Mustafa Sandal Sinop’ta..

Şu sıralar güzel Sinop’ um bir çok ünlüyü ağırlıyor.)))Bir önce ki gün Kemal Kılıçdaroğlu, ardından Mustafa Sandal..
Dün gece güzel bir müzik şöleni vardı Sinop’ta.Muhabbet Kartın suponsorluğunda. Küçük yer ama, görüyorsunuz hiçbirşeyden de mahrum kalmıyoruz. Bu arada sanatsal etkinliklerde devam ediyor.Biannel’den bahsediyorum, ama havaların sıcak oluşundan ve oruçlu oluşumdan malesef etkinliklere katılamıyorum ve size de bilgi veremiyorum üzgünüm(((
Dün akşam Mustafa Sandal sahne aldığında saat 22.00 ye geliyordu.Sinop yine öyle kalabalıktı ki,acaba çevre ilçelerden mi geldiler diye düşündük.
mustafa sandalblankblankblankblankblankblank
Belki biliyorsunuzdur,Mustafa Sandal, Hüseyin İleri’nin torunuymuş.Anneannesi de Gerze’liymiş.Banada dün akşam arkadaşım dedi,bilmiyordum.Gerçi dün akşamda bahsetmedi bundan, ama vardır bir düşündüğü.
Bizler de izledik Mustafa Sandal’ı,bildiğimiz şarkılarına eşlik ettik.Mükemmel bir sahne hazırlanmıştı kendisine ve ses düzeni ve perde arkasındaki 70 kişilik ekiple, tabii böyle güzel konser olurdu.Ahh ahh dedim şöyle bir sahnede sunuculuk yapacaksın, ne ses çıkar ama…Kıskandım..Boşuna değil, bazen televizyonlarda sunucu aniden bir şarkıcıya ,şarkı söyletince canlı yayında ığğğhhh diyoruz.Ama ses böyle bir sistemden geçerse..Düşünün artık)))Mustafa Sandal çok sempatik , tatlı bir gencti.Oğlu 2 yaşında olmuş,iyibir evliliği var ki hiç dedikodusunu da duymadık.Allah mutlu etsin.Konser sonunda oğlun ismini bize söyletip tempo tutturdu,onu da videoya aldı)))Ne güzel oğlunu düşünmesi,şahsen benim hoşuma gitti.)))
Bu arada kendi grubundan bir kıza ve birde beye şarkı söyletti.Ama ben özellikle grubundaki kanun çalan beyin yaptığı soloyu beğendim.Yarabbim o ne sesti..Harikaydı..Sanki sadece kanun değil,bütün bir enstrümanlar çalıyordu aynı anda. Konuşturdu konuşturdu vallahi kanununu. Sizin için kayıt ettim.Ve web sitemede ekledim.Dinleyin lütfen, beğeneceksiniz.

Mustafa Sandal’in kanuncusu

Mustafa Sandal-Haydi sana gecmis olsun
Şu anda saat 11.30 za geliyor.Ayy tam anlamadım ama, sanki fazla sıcak değil gibi.Ben şu anda bu satırları size balkona oturmuş yazıyorum.Hafif bir karayel esiyor.Şu anda dalga kıran içinden Kuzey Yıldızı gezi teknesi hareket etti.Pıtı pıtı gidiyor.Birden içim kaldı,geçen ay onunla denize gitmiştik ya.Ahhh ahha ne güzeldi))))Bugün de deniz durgun sayılır,yüzmeye gitmeyi düşünenlere duyurulur.
Şu anda sokaklar sesiz.Malum sanırım oruçtan resturanlarda da bir faliyet yok.Çoğu kişi oruç tutumuyor ama galiba saygıdan öyle etraftada aleni yiyen pek fazla yok.
Sevgili günlüğüm,işte böyle,şu anda hafif esen rüzgarla birlikte ,balkonda oturmak ne kadar güzel))))Bunu okuyupta İstanbul’da cayır cayır yananlar kıskanacaklar)))Başta kızım)))))

Durun bende fazla dillemeyeyim şimdi tekrar sıcaklık artar filan, Allah korusun))))Artık gece yürüyüşlerimizde ki güzergahıda değiştirdik,önce iskeleye yürüyüp serinliyoruz,sonra diğer yerlere.Dün akşam baktık iskelede babaların üstleri de doluydu,galiba web sitemi okuyan serinlemek için iskeleye geldi)))))Kendimede pay çıkarmasam çatlarım)))))))))))
Bundan 5-6 yıl önce arkadaşım ayy arkadaşlar bir yer buldum denize gidilecek bayılacaksınız dedi.Giittik gerçekten çok harika,daha keşfedilmemiş bir yerdi.Bayıldık en fazla 10 kişi oluyordu.8 kişi bizdik zaten yayılıyorduk,iskellesine ohhh bizbize,yemeler içmeler,denize atlamalar daha yeni yeni açılıyordu orası,istek üzerine bize semaverde yapmaya başlamıştı.Sonra dedik ki madem balık tutuyorsunuz hadi öğlen yemeğinide üsteki bahçenizde yiyelim.Mis gibi balık kızartırlardı ,çarpan,mezgit gibi,güzel bir çoban salata,ardından şirketten karpuz veya kavun gelirdi.Fiyat desen nasıl ucuz anlatamam.Biz belki bütün yazımızı orada geçirdik,2sene filan sürdü.Sonra, sonra mı ne oldu,keşfedildi,kalabalıklaştı,yüzülemez oldu sahilinde.Nereden mi bahsediyorum Andaç’tan.Yine çok seviyoruz orayı ama gidemiyoruz,kalabalık oluşu artık bizi sıkıyor.Birde artık güneşte o kadar çok kalamıyoruz,uzakta gelmeye başladı,gidemiiyoruz işte((((Şimdi birden eski günleri anımsadım da onun için yazdım bunları.
Havayı serin buldumya ,benimde yazdıkça yazasım geldi sanırım)))
Artık bitireyimde, akşam yemeğine odaklanayım.Bugün yine çorbam var dünden kalan, yanına annemin(rahmet olsun) bir köftesi vardı.Tarif edeyim size de: köftelik eti tuz ve karabiberle yoğurur, küçük top top yapar unlar ve kızartırdı.Sonrada bir yumurtayla,yoğurdu çırpar üstüne döker bir taşımlık kaynatırdı.Nedense her ramazan benim de aklıma gelir yaparım.Birde aynı köftelerin üstüne,salataya doğradığımız soğandan doğrar,yağda öldürür ve içinede az bir sirke katar köftelerle birlikte kaynatırdı.Ben bu akşam yoğurtlusunu yapacağım.Yanınada pilav düşünüyorum.Menü çok az gelebilir size ama gerçekten yenmiyor,İftarı 1,5 litre su ile açarsanız nasıl yiyeceksiniz ki.Her akşam ortalama 3litre su içiyorum,bazen geçiyorda.
Aaaa hala yazıyorum,ben yazmaktan bıkmadım,siz okumaktan bıktınız.))))Haydi serin günler diliyorum sizlereeeeeeeeeeee,hoşçakalın.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.