Obi Tur ile Tayland…

Oğlum kurban bayramı tatilinde arkadaşıyla birlikte, Obi Tur’la, Tayland’a gitti.12 gün sürdü tatilleri. Bunun 2günü yolda,3 günü Bangkok’ta,7 günüde, Pattaya’da geçmiş. Kendisi bu tatilden pek memnun kalmış ve bana da anne muhakkak sizde bu ülkeyi, gezeceğiniz yerler listesine alın diyor)))Evet ben gidemedim ama, oğlumdan duyduklarımı ve yine oğlumun çektiği resimleri sizlerle paylaşmak istedim.))))
Bangkok hava alanına gittiklerinde, otobüse binmeden önce her birini güzel 4 Tayland’lı kız karşılamış, kendilerine hoş geldiniz demişler ve hatıra fotoğrafı çektirmişler.))))
Radisson Otelde kalmışlar, çok güzel bir otelmiş.
Başkent Bangkok’ta ki Wat Traimit(Temple of Golden Buddha )tapınağında, 5.5 ton ağırlığında 3 metre boyun da ,24 ayardan yapılma bir buda heykeli varmış.Tapınaklara girerken,ayakkabılar,şapka çıkarılıyor ve eğer askılı bluzleyseniz üstünüze şal alıyormuşsunuz.Mini etekle de girilmiyormuş.
Buda heykelleri yollarda varmış, yoldan geçerken de Tayland ‘lılar hemen ayakkabılarını çıkarıp çöküp ibadetlerini yapıyor, dualarını okuyor ve yollarına devam ediyorlarmış.
Yine Wat Pho tapınağında 46metre uzunluğunda 15 metre boyunda yan yatmış,bir buda heykeli daha varmış.Bu heykelin üzeride,yine altın kaplıymış.
Pattaya’da çok muhteşemmiş.20dolara 2 saat masaj yaptırmışlar. Aynı zamanda yollarda ki dükkanlar da ayak masajı yapan yerler çok sıklıkla bulunuyormuş.1saat süren ayak masajı 10 dolarmış.
blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank
Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, halk tarafından çok sevilen bir kralmış.. Ne de olsa taptıkları Buda da, bir insan olduğu için, halk kralı bir tanrı gibi görüyormuş. Yani bu mantıkta bir insanın tanrı olarak görülmesinden daha doğal bir şey olamaz herhalde. Halkın krala karşı aşırı sevgisinin temel sebebi de bu olsa gerek. Geçtiğimiz senelerde yaşına bağlı sağlık problemleri yaşayan ve kısa bir süre önce hastanede yatarak bir by pass ameliyatı geçiren kralın hastane çıkışında, ülke adeta bayram yerine dönmüş. Öyle ki krala olan sevgi renklere bile yansımış. Sokaktaki insanların birçoğu sarı ve pembe renkli tişörtler giyiyorlarmış. Merak edip bunun sebebini sorduğunuzda, bu renklerin kralın en çok sevdiği renkler olduğu ifade ediliyormuş..
Diger bir ilginc durumda Kral ,2000yılında IMF den aldığı borçları ödeyemediği için,çok üzülüp halkından özür dilemiş, ödeyemiyorum diye.Halkı da bağışta bulunarak, borçlarını ödemişler.Asya ülkesi içinde IMF’ye borcu olmayan tek ülke Tayland ‘mış.
(Ne enteresandır, The Independent’ın dünyanın en zengin liderleri listesinde, ilk sırada 23 milyar avro servete sahip dünyanın en uzun süre görev yapan devlet başkanı unvanına da sahip, Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej yer almış)
Tüm elektrik kabloları hep dışarı da, yer altına alamıyorlarmış, çünkü 3metre altı hep suymuş.
Özellikle tapınakların bahçelerini hep Bonzai gibi, bodur ağaçlar süslüyormuş. Tik ağacından da yapılmış birçok hediyelikler varmış.
MBK alışveriş merkezinin bir tek katını gezmeyi, 6 saatte bitirememişler. Yine sadece elektronik malzemelerin satıldığı çok büyük alış veriş merkezi varmış. Türkiye deki elektronik fiyatlardan %20-30, ucuz olduğunu söyledi.
Tuk tuk denilen, bizdeki motosiklete benzeyen araçlarla şehri, saati 3 dolardan gezmişler ama, öncesinden sıkı bir pazarlık şartmış.
Bangkok Nehrini tekne kiralayıp gezmişler.2 arkadaş kişi başı 35 milyon vererek 1saat dolaşmışlar. Biraz Venedik’e benziyordu diyor. Ama çok dökük evlerde varmış, sanki yıkılacakmış gibi duran.
Siyam kedileri çok meşhurmuş. Sanırım tapınaklarda besliyorlarmış. Bu arada bir arkadaşları kızarmış karafatma ve çekirge ikram etmiş, tabii yiyememişler))))
Bu arada bir gece Pattaya’da gezerken, turistlere 1 dolara yılanla resim çektirtiyorlarmış, oğlumda çektirtmiş tabii. Anasının oğlu))))Ben bu sefer Prag’ta çektirtmediğime öyle üzüldüm ki.(((
Anlattıkları bu kadar. Malum erkeklerin ağzından laf almak zordur.))))Ben 13 günlüğüne Tayland’a gitseydim, şu okuduğunuz yazı sadece yarım günlük anlattığım olurdu.)))))
Eeee fazla bilgi isterseniz Tayland hakkında, Google araştırıverin lütfen))))))))

İyi geceleeeeer…..

Günün sözü: Aşk bir kadının yaşamının tüm öyküsü, erkeğin ise yalnızca bir serüvenidir.
Madama De Stael

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.