SİNOP ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ..

Bugün Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürlüğünce Düzenlenen, 16 Mart Öğretmen Okullarının 162, Sinop Anadolu Öğretmen Okulunun 48.Kuruluş Yılı Kutlamalarına davetliydim…

Okullarla ilgili faliyetleri de çok severim, hemen  gittim.

Tören harikaydı, çocuklar deseniz birer cevher. Güzel hazırlanmışlardı.

Okuldan mezun olmuş kişilerle, slayt gösterisi hazırlamışlardı. Sonra okul müdürü Recep Saraç’lı konuştu. Hele hele okulun ilk mezunlarından olan Şirin Özbilen öğretmenin ilk okula yerleşmesini, çektiklerini ve şiirini dinlerken mest oldum. Ne zorluklarla, ne şartlarda okumuşlardı.  Törende bulunan öğrencilerde can kulağı ile dinlediler. Eski resimleri izledikçe hangi şartlarda okudukları da belli oluyordu. Ama ne derseniz değin, bir başkaydı eski günler. Bazen tüylerim diken diken oldu dinlerken eski öğretmenlerimizi.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Yine eski mezunlardan (1970), Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinden, Prof. Nezihe Şentürk’te gelmişti. O da eski anılarını, resimleriyle birlikte paylaştı bizlerle.

Bu arada kompozisyon yarışmalarında birinci gelen öğrenciler kompozisyonlarını okudular.

Türkiye çapında yapılan yarışmada 1. gelen öğrenci Niğde’den gelmişti.

Sinop’lu şair Ahmet Muhip Dranas’ın şiirleriyle, bir dinleti yapıldı. Hepsi öyle güzel hazırlanmışlardı ki, keşke fotograf  makinamın belleği 2gb tan büyük olsaydı da, hepsini kayıt edebilseydim.

Ödül töreni yapıldı, eski öğretmenlere  ve yarışmada 1.olan öğrencilere

hediyeler verildi.  Sonrada okulun Öğrenci Korosunun söylediği Öğretmen Marşıyla tören son buldu.

Mükemmeldi. Emeği geçen herkesi kutluyorum.Doğruyu söylemek gerekirse de okulun başarı durumu gerçekten çok yüksek. Birçok veli çocuklarının orayı kazanıp, okuması için can atıyor. Okulun başarı oranı 2009 itibarıyla %90.90.

Tören sonunda yemekhanelerinde geleneksel pilav ikramı vardı ama ben kalmadım. Dünde malum törendeydim acık büfe vardı)) yemesem de  tatmıştım, bugünde pilav yemeyeyim değip evime geldim.

Şimdi sizlerle hem videoları, hem de resimleri paylaşacağım.

Hepinize iyi günler diliyorum…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.