BİR KEZ DAHA AŞIK OLDUM…

Önce içten bir günaydın diyeyim size.GÜ-NAY-DIIIN—(*_*)Nasılsınız bu Pazartesi.Pazartesi sendromum var filan demeyin,çok kızarım)))))Hafta başı diye düşüneceğinize ,bayrama 2 gün kaldı diye sevinin))))4,5 gün yine tatil.Türkiye tatil cenneti vallahi…Ohhhh  her ay bir tatilimiz oluyor maşallah.)))Ben böyle uzun tatillere karşıyım aslında ,üretimden düşüyoruz gibi geliyor,şimdi yine kızanlar oldu kesin bana.Ne yapayım fikrimi yazmayayım mı yani?)))

Dün denize çıkacağız diye yazımı alelacele bitirmiştim ya,ahh ahh denizi görecektiniz.Saat 12.00di açıldığımızda…Deniz pürüzsüz güzeldi,balıkçı parkında birçok kişi oturmuş,etrafı seyrediyor,sohbet ediyor,bazıları çaylarını  içip,simitlerini  yiyordu.Deniz üzerindeki bir karabatak,arada yaptığı hareketlerle ,denizin üstünde taş sektirilmiş gibi halkalar oluşturuyordu.Kıyıda balıkçı tekneleri ve sahilin eşsiz güzelliği,az da olsa bazı kişilerin kıyıda yüzüşü, uzakta palamut avlamak için dolaşan tekneler,kıyıya yakın demirlemiş yelkenlilerle,Sinop bir başka güzeldi dün. Ve ben bir kez daha aşık oldum bu CANIM şehrime..
blankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Ne şanslıyım dedim,evet gerçektende öyle düşünüyorum,çok şanslıyım Sinop gibi bir yerde yaşadığım için.))))

Aaaa size dünkü Haber Türk ‘ten bir haber vereyimde yazdıklarımda ne kadar haklı olduğumu anlayın)))

Türkiye’nin en yaşanılır kentleri ….

Aylık iş ve ekonomi dergisi CNBC-e Business,son sayısında Türkiyenin en yaşanabilir kentleri araştırmasının 3.sünü açıklamış.Dergi bu yıl ki sıralamayı ‘’nüfus,zenginlik,iş ve yatırım,alışveriş,konaklama,eğitim düzeyi,sanat,sağlık,öğretim,iklim,suç,trafik,ulaşımı’’ın, da aralarında yer aldığı34 kritere göre yapmış.

İşte bu sıralamanın ilk 25 sırasında :

1.Ankara    2.Eskişehir  3.Isparta  4.Trabzon  5.İstanbul  6.Artvin 7Bolu 8.Antalya

9.İzmir 10.Rize 11.Kırıkkale 12.Edirne 13.Adana 14.Sinop 15.Burdur 16.Sivas

17.Samsun 18.Karaman 19.Nevşehir  20.Muğla 21.Kırıklareli 22.Karbük23.Uşak

24.Kayseri25.Çanakkale     yer alıyor.

Sinop’u 14.sırada görünce çok sevindim ve mutlu oldum)))Haklıyım yani aşık olmakta.

Dün bizde palamut için dolaştık tam 2,5 saat dolaştık,baktık birşey yok canı sıkıldı eşimin ver ben de  bir deneyeyim dedim veeee daha ilk dakikada balık geldi dedim)))Hemen çektik 3 tane palamut birden gelmişti. Ve daha irileşmiş. Biraz daha dolaştık,2 tane daha yakaladık.Sonrada çapara attık,ben tam 11 tane cinekop tuttum,çok ta severim. Sonraki tuttuklarımız istavritti,çokta minikti,tuttuklarımız attık,ama baktık hep küçük geliyor vazgeçtik tutmaktan ve döndük.Akşamada palamut ve cinekop ızgaramız vardı))))

Akşam birde biliyorsunuz kadir gecesiydi ve Tersane Camisi’ne gittik,terafi kılamaya.Çok kalabalıktı ama çok şükür bu sene hem camide ,hemde hocanın verdiği vaazde, ters birşey olmadı. Klimada koymuşlar,eskisinden daha serindi.

Şimdi merak ettiniz neden bu sene birşey olmadı dedim camide diye,merakınızı gidereyim efendim…

Yalnız şu notu düşeyim hemen yazacaklarım bayağı uzun oldu,benim yazdıklarımı okurken sakın yemeğinizi filan yakmayın,bakın mesuliyet kabul etmem)))))

Daha önceki senelerdede birkaç kez camiye terafiye gitmiştik.Biz nedense ezanın okunmasına 5-6 dakika kala camiye geliyorduk.Vaaz dinlememizde kısa sürüyordu.Ama o kısacık zamanda bile öyle enteresan şeyler duyuyorduk ki.(((

Mesela birinde hoca diyordu ki,Günaydın demiyeceksiniz,selamün eleyküm diyeceksiniz,günaydın demek çok günah!!!!!!

Bir başka gece yine hoca vaazinde acele namaz kılmayacaksınız,acele namaz kılan acele cehenneme gider diyordu!!!!!!!

Bizim Tersana Camisin de de inanın nasıl kıldırır hoca bilirmisiniz ooooo allahüekber derken öbürü çıkıyor ağzından ve bazıları daha yerden kalkmadan nerdeyse biz tekrar yatıyoruz.Dün akşam yine aynıydı,koşturmaca kıldık vallahi)))Allah kabul etsin.Birde daha önceki gittiğim camide hoca namaz kıldırıken Elhamdürillahi .. diye başlıyor diğer dediklerini anlamanın mümkünatı yok,nını nını nını  gidiyor,o caminin hocasıda konservatuvardan arkadaşımdı,hocam dedim ya bu nasıl iş birşey anlaşılmıyor,ne ise öbür gittiğimizde tane tane okunmuştu.Ama bizim hoca zaten tane tane okuyordu da diğer hocaydı nınını nı giden))))

Sonra bir gece daha terfiye gittik,baktık koca camide 5 kadın var.Bizde arkadaşımla şöyle 1metre kadar uzağa gidip diğer kadından, namaza başlayacağız,kadın eliyle yaklaş bana diye işaret etti..Bende yok,ne gerek var yer çok dedim. Tam da ayağa kalktık namaza başlayacağız,o sırada beni yanına çağıran bayanın yanındaki genç kadın, bir hışımla geldi kolumdan çekip,yandaki kadının koluna, dirseğimi yaklaştırarak,YANAŞ YANAŞ ,YOKSA ARADAN ŞEYTAN GEÇER diye bağırdı.Ben şaşırdım ve’’ camide şeytanın işi ne’’ dedim ve hoca namaza başladı.Ya Resül Allah..Ne yaparsın ,yerimden kıpırdamadım Allah biliyorya.Namaz bitti,yine aynı camide hoca olan arkadaşımın yanına gittim,hocam böyle böyle oldu dedim.Hocamda bana bir güzel izah etti:

Nilgün Hanım ,bazen camiler çok kalabalık oluyor ve insanlarımız dışarıda kalıyor, bu sebepten daha çok kişi camiye sığsın diye, bizler dirseklerimizi birleştiririz.Ama cami boşsa buna gerek yok.Siz istediğiniz yerde kılabilirsiniz dedi.

Haydi buyuruuuuuuuuuuuuuun…Yani Allah cahillerden hepimizi korusun..

Yine çok uzattım değil mi?)))Aslında daha birde kitaplar hakkında yazacğım ama onu sonraya bırakıyorum.Bekleyin efendim,bekleyiiiiiiiiiin))))))Just relax)))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

2 Yorum

  1. blank

    inanın sinopa beni de aşık ettiniz emekli olunca yerleşsemmi ne yapsam tek kelime ile müthişşş bir şehr

  2. blank

    ))))))Buyurun Nesrin Hanım, buyuruuuuuuuuuuun))))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.