Kemal Kılıçdaroğlu,Sinop’ta

Yarabbim ne kadar çabuk geçiyor günler.Cumartesiydi,bakmışsın pazartesi olmuş.Çalışırkende öyleydi, bir bakmışsın cumartesi bir bakmışsın yine hafta başı.Ne ise Allah sağlık sıhhat versinde günler geçsin.Bu sıcaklarla da sağlığımızı nasıl koruyacağız bilmiyorum (((Nasıl terliyorum anlatamam,devamlı duşa girmekten ördek gibi oldum.)))Dün akşam tek kişilik açılan koltuğu çektim balkonun önüne orada yattım,biraz daha iyi uyumuşum,ama şimdi de kesik kesik öksürüyorum((((
Cumartesi gecesi ,iftardan sonra sizede dediğim gibi şezlonglarımızı alıp iskeleye gittik.Yanımızda meyveli sodamız,fıstığımız,birazda cukulata…Keyifler çok iyiydi. Nasıl serin ,püfür püfür esiyordu.Saat 23.00 geliyordu arkadaşım ÜŞÜDÜM dedi.Düşüne biliyormusunuz,ÜŞÜDÜM dedi.Gerçektende bir serinlik olmuştu.Evimize şezlonglarımızı bırakmaya giderken, inanın yüzümüze yine ateş gibi bir hava çarptı.Daha sonra da belediyenin etkinliklerini izledik.Cumartesi akşamı’ Kopuk Teller’
isimli grup vardı.Karışık söylediler.Solistleri Evren’ide ilk dinledim.Ankara’da söylüyormuş,aslında Sinop’luymuş.Babasıda tanıdık,aferin Evren’e de ,grup Kopuk Tellere’de.

blankblankblankblankkopuk tellerblankblankblank
Eve geldiğimizde ,yaptığım sıcakla mücadeleden yine uyuyamadım.Biliyorsunuz dün amatör balıkçılar için balık yasağı kalkmıştı,eşimde palamuta bakalım dedi.Saat 5.30.Zaten sıcaktan uyuyamıyorum, hiç olmazsa teknede uyurum düşüncesiyle kalkıp hazırlandım.Güneş ada arkasından çıktığında, deniz çalkantılıydı,bizim gibi belki 7-8 tekne daha palamuta çıkmışlardı.3,5 saat dolaştık.Belki bilmeyeniniz vardır,palamutu giden teknede tutarsınız,yani sabit tutulmaz.Bizde hep hareket halindeydik,ama birşey vurmadı.Eşime dedim bari denize gireyimde serinleyeyim.Yüzdüm,deniz ılıktı yine.Saat 10.00da evdeydik.Bu arada rüzgar iyice şiddetini artırdı.Sonra yine hafifledi.Biz tekrar saat 16.00 gibi bahçelerin önüne gidip denize girdik.Aaaa hayret deniz serinlemişti,yandaki yüzenlerde deniz akşamdan serin diyorlardı.Serin dersem de, sanırım 24-25 derecedir.)))Epey yüzdüm,hazır serin denizi bulmuşken yüzülmez mi ama)))
Bu arada bahçeleri gördükçe eski anılarım aklıma geldi,ailemle sık sık gelirdik seneler önce babam pide yaptırırdı ağaçların altına sererdik kilimlerimizi pidemizi yerdik.Üzerinde bir karış kıyması veya peyniri,bol yağlı (tereyağ),yanında yayık ayran.Babamın koca örgü hasır sepeti vardı.Onun içi dolardı.Ve o .zamanki pidelerde şimdikinin belki 2 katıydı. Şimdi yaptırıyorsunuz siz nevaliyi götürüyorsunuz,ama nedendir anlamadım,sanki lahmacun yapıyorlar incecik nevalisi oluyor.Ya eskinin pidelerini özledim.Hemde hani o şişmanlıyorum derdi olmadan lüpür lüpür yediğimiz pideleri.)))) Allah,Allah nereden geldik bu konuyaki,oruçlu oruçlu,şimdi milletin canı pide çekecek))))Çekti mi yoksa?
Saat 18.00 de döndük denizden.Kemal Kılıçdaroğlu,Sinop’a geliyordu.Meydan çok kalabalıktı,Ellerinde CHP ve Türk Bayraklarıyla halk, Kemal Kılıçdaroğlu’nu bekliyordu.HAYIR bayraklarıda vardı.45 dakika geçikmeyle geldi.Konuşmasını yaptı.Bazı bölümlerini sizde dinleteceğim.Yağmur başladığında da miting bitmişti.Oyunuz HAYIRlı olsun dedi))

Yağmuru başladığında ohhh yaşasın hava serinler artık desekte,aldandığımızı anladık.Yine sıcak.Haydi bakalııımm, iki günlük özet bu kadar.))))
Şimdi iş zamanı bugün ne pişirsem ki????Hiç yemekde yenmiyor,ben oruç tutmuyorken inanın bu yediğimin 2 mislini yerdim, şimdi sadece su içiyorum ve sanırım ondan da yiyemiyorum.
Bugün kü düşüncem,terbiyeli şehriye çorbası,istavrit kızartma (kayınpederim çok sever),birde patlıcan közleyip salata yapayım diyorum.Ardından da aşure tatlısı.
Nasıl,oldu mu? Bence olduuuu))))))Arada yorum olarak bana yemek önerilerinde bulunsanıza,siz neler pişiriyorsunuz mesela??????????
Bu akşamda Mustafa Sandal’ın konseri var Sinop’ta …Onun arabası vaaaaaar,güzel miii,güzeeeeellllll))))))))))))))Hoşcakalııııııııııııııın.Mustafa Sandal’ın arabasına bindim gidiyorum.))))))Kemal Bey’de dün akşam ayrılmıştı Sinop’tan……OOOhhhh,ohhhh gelen giden hiç bitmiyor Sinop’ta))))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.