Öhö öhöööö……


Duydunuz değil mi?Tabiki zilin sesini değil,benim öksürüğümü.((((Kesik kesik öksürüyorum.
Bu sabah uyandım ki,sesim de gitmiş.(((Biliyordum zaten hastalanacağımı..Gece girdiğim denizden oldu sanırım.((((
Ama sadece boğazım ağrıyor,öksürüyorum,birde sesim kısık.((((
Dün bütün gün hastanedeydik.Eşimin beli tutuldu.Ne ise önemli birşey değilmiş,iğne verdi 3gün vurulacak.Biraz daha iyi şimdi.Hastanede 6 saat bekleyince birçok şeyi görüyor gözlemliyorsunuz.Birçok insan çare bulmaya sabahın köründe gelmiş bekliyor.Kimi kendi için,kimi annesini,kimi babasını,kimi çoçuğunu getirmiş.Bu arada çoçukluk arkadaşım  ve akrabam olan Füsun’u gördüm.Şaşırdım ,çünkü Amerika’da yaşıyor ve daha yeni gitmişti.Meğer annesi hastalanmış,hastaneye kaldırmışlar ,o da hemen atlayıp gelmiş.Hayırlı evlat.Kimi aynı memlekette bulunur bakmaz,kimi de uzak ülkelerden gelir.Boşuna demiyorlar evladında hayırlısını versin diye..Sonra bizi düşündüm.Hani Allah ömür verirde o günleri görürsek,80 li yaşlara gelirsek ne oluruz diye…Kim bilir kim bakar bize.Çocuklar zaten başka memlekette.Aslında çoçuklarıda bizlere baksın diye doğurmadık ama,en azından göz kulak olurlar.Kadın tutarlar,ilgilenirler.Yani,sanırım..Aslında bizim anne bababız çok şanslıydı.Çünkü bizim nesil bayağı ilgili.)))
Ne ise hayırlısı diyelim ve kapatalım bu yaşlanınca ne olacağız konusunu..Biz en iyisi hep genç kalalım.))))
Doktor ilaç verince oruçta tutamadım,2 gündür tutmuyorum,bakalım yarına Allah kerim.)))
Bugün Balatlar Kilisesi’ne gittim.Belki duymuşsunuzdur,kazı çalışmaları var.Aman göreceksiniz,bütün çevresi temizlenmiş,birsürü genç arkeolog ve talebeler çalışıyordu.Enson haziran ayında ttnet’çileri götürmüştüm biliyorsunuz şimdi gördüğümde şaşırdım kaldım.Resim çekmek yasak olmasaydı ,şimdi sizlerle paylaşıyor olurdum.Belki 5-6 metre kazmışlar derinlemesine,ne iskeletler var,ne mezarlar.Böyle Bizanslılar zamanından kalma eserlerin gün ışığına çıkması ne güzel,Sinop’un isminin daha da duyulmasını sağlar.Yazın da bakmışsınız yine turist akına uğramış.))))Kazı çalışmaları yazları devam edecekmiş, çok uzun sürer bu çalışmalar dediler.
Hava çok güzel,deniz pürüzsüz.
Yine akşam oluyor,ömür doluyor..Şimdi böyle değince aklıma bir Türk Sanat Müziği eserinin sözleri geldi ,çokta severim bu şarkıyı..
İçime hep hüzün doluyor
Yine sensiz,yine sensiz
Sabah oluyor,sabah oluyor.
Geçiyor günler,ömür doluyor,
Yine sensiz ,yine sensiz
Sabah oluyor,sabah oluyor.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

2 Yorum

  1. blank

    Geçmiş olsun,özlettiniz kendinizi,sağlıklı günler dileriz.

  2. blank

    Çok teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.