Yasemin Elmacıoğlu ve Ancere otel.

Merhaba…Nasılsınız bakim bu Pazar günü?..

Yine size yazamadım değil mi?(((.Ama hemen anlatmaya başlıyorum. Biz bu hafta sonu yine yoktuk.Biliyorsunuz 2 aya yakın süredir Samsun’da ki diyetisyenimize gidememiştik.Bu sefer araya göz doktorunu da sıkıştıralım dedik.Ve tabiî ki oradan doğruda Ancere Otele)))

Sinop’ta yaşayanlar bilirler, Sinop’ta ki göz doktorlarından randevu almak neredeyse imkansız gibi.Gecenin 2sinde 3de sıraya giriyor ve şayet şansları yaver gidiyorsa alabiliyorlarmış.Ve tabii ki sabaha kadarda orada sıra bekliyorlarmış.Bizde dedik hadi gitmişken Samsun’a birde göz doktoruna gidelim.Ve Büyük Anadolu hastanesinden randevu aldık.Op.Dr. Candan Karaca diye bir bey.Randevumuz saat 10 .00 ve 10.10 du tamda vaktinde aldılar önce göz ölçümü yaptılar.Özel makinalarda.Göz tansiyonumuz yokmuş çok şükür. Sonrada muayene olduk.Yine özel makinalarda yaptılar göz kontrolümüzü.

Biz Sinop’ta böyle şeylere alışık değiliz,ancak özele gidersek öyle aletlerle bakıyorlardı.Şu anda var mı bilmiyorum,belki 4yıldır burada kontrolede gitmedim.Zaten nerdeyse özel dışında gitmekte mümkün değil.(((Aile hekimleri alabiliyormuş galiba ama bir ay sonraya diye duydum.Bu arada doğruyu bilen varsa bana yazabilir.Buradan yayınlarım, benim bildiğim bu.Sonuçta yakın problemimiz çıktı.Uzakta büyük bir sorun yok..0.50 gibi çıktı derecesi.Ama yakın almam gerekecek maalesef((((

Doktorumuz Candan Karaca Bey çok çok iyi davrandı.Kartını verdi,bir sorununuz olursa arayın lütfen dedi.Neredeyse Sinop’a davet edecektim, ilgisi karşısında)))HASTA MEMNUNİYETİ BU İŞTE))Biliyor musunuz muayene ücreti sadece 9tl imiş.Ama promosyon varmış o gün, bizden hiçbir ücret almadılar.Acaba ne kadar kesilecek aylığımızdan onu da bilimiyorum.Ama bu kadar ilgi ve alakaya hiç bir şey değil vallahi..Tavsiye ederim.

Sonra geldik bizim şeker Diyetisyenimiz Yasemin Elmacıoğlu’nun çalıştığı Fizik Hastanesi’ne. Bizi bekliyormuş.Sözde vermişti bize bu gelişimizde resim çektirecektik, sizlere tanıtmam için)))Ve çektirdikte .Çok şeker ama değimli?)))Yazın Sinop’a davet ettim kendisini.Birde Web sayfamda bir köşe vermek istedim, diyet konusunda yazar mısınız diye.Bakalım araştırıp bilgi verecek bana.Umarım olumlu sonuç alırımda sizlerde diyetle ilgili sorularınızı, benim web sayfam aracılığıyla sorarsınız.Hem de yazılarını takip edip, diyet konusunda doğru ve yanlışları da öğrenirsiniz.İyi değil mi ama?

Veeeee geldik şimdi fasulyenin faydalarına((((Yani diyet sonuçumuza)))))

Ve resimde de göreceğiniz vücut analizimizi ölçen alete çıktıııııııııık?????

Sonuçta ben 1.400 gr  vermişim.Önce şaşırdık,biraz kızardık.,ama 1.200 gram yağdan verdiğimiz için çok mutlu olduk.Doktorumuzda çok yavaş gidiyoruz ama iyi gidiyoruz dedi.Yine devam dedik.Zaten biliyorsunuz biz maşallah yiyerek zayıflıyoruz.Hele şu havalar bir düzelse birde yürüyüşlere başlasak ki,eminim o zaman çok daha hızlı kilo vereceğiz.Sonuçta 3ay,1haftada 5kilo verdik.Bizim için çok harika..

Düşünün 4 yıldır 2kilo bile veremiyordum, o kadar spora gittiğim halde.Şimdi ise kısa sürede 5kilo verdim büyük başarı.Tabii bu başarıda sevimli Diyetisyenimiz Yasemin Elmacıoğlu’nun da  payı çok büyük.Kendisine buradan çok çok teşekkür ediyoruz.

Doktor işlerimiz bitince doğru Ancere Oteli’ne yani Havza’ya gitmek için yola çıktık.Saat.12.45de oteldeydik.Ama bu sefer sabah havuzuna yetişemedik.Bizde önce resturanında karnımızı doyurup, hamamına gittik.Fazla kalabalık değildi.Hafta içi çok dolu olmuyor,rahat rahat havuzunda yüzdük,yıkandık.Akşam yemeğine de yine müzik vardı.Türk Sanat Müziği söylüyor bir bey.Bizlerde eşlik ettik .Yemekler her zamanki gibi çok güzeldi.Maşallah tüm sıcak yemeklerden de tattık neredeyse)))))Hele bir tatlı vardıkiiii..hımmmmmmmm hımmmmmm.Tadı damağımızda kaldı.Ama yinede bir kaşıklı tattık.)))Orada çok sıkı diyet yapmıyoruz.Hatta hiç yapmıyoruz ama Sinop’a döndüğümüzde kaldığımız yerden devam ediyoruz.Aaa bakın o akşam yemekte Ersin arkadaşımdan ne öğrendik..Kivinin nasıl yeneceğini.Şimdi size enteresan gelecek biliyorum ne olacak ki soyup yersiniz diyorsunuz ama bu öyle değil. Kiviyi enine 2 ye bölüyorsunuz, sonra tatlı kaşığı ile içini oyup oyup yiyorsunuz o kadar rahat oluyor ki,elinize hiç değmiyor rahatlıkla yiyebiliyorsunuz.Yemekten sonra yine havuza indik.Kimsecikler yoktu,biz bize yüzdük.Sonra yine hamam  derken saat 24.00 oldu.Sonra maskelerimizi yaptık))))))Görende bizi Fransa’ya botoksa gittik sanacak))))Hele yemekte kivinin içi oyulunca içine serviste bulunan zeytinyağını koyup odaya götürdük.Çünkü özel aldığımız kilin içine birkaç damla zeytinyağı,birkaç damla kayısı yağı koyup su ile  karıştırıp öyle sürüyorsunuz.Sonrada kayısı sabunuyla yıkıyor ve temizliyorsunuz))))

Bende bütün förmülleri veriyorum size))))Sizlerde yapın diye))))

Sabah 8.00de hepimiz kahvaltı için hazırdık. Haa bu arada, odada 4 kişi olduğumuz için bir yatak daha attılar.O yatakta da hepsinin mazereti olunca bu seferlik ben yattım))))Dedim ki,ben sıramı savayım,ileride siz yatarsınız)))

Sabah bunlar bir kalktı ayy, offf diyorlar meğer yatakları pek rahat değilmiş)))))))Bilmiyorum benim bir şikayetim yoktu))))))

Kahvaltıda yine biraz kaçırdık tabii sonra havuzda 5 kez tur atarak yediklerimizi yakmaya çalıştık.Sonra yine Elif’in sihirli parmaklarıyla son buldurduk hamam keyfimizi.

Otelin müdürüyle görüştük, kendilerine bazı dileklerimizi ve eleştirilerimizi, olumlu anlamda ileterek daha iyisi olunabileceğini söyledik.

Samsun’a geldiğimizde sanıyorum saat14.00dü. Ben YeşilYurt’a ki kuaföre saçımı kestirdim.Sonrada mağazaları dolaştık.Ama sırt çantalarımız öyle ağır geldi ki,bizde Migros  arabalarını kullanarak dolaşmayı tercih ettik.Tabii yemekte yine tahmin ettiğiniz gibi Mc Donald’stan çocuk menüsü aldık.Ama arkadaşın yediği içli köftede de canımız kalınca ondanda tattık.Sonra dondurma filan..ooooooh  maşallah)))) Diyet hak getire)))Sinop’ a geldiğimizde vicdan azabı çekiyorduk.Ama daha Sinop yazısını görünce hemen diyet durumuna geçtik)))Ara ara kaçamak yapabilirmişiz))))

Ayyy destan yazdım yine sizlere)))Ama güzeldi ne yapayım. Diyete başlayacaksanız,Samsun Fizik Hastanesi’ni, gözcüye gidecekseniz, Büyük Anadolu Hastanesini, sizlere tavsiye ederim.Havza’da Ancere Oteli, masaj ve kesede Elif’i öneririm )))Başka sorunuz var mı?))))

Haydi şimdilik iyi pazarlar…Kendinize iyi bakın,tamam mı?)))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

2 Yorum

  1. blank

    Merhaba

    Yeni sayfan hayırlı olsun.. Daha bugün gezme fırsatı buldum.. Bende hem yuzsuzyurek.net sitemden hemde blogcu sitemden yazılarıma devam edeceğim..

    Saygılarımla
    Tibet & Talia Ailesi 😀

  2. blank

    DAHA ÇOK YENİYİM VE ARAYIŞ İÇİNDEYİM.BİRŞEYLER BULUP GELİŞTİRMEM GEREK.BLOGCUDA DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM,ÇÜNKÜ İKİSİ BİR ZOR OLUR.HEMDE BLOGCUYA ALIŞTILAR BURAYI ZİYARET ETMEZLER SONRA DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
    ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.