet vekili taniyorum.Bunlardan biri Yasar Topcu, Digeri Metin Bostancioglu,öbürü Hilmi Isguzar.Bireysel anlamda da insanlara cok yardimda bulunan ,rahmetli Kadir Bozkurt’u goruyorum.

Mesela Yasar Topcu’nun bir fikri vardi. Sinop’u giristen itibaren yikacam derdi.Iste sinop’a oyle biri lazim.Yikacak yani.2 araba yan yana gecemiyor.

Birde onemle sunu soyleyecegim.Hep “bizim Sinop cok guzel “derler.Hayir…Bizim Sinop’tan cok guzel yerler var.Sinop sadece bakir kalmis. Yoksa yolu yok, sokagi yok.Bu roportajda ,hep benim elestiri roportajim oldu Ama inanin bunlari yapici olsun diye soyluyorum.Bende bu sehrin guzel olmasini istiyorum.Yani bizim cok eksiklerimiz var bunlari tamamlamamiz gerekiyor.Karakum’a cikabiliyor musunuz arabanizla?Yani bunlari konusalim lutfen.

Bir de diyorlar ki kadinlar gec vakit sokaga cikabilir.Ben buna da inanmiyorum.Belki yazin olabilir ama kisin olamaz.Ben bu duruma da kuskuyla bakiyorum.Belkide simdi herkes amma karamsar seyler soylemis diyebilir ama oyle dusunelim ve iyiye ulasalim diyorum

Bazi Sinop’lu is adamlari da Sinop’un gelismesini istemiyorlar .Diyorlar ki ,eger gelisirse,ben bugunku rahatligimi,ekonomik durumumu kaybederim .

15.KURULMASI DUSUNULEN NUKLEER SANTRAL ICIN,FIKRINIZ NEDIR?

L.B. Ben kesinlikle karsiyim.Televizyonda izledim.Ingiltere’de bir nukleer santral ,1yil sizinti yapmis ve Ingiltere bunu halkindan saklamis.Daha sonra Danimarka bunu ortaya cikarinca,itiraf etme durumunda kalmis.

Simdi Sinop’ ta kuruldugunu dusunun,bizde her zaman bir kusku olacak, ya bu aksam sizinti yaparsa diye.Cunku kacacak yerin yok.Buyuk bir tehlike bu, ben korkarak yasamak istemiyorum.Illaki yapacaklarsa da bos bir yer bulsunlar.Yoksa Sinop gibi universite şehri olabilecek bir kente,truzimle kalkinacak bir sehre, nukleer santral kurulmasina karsiyim.

16.SINOPUN KALKINMASI ICIN NELER YAPILMALI?

L.B. Cevreye duyarli olmali..Kucuk sanayi olmali.Truzim,egitim desteklenmeli.Bir konuya daha deginmek istiyorum .Millet vekili seciminde de halk duyarli olmali.

Bu mevcut sisteme layik degil halkimiz.Ornek veriyorum .2donemdir AK Partiden 2 millet vekili cikariyoruz.Nerden geliyor bu millet vekilleri???Sinop icinden insan cikmiyormu?Ya Ankara’dan geliyor ,ya Istanbul’dan. Biz insan degil miyiz?. Basbakan diyorki ,bunlari sececeksiniz.Oldu bitti.Diger partiler de ayni.Bir Engin Altay yoklamayla secildi.Belediye Baskani da, genel baskanin iki dudaginin ucunda.Baki Bey’in belediye baskani adayı olmasina Deniz Baykal karar veriyor,Hamza Bey’in belediye baskani adayı olmasina basbakan karar veriyor.Yani bir basbakan,bir belediye baskan adayini benden daha mi iyi biliyor?.Niye burada ön secim yapilmiyor.Bu adil bir durum degil ,ben ön secim yapilsin diyorum.

17.SIZI BIZ SOL GORUSLU OLARAK BILIRIZ.HATTA CHP LI OLARAK BILIRIZ. AMA BUNDAN ONCEKI BELEDIYE BASKANIMIZ AK PARTIDEN SECILMISTI,SONRA SIZ DE ONUN BAS DANISMANI OLDUNUZ.NASIL OLDU BU?TAM BIR TEZAT DEGIL MI?

L.B. Bu konuyu ozellikle yazmanizi cok isterim.Bilinsin istiyorum.Ben onceki secimlerde AK Parti icin filan calismis degilim.hayatta CHP dışındaki partilere de oy vermedim..(Ama önümüzdeki seçimlerde Deniz Baykal,Önder Sav gibi adamlar bu partiyi yönetirse sandığa gitmeyip paşa paşa para cezamı ödeyeceğim)Secimler yapildiktan sonra turizim haftasinda , otelde yapilan bir yemekte belediye baskaniyla karsilastik.Yanima geldi kendisine hayirli olsun dedim.O da bana “Levent bir yere ayrilma seninle konusmak istiyorum”, dedi.Anlam veremedim.Sonra aldi beni arabasina ..ciktik .Bana orada “senin siyasi gorusunun ne oldugunu biliyorum.Ama fikirlerini de cok begenirim,senin benim danismanim olmani istiyorum” dedi.

Guldum . “Baskan dedim seni tefe koyarlar AK Partili baskan CHP li danisman aldi diye .Beni de CHP liler tefe koyarlar , AK Partiye gecti sanırlar ” dedim.Ben” bu önemli değil, raziyim dedi.Senin gorusunu biliyorum ,Sinop’u sevdigini de” dedi.”Gel sende tasin altina eline koy ve pazartesiye kadar dusun cevap ver” dedi.Yakin cevrem hep solcu.Arkadaslarim,dostlarim hep solcu.Inanin hepsine sordum.Hepside dedi ki ,ya oraya başka biri gelecegine ,sen git ,sen çalış,Sinop”a bir katkın olsun” dediler…

Hatta kardesim dediki ,”agbi sen mecbursun kabul etmeye dedi.Cunku sen gazetecisin,radyocusun ,ileride belediye baskani hakkinda bir haber yapsan, o zaman derki ,bak gordunmu ,uzaktan gazel okuyor ama elini tasin altina koymadi der” dedi.Ve kabul et, bu oneriyi dedi. Bende pazaratesi ise basladim.Yalniz su konuda başkan sayın Yılmazer”e sukran borcluyum.Bana dediki ,senin parti gorusunu biliyorum, seni parti islerine asla karistirmam dedi ve sozunde de durdu.Benim hic bir Ak partili siyasetçiyle işim olmadi.2yil bu gorevi yaptim.

Ayrilis sebebim; oglum memuriyete girmisti.Radyomuz vardi, basinda kimse olamayacagi icin devam etmek istemedigimi baskana soyledim.Cunku radyonun basinda birinin durmasi lazimdi.

O da kabul etti..Olay bundan ibaret.

18.RADYOCUGUNUZ NE ZAMAN BASLADI?

L.B. Radyoculugum 1994de basladi. Sinop FM vardi ozaman,orada başladık.. sonra kendi radyomuz Gozde FM’I 1995de kurduk.

19.RADYOCULUKTAKI AMACINIZ NEDIR?

L.B. Radyo haberlesme demektir.Muzik kutusu demek degil .Ama ben Sinop’ta rahatlikla radyoculuk yapamadim.Sinop’ta malesef ozgurce konusamiyorsunuz(((

20.HIC KESKE YAPMASAYDIM DEDIGINIZ BIR SEY OLDUMU?

L.B. Evet. Hani AK PARTI zamaninda belediyeye girdiğimizi konuştuk ya az önce… ,keske girmeseydim diyorum.Benim girmemem ,baskanla ilgili degil.Doku uyusmadi.Yani amacladigim is, istedigim gibi olmadi.Dusunduklerimi gerceklestiremedigim icin keske girmeseydim diyorum.tekrar etmek istiyorum,başkanla ilgili değil bu..ama olmadı işte..

Ben orada çalışırken ,hicbir AK Partiliyle de işim olmadı.. .O donemde Dursun Bey il baskaniydi, inanin 2yil icinde bana,odama belki 4-5 kere gelmistir.Ama inanin, simdi radyoya daha cok gelirler..Bu radyoya zaten ,herkes ,her partiden insan gelir.

21.HAYAT GORUSUNUZ NEDIR?

L.B.Bu gunlerde cok karamsarim.Mutluluk kavramini pek tatmadim.Mutlu olmak isterdim..Mutluluk evlilige ozgu bir kavram degil .Yani ne bileyim ,bu kosullardaki bir ülkede yasamak istemezdim.Bazen ara ara isyan ediyorum ,dunya vatandasiyim diyorum.

Mutlu degilim, mutlu olmak isterdim.Ama en onemlisi saglik.Ciddi problemler yasadigim icin ,sagligin onemini cok iyi biliyorum.

22.BUNDAN SONRA NE YAPACAKSINIZ?

L.B.Belli bir planim yok..Tekrar sarki sozu calismalarima devam etmek istiyorum.Sinop’a ozgu bir tiyatro oyunu yazmak istiyorum.Sinop siirleri yazmayi dusunuyorum.

23.LEVENT BEY ,SIMDI SIZE SOZCUKLER SORACAGIM.BU SOZCUKLER SIZE ILK ANDA NE CAGRISTIRIYOR .SIZDEN ONLARI ALMAK iSTIYORUM.

L.B.SINOP: Askim

AILE: Cok onemli.

DENIZ :Çarşaf

SIIR: Başımdaki tatlı esinti..

COCUK: Geriye kalan en buyuk eser.

MUZIK :Kulakların varoluş nedeni..

SEVGI: Dunyanin butun cicekleri

CEZAEVI :Ozgurluksuz bir okul

ARKADAS; Seçilmiş kardeş…

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Kafka Kitap Kafe…

1. Önce sizi tanıyabilir miyiz? 1- Öncelikle merhaba, İsmail Kır, Ordu doğumluyum, 1984 yılının kasım …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.