RAMAZANA ÖZEL BESLENME PROGRAMI

İyi geceleerrrr….

Yine sıcak,yine bunaltıcı bir gece….Off off bakalım nasıl sabah olacak..Anılarımı mı anlatsam,şiir mi yazsam, hikayemi okusam,nasıl sabahı etsem bilmem ki?)))

Önceden haberlerde dinlerdik, işte güneydoğuda ,filan filan ilde, sıcaktan çatıda yatan vatandaş, aşağıya düştü..Allah Allah derdim çatıda ne işi varmış..Meğer haklılarmış vallahi,çatıda da yatılır, balkonda da. Ama ben balkonda yatamam böcek gelir diye, birde karşı komşulara seyirlikte olmak istemem tabii.))))Çatı desen müsait değil,mütahittin emrinde.))

Dolayısıyla bana yine evin içi kalıyor. Gündoğrusu da bayağı şiddetli.Umarım yarına durur, planımız varda)))

Aslında kapıları camları açınca bayağı anafor yapıyor, serinlik oluyor ama bu seferde hasta olmaktan korkuyorum.Beni en çok etkileyen,hasta olmamı tetikleyen şu ceyran da kalma dediğimiz olay. Bakalım daha ne kadar bu sıcakları çekeceğiz.

Salı akşamı ramazan başlıyor. Sağ olsun, Diyetisyenimiz Yasemin Elmacıoğlu bize ramazan diyet listemizi yollamış. Şimdi sizinle paylaşacağım ama, tekrar söylüyorum,bu diyet kişiye özel bir diyet.Yani aslında bana verilen bir diyeti herkes kullanamaz.Sizlerinde bizim yaptırdığımız gibi önce gerekli testleri yaptırmanız gerekiyor.Sonrada doktorunuz gereken listeyi hazırlıyor size. Bana göre en güzel diyet kışın yapılıyor, Yazın daha çok dışarıda oluyorsunuz, öğünlerinizi kaçırabiliyor veya uygulayamıyorsunuz. Veya misafiriniz geliyor

diyetiniz bozuyor. Ramazan diyetinde de Yasemin Hanım, gün içinde yediklerimizi iftar ve sahura bölmüş, listede gördüğünüz gibi. Uygulamaya çalışacağım inşallah. Bakalım ne kadar başarılı olacağım. Sizlerde oruç tutacaksanız,yediklerinize dikkat edin diyorum.Şimdilik iyi geceler. Uyuyamazsam bakarsınız yine gelirim…Haydiii, good night))))))))See tomorrow..)))

Hangisini tercih edersiniz?blank

RAMAZANA  ÖZEL BESLENME PROGRAMI

 

SAHUR

 

Açık çay ( şekersiz)2 kibrit kutusu peynir VEYA 1 tane haşlanmış yumurta + 1 dilim peynir

3 ince dilim ekmek

4-5 tane zeytin VEYA 2 adet ceviz

1 porsiyon meyve VEYA 3 adet hurma

1 kase yoğurt VEYA 1 su bardağı süt

Söğüş salata (domates, salatalık)

İFTAR *3 adet hurma ile orucunuzu açınız.1 kase çorba

 

15-20 dakika sonra ana yemeğe geçiniz.

 

2 köfte kadar et

6 yemek kaşığı sebze yemeği

1 kase yoğurt

2 ince dilim ekmek

Salata (yağsız)

 

ARA ÖĞÜN 1 su bardağı şekersiz süt VEYA 1 kase yoğurt1 porsiyon meyve

VEYA

1 kase sütlü tatlı (haftada 2 kez)

 

 

Öneriler;

 

  • Sahura mutlaka kalkınız.
  • Yemeklerinizi yavaş yiyiniz ve iyi çiğneyiniz.
  • İftar ve sahur arasında bol su içmeye özen gösteriniz.
  • Şekerli yiyecekler, hamur işleri, yağlı yiyecekler, hazır yiyecekler ve içecekler, kızartmalar, katı yağlar(tereyağı), sakatatların kullanımından kaçının.
  • Kepekli VEYA çavdar  ekmeği tercih ediniz.
  • Her gün 45 dak-1 saat yürüyüş yapınız.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

4 Yorum

  1. blank

    Baklava tepsisi bos geliyor yani bu Ramazan? Hadi ondan gectim, Ramazan pidesi ile katirci yaglamasi yapmadan yada tulum peynirine katik etmeden Ramazan’in geldigi nasil belli olacak? Lutfiye Citir’in diyecegi gibi “hadi, size kolay gelsiiiinn…”

  2. blank

    Ahh ahhhh can evimizden vurdu bizi bu diyet)))))))))Sana afiyet olsun,bizim yerimize yersin artık))))))))))

  3. blank

    Buralarda bulsak yiyecegiz de.. Garip bir dunya yahu, bulan da yiyemiyor iste 🙂

  4. blank

    Hep öyle olur zaten. Genclikte şişmanlıyoruz diye yemeyiz,yaşlılıkta kolestrol,şekerden.))))Ama senin durum farklı,nerden bulacaksın katırçı yağlamasını Afrika’da.)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.